profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns/Dzirkals pārliecinoši uzvar ralliju, Feldmanis A plus klasi

Go4speed 25.09.2011 - 18:18 A.Neikšāns/Dzirkals pārliecinoši uzvar ralliju, Feldmanis A plus klasi
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Rallijā „Latvija 2011" uzvaru absolūtajā kopvērtējumā izcīnīja LMT rallija komandas braucējs Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu („Mitsubishi EVO X"). Vairākiem rallija favorītiem Kurzemes un Vidzemes ceļi izrādījās ļoti neveiksmīgi, taču tas nemazina Jāņa Feldmaņa un Anrija Jesses („Mitsubishi EVO X") iegūtās otrās vietas nozīmīgumu kopvērtējumā, turklāt, A plus klasē šai ekipāžai uzvara.

Neveiksme piemeklēja Vorobjova/Zicāna  ekipāžu, kas devītajā dopā bija spiesti mainīt pārsostu riepu, jo dzeltenā mašīna pārliecinoši devās pretī pjedestālam. Ar to jukas N4 klasē nebeidzās. Iespējams diskvalifikācija skars Egles/Daudzas ekipāžu, līdz ar to Vorobjovs ar Zicānu kāps uz goda pjedestāla gan posmā gan kopvērtējumā.

Droši var apgalvot, ka N4 klasē sezonas kopvērtējumā otrie ir Māris Neikšāns un Ringolds Bērziņš (Mitsubishi EVO X"), taču vieta pēdējā posmā vēl var mainīties.

A plus klasē kopvērtējumā viss jau bija skaidrs pirms šī posma, tāpēc cīņas notika tikai par rallija „Latvija" balvām. Otrajā vietā Nauris Berķis/Olafs Berķis, bet trešie Miks Ernstsons/Rihards Rāviņš.

2WD klasē līderi pēc pirmās dienas Abrams/Vosa spēja savu pozīciju saglabāt līdz rallija beigām. Otrajā vietā vietējā ekipāža Ivo Ķilpis/Modris Žeimuts, kas spēja apsteigt trešajā vietā palikušos Baranausku/Čepuli.

Kopumā rallijā „Latvija 2011" aizvadīts ar daudz avārijām un tehniskām ķibelēm. Tā jau pirmajā dienā lielas neveiksmes vieniem no rallija favorītiem Jāri Ketomā un Jārko Keskinenam. Avārija un izstāšanās Jānim Dūcim. Tāpat sacensības nebeidza otrs WRC ar Raimondu Kisielu pie stūres, jo pilotam problēmas ar roku.


 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png