profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

"Rally Talsi" uzvar Jētss, Vorobjovs izrauj uzvaru N4 klasē

Go4speed 18.05.2014 - 16:13 "Rally Talsi" uzvar Jētss, Vorobjovs izrauj uzvaru N4 klasē
Rallija uzvarētājs Rauls Jēts. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Rally Talsi šogad uzvaru izcīnījis Rauls Jētss/Andruss Tooms, kuri bija līderpozīcijā arī pēc rallija pirmās dienas. Svētdienas ātrumposmos igaunis devās pirmais, līdz ar to nebija jācīnās ar putekļiem, taču ideālā trajektorija bija samērā akmeņaina.

Līdz pat pēdējam ātrumposmam cīņas par uzvaru un pjedestālu bija ļoti asas un ciešas. Septiņu sekunžu intervālā atradās pirmās trīs ekipāžas, taču visgarākajā SS11 igauņa nervi izrādījās visizturīgākie. Krievijas ekipāža Staņislavs Travņikovs/Aleksejs Bašmakovs izcīnīja otro vietu un atzina, ka pēdējos kilometrus veikuši ar rezervi, lai saglabātu vietu uz goda pjedestāla. Lietuvieši Vitautas Švedas/Žilvinas Sakalauskas bija gatavi pacīnīties par uzvaru, taču pēdējā ātrumposmā kļūdas un neveiksmes lika zaudēt vēl 30 sekundes, līdz ar to finišā trešā vieta rallija kopvērtējumā. Tāpat lietuvieši paturēs savā īpašumā Čempionu Kausu.

Jētss, Travņikovs un Švedas izcīnīja pirmās trīs vietas arī R5 grupā, kamēr mājinieki Elviss Hermanis/Gatis Veilands augstajā piektajā vietā.

Dramatiski notikumi risinājās ar N4 klasē, kur uzvaru izcīnīja Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, kaut arī dienas sākumā bija tālu aizmugurē. Ar katru ātrumposmu sportisti kāpās augstāk kopvērtējumā un arī savā grupā. SS11 pieredzējusī ekipāža par 15 sekundēm apsteidza pat rallija uzvarētāju un N4 grupā atspēlēja 23 sekunžu pārsvaru pār līdzšinējo līderi Aivi Egli/Andi Daugu.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed. Vorobjova lidojums SS10, kas raksturo viņa pakaļdzīšanos rallija līderiem.

Finišā N4 trešo vietu ieņēma Igors Bulantsevs/Marina Daņilova, kuri apsteidza ukraiņa Kravčenko un Šlēgelmilha/Pumpura ekipāžu. Pēc finiša stūrmanis uzņēmās vainu, ka līkumus neizdevās pietiekami ātri nolasīt, līdz ar to zaudēts laiks un pozīcijas.



Sirmacis tikai pēdējos ātrumposmos nodrošināja sev kārtējo uzvaru LRČ R2 klasē. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

R2 grupā intriga par vietu sadalījumu uz goda pjedestāla saglabājās līdz pat pēdējiem kilometriem. Uzvaru izcīnīja Sirmacis/Kulšs, kuri rādīja stabili ātru sniegumu visa rallija garumā un noslēdzošajā posmā sasniedza izcilu rezultātu, kas bija pietiekams, lai iekļūtu posma ātrāko laiku desmitniekā un nodrošinātu pirmo vietu grupā. Otrais ar pamatīgu tehnisku problēmu virkni finišēja Blūms/Vilsons, kuri pirmajā dienā bija grupas vadībā, taču pārsvaru noturēt nespēja. Trešajā vietā somi Haapamaki/Salminens, tomēr šis rezultāts sasniegts pēc tam, kad avāriju pedējā ātrumposmā piedzīvoja Feldmanis/Velme, kuri pirms SS11 bija stabili priekšā.

 
Čempionu Kauss arī šogad aizceļo uz mūsu kaimiņzemi Lietuvu, otro gadu pēc kārtas to izcīnīja Vitautas Švedas. Foto: Aigars  Tīdmanis, Go4speed

Kopumā sportisti par piedzīvoto Talsos izteicās ļoti pozitīvi, jo ceļi ir vienlaicīgi ātri un tehniski. Daudzi sūdzējās par akmeņiem un putekļiem. Ekipāžas Rally Talsi veica vairāk nekā 100 kilometrus, jo kuriem tikai neliela daļa bija ceļi ar asfalta segumu, bet lielākā daļa akmeņaina grants.

Oficiālie Rally Talsi kopvērtējuma rezultāti:
1. R.Jeets/A.Toom, Ford Fiesta R5, 57:51,84
2. S.Travnikov/A.Bashmakov, Mitsubishi Lancer Evo IX, +21,86
3. V.Švedas/Ž.Salakauskas, Mitsubishi Lancer Evo X, +41,81
4. J.Vorobjovs/A.Mālnieks, Mitsubishi Lancer Evo X, +1:07,46
5. A.Egle/A.Dauga, Mitsubishi Lancer Evo IX, +1:17,9
6. R.Čapkauskas/T.Šipkauskas, Mitsubishi Lancer Evo IX, +1:25,64

Ar visiem rallija rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png