profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Makinens: Ar Kolinu Makreju mani saista ļoti daudz skaistu atmiņu

Mārtiņš Jankovskis 22.03.2014 - 11:53 Makinens: Ar Kolinu Makreju mani saista ļoti daudz skaistu atmiņu
Tomijs Makinens. Foto: mtv.fi

Šī gada Montekarlo rallijā uz starta izgāja četri sportisti, kuri dažādos čempionātos ir spējuši uzvarēt šajā grūtajā rallijā. Vēl viens sportists, kurš to bija paveicis veselas četras reizes, tobrīd atradās servisa parkā. Tas bija leģendārais Tomijs Makinens, kurš portālam maxrally.com pastāstīja par tiem laikiem, kad arī viņš startēja šajā rallijā, kā arī atzina, ka viņam labākās cīņas esot bijušas ar Kolinu Makreju.

Ko domājat par šī gada Montekarlo ralliju?
Šis ir ļoti, ļoti grūts rallijs, it īpaši šādos laikapstākļos. Ļoti labi atceros, kā bija startēt šādos ceļos. Pieļaut kļūdu šādos apstākļos bja vieglāk par vieglu.


Foto: www.unionguanajuato.mx

Par ko Jūs runājāt ar Miko Hirvonenu?
Dalījos ar savām atmiņām par tiem laikiem, kad pats braucu šajā rallijā, kur ceļu klāja ledus un sniegs. Pats galvenais – noturēties uz ceļa un censties ar mašīnu neizbraukt ārpus trases.

Vai šogad kāds spēs apturēt Sebastjanu Ožjē?
Ceru, ka šosezon cīņa būs asāka, jo čempionātā ir jauni braucēji un jaunas komandas.


Makinena darbnīca. Foto: www.tommimakinenevents.fi

Ar ko Jūs šobrīd nodarbojaties?
Turpinām darbu Tommi Makinen Racing. Diemžēl tagad Subaru zaudējis savu popularitāti, tāpēc šobrīd turpinām sniegt atbalstu mūsu klientiem. Daudz strādāju ar sērijveida automašīnām, kā arī pats piedalos testos. Man vēl Somijā ir pašam sava autoskola, kas pakāpeniski paplašinās. Tāpat esam sākuši strādāt Ķīnā. Tur ir liels tirgus un liela interese par autosportu. Pagājušajā sezonā tur pavadīju daudz laika.


Makinens trasē. Foto: www.ilkansivu.net

Jūs esat pavadījis lielisku karjeru autorallijā. Jūsu pēdējā uzvara tika izcīnīta tieši Montekarlo rallijā. Kurš Jūsu karjeras laikā bija mīļākais konkurents, ar kuru Jums nācās cīnīties?
Agrāk man iznāca cīnīties ar daudziem labiem braucējiem. Taču vismīļākais mans pretinieks bija Kolins Makrejs. Mums bieži gan nesanāca vienam ar otru sacensties, jo vai nu avarēju es, vai Kolins. Kad rallijā palikām abi kopā, tad cīnīties ar viņu bija interesanti. Ar Kolinu mani saista ļoti daudz skaistu atmiņu...''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png