profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks parāda savu neparasto talismanu (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 21.03.2014 - 07:30 Tanaks parāda savu neparasto talismanu (FOTO)
Ots Tanaks un Raigo Molders. Foto: Andre Lavadinho

Ir sportisti, kuriem ir kaut kāds rituāls, ko viņi noteikti dara vai nedara pirms sacensībām. Ir arī tādi sportisti, kuri uz sacensībām dodas ar kādu talismanu vai citu veiksmi nesošu amuletu.

Šāds talismans ir arī igauņu rallija braucējam Otam Tanakam, kura mašīnā uz rokasbremzes atrodas dzeltena pīle.


Tanaka stūrmanis un dzeltenā pīlīte. Foto: Timo Anis

Kā šo rindu autoram pastāstīja igauņu twitter lietotājs @Karlip1, tad šī dzeltenā pīle, kuru Tanaks gan neuzskata par veiksmi nesošu, sportistu pavada jau sesto sezonu. "Šī pīle mašīnā tika ielikta 2008.gadā pirms Tallinas rallija starta. Mašīna, ar kuru toreiz braucām, bija jauns Subaru Impreza N14, kas tika uzbūvēts MM-Motorsport," smejoties stāsta Ots Tanaks.

Tanaks atzīst, ka pīles ņemšanas līdzi uz sacensībām jau vairāk ir kā ieradums. ''Nezinu, vai viņa kaut ko dod, taču, ja arī tās nav, tad tas neiespaido mūsu sniegumu.'' Beigās ātrākais igauņu braucējs piebilda, ka nav māņticīgs un viņš neizmanto talismanus. ''Ir vai nav tās pīles, bet beigu beigās tu viens pats esi atbildīgs par savām kļūdām,'' nobeidz Tanaks.


Tanaks Meksikas rallijā startēja ar Ford Fiesta R5. Foto: Andre Lavadinho

Nav zināms, vai pie vainas ir dzeltenā pīle vai kas cits, bet šosezon Tanaks rallija sezonu sācis labi – piektā vieta Zviedrijas WRC posmā un lielisks ātrums Meksikas rallijā (pēc vienas avārijas beigās 4.vieta WRC2 klasē). Nākamais starts igauņu sportistam paredzēts Portugālē, kur Tanaks atkal sēdīsies pie WRC automašīnas stūres.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png