profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M.Neikšāns, Vorobjovs un Egle – kurš no šiem braucējiem nekāps uz goda pjedestāla?

Go4speed 22.09.2011 - 11:53 M.Neikšāns, Vorobjovs un Egle – kurš no šiem braucējiem nekāps uz goda pjedestāla?
Foto:Aigars Tīdmanis/Go4speed

Sestdien un svētdien Kuldīgas, Tukuma un Jūrmalas apkārtnes ceļos tiks aizvadīts pēdējais Latvijas rallija čempionāta posms - „Rallijs Latvija", kurā tiks noskaidroti visi medaļu pretendenti.

Šobrīd zināmi divu klašu čempioni - Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals šogad uzvarēja N4 klasē, bet A+ klasē nepārspēts palika igaunis Georgs Gross. 2WD klasē uz titulu pretendē divi sportisti - lietuvietis Vitautas Baranauskas (50 punkti) un Markus Abrams (42 punkti).

Protams, ne visiem izdodas cīnīties par čempiontitulu, taču vismaz uz pjedestāla kāpt grib visi. Šobrīd visspraigākā cīņa gaidāma N4 klasē, kur uz otro un trešo vietu (pirmo jau nodrošinājis Andis Neikšāns) pretendē trīs sportisti - Māris Neikšāns, Jānis Vorobjovs un Aivis Egle. Skaidrs ir tas, ka viens no šiem braucējiem būs spiests palikt ārpus pjedestāla, tāpēc, lai to nepieļautu, „Rallijā Latvija" jābrauc ar pilnu gāzi.



Jānis Vorobjovs līdz šim vissīvāk ātrumposmos spēkojies ar Andi Neikšānu. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed


Vistuvāk otrajai vietai ir M.Neikšāns, kuram nepieciešamības gadījumā palīdzēt ir gatavs Andis. „Centīsimies paņemt no čempionāta visu, kas iespējams, un arī sniegt faniem visu, ko spējam. Ja būs nepieciešams, izmantosim pat komandas stratēģiju, kura līdz šim mums nav bijusi nepieciešama," uzsver komandas vadītājs un pilots Andis Neikšāns.

A+ klasē viss ir skaidrs - čempions Gross, otrie Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks (šajā rallijā ekipāža nebrauks), bet trešie - Deividas Jocius. Vislielākā putra ir 2WD klasē, jo šeit vēl nav zināms čempions. Te uz pirmo trijnieku pretendē piecas ekipāžas, bet par čempiontitulu cīnīsies divi braucēji - Baranauskas un Abrams, kurš jau priekšlaicīgi kļuvis par Junioru čempionu.

Kopā uz starta izies 88 ekipāžas, kurām divās dienās būs jāveic 13 ātrumposmi ar kopējo garumu 121,80 kilometrs. Rallija pirmā diena norisināsies Kuldīgas apkārtnē, kur sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi, no kuriem pēdējais jāveic pa tumsu (posma starts paredzēts plkst. 20:30). Šo sešu ātrumposmu garums būs gandrīz 79 kilometri. Rallija otrajā dienā sportisti būs redzami Jūrmalā un Tukumā. Šeit sportistiem būs jāveic vēl septiņi ātrumposmi, no kuriem pieci būs Superspeciālie ātrumposmi, kas norisināsies pa asfaltu.

Ar dalībniekiem, rallija kartēm un citu ar ralliju saistītu informāciju var iepazīties šeit: https://autorally.lv/2011/

Kopvērtējums N4 klasē:

1.

Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals

76

2.

Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš

56

3.

Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns

45

4.

Aivis Egle/Andis Dauga

45

5.

Jānis Dūcis/Guntis Kampe

31


Kopvērtējums A+ klasē:

1.

Georg Gross/Raigo Molder

72

2.

Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks

57

3.

Deividas Jocius/Gediminas Žliubas

38

4.

Rokas Lipeikis/Inga Lipeikytė

24

5.

Nauris Berķis/Arvis Piķis

21


Kopvērtējums 2WD klasē:

1.

Vytautas Baranauskas/Mindaugas Čepulis

50

2.

Markus Abram/Jarmo Vōsa

42

3.

Dmitriy Myachin/Kęstutis Būzius

32

4.

Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs

30

5.

Oskars Laivenieks/Agnis Segliņš

18

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png