profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis pārspēj Ketomā un izcīna pirmo vietu

Go4speed 20.09.2011 - 11:14 Sirmacis pārspēj Ketomā un izcīna pirmo vietu
Foto:Aigars Tīdmanis/Go4speed

20. septembrī Ātruma Cilts" kartinga hallē norisinājās „Rallijs Latvija" preses konference, kurā piedalījās trīs rallija braucēji - Ralfs Sirmacis, Jari Ketomā un Aivis Egle.

Preses konferencē bez jau minētajiem sportistiem piedalījās arī šī rallija organizators Jānis Krastiņš. „Arī šogad „Rallijs Latvija" vairāk domāts skatītājiem, kuri varēs redzēt posmus gan Kuldīgā, gan Tukumā, gan arī Jūrmalā. No 14 ātrumposmiem kaislīgākie rallija fani varēs paspēt apmeklēt desmit posmus. Visiem sportistiem novēlu veiksmīgu finišu, taču skaitīt kopvērtējuma punktus vēl ir pāragri, jo rallijs beigsies pie Līvu akvaparka Papildus tam šogad sportisti varēs cīnīties par vairākām specbalvām, no kurām viena - ceļojums uz Grieķiju."

2WD klasē šobrīd ceturtais kopvērtējumā ir Ralfs Sirmacis, kurš atzina, ka šajā rallijā mērķis kāpt uz goda pjedestāla. „Sezonas sākums bija veiksmīgs, taču nu jau trīs rallijus pēc kārtas esam izstājušies tehnisku iemeslu dēļ. Cerams, ka šis rallijs mums būs veiksmīgs un mēs varēsim cīnīties par goda pjedestālu. Jau ar pirmo rallija ātrumposmu brauksim, cik ātri varēsim, taču lieki neriskēsim. Jā, šajā rallijā daudz būs asfalts, taču mani tas nebiedē, jo pagaidām visos rallijos, kuros bijis asfalts, esmu finišējis pirmais."



Ralfs Sirmacis. Foto:Aigars Tīdmanis/Go4speed

Viens no galvenajiem šī rallija favorītiem būs Jari Ketomā. „Latvijas ceļi vietām ir līdzīgi Somijas ceļiem - gan ātri, gan arī lēni. Latvijā varbūt vietām tas segums ir mīkstāks nekā Somijā. Man patīk šeit braukt, jo te vienmēr ir laba organizācija un arī sportiskais līmenis ir gana augsts, tāpēc šeit braucu ar lielāko prieku. Jāsaka, ka esmu patīkami pārsteigts par to, ka trīs dienas pirms rallija preses konferenci apmeklēt tik kupls preses pārstāvju skaits. Nakts posms? Nakts dopus esmu braucis daudz, tāpēc no tā nebaidos. Katrs posms man ir kā jauns izaicinājums."


Jāri Ketomā. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Tikmēr Aivis Egle atzina, ka, lai N4 klasē varētu domāt par otro vietu, viņam vispirms jāpārspēj Jānis Vorobjovs. „Pagājušajā gadā šajā rallijā nepiedalījāmies, jo tobrīd būvējām jauno „Mitsubishi Evo X" automašīnu, taču šogad esam gatavi. Tagad varu teikt, ka mašīnai ir atrasts vajadzīgais ātrums. Lai Māris Neikšāns nosargātu savu otro pozīciju, viņam ir jāfinišē punktos. Ja mēs runājam par Jāni Vorobjovu, tad, ja ņem nost sliktāko rezultātu, tad viņš mums ir priekšā par trīs punktiem, kas nozīmē to, ka mums rallijā „Latvija" jābūt ātrākiem par viņu un tad jāskatās, ko paveiks Māris. Jā, Tukuma ātrumposmi man būs zināmāki, taču bez tiem mums vēl būs jābrauc 12 kilometri pa asfaltu, kur apzinos, ka neesmu tas pats ātrākais braucējs."

Pēc preses konferences notika kartingu sacensības, kurās bez minētajiem rallija braucējiem uz starta stājās arī trīs žurnālisti. Vispirms trasē devās žurnālisti, bet pēc piecām sekundēm - rallija braucēji. Startējis pats beidzamais, otro vietu absolūti un pirmo starp rallija braucējiem izcīnīja Sirmacis, kurš pašās beigās (sacensības ritēja piecas minūtes) noķēra Ketomā un sīvā cīņā apdzina to. Uz jautājumu, kad Ketomā pēdējo reizi bija braucis ar kartingu, sportists atbildēja, ka apmēram 15 gadu vecumā (šobrīd sportistam ir 32 gadi).

Nedaudz plašāku interviju ar četrkārtējo Somijas rallija čempionu portāls „Go4speed" jums piedāvās rīt.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png