profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns: Sezonas plāni vēl neskaidri, bet ar BMW noteikti izbrauksim (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 12.03.2014 - 18:47 A.Neikšāns: Sezonas plāni vēl neskaidri, bet ar BMW noteikti izbrauksim (FOTO)
Andis Neikšāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pēc 2012. gada sezonas Andis Neikšāns lika punktu profesionālajai rallija karjerai. Pilots izveidoja savu Dynamic Sport komandu, kura nodarbojās ar sporta automašīnu būvniecību, apkalpošanu, kā arī braucēju trenēšanu. Lai arī kādā no iepriekšējām sarunām Andis pieļāva iespēju, ka vairs nepiedalīsies sacensībās, pagājušajā sezonā četros rallijos Neikšāns tomēr startēja.

Lai noskaidrotu, ko Andis plāno darīt šosezon, portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja sportistu, kurš nedaudz pastāstīja par šīs sezonas plāniem.


Anda Neikšāna Evo X. Foto: Jānis Avotiņš, Dynamic Sport

Andi, gads pagājis. Vai nav tomēr doma atgriezties un braukt rallijā profesionāli?
Zinot to nepieciešamo darbu, kas vajadzīgs, lai savāktu budžetu, tad labāk ir tā, kā ir tagad, kad varu braukt brīvi un bez liela iespringuma. Latvija ir maza valsts, tāpēc, lai brauktu profesionāli, ir grūti nodrošināt finansējumu lieliem startiem. Tur ir jāiegulda liels darbs, bet šobrīd tam nav laika.

Tad sanāk, ka arī šogad turpināsi darbu savā Dynamic Sport komandā?
Jā, turpināšu darbu savā komandā, kur man ir cilvēki, ar kuriem kopā strādāsim un pilnveidosimies. Līdz ko būs brīvāks laiks, tā noteikti pats izvingrināšu rokas (smejas).


Dynamic Sport servisa automašīna. Foto: Jānis Avotiņš, Dynamic Sport

Ir zināmi kaut kādi konkrēti ralliji, kuros tevi redzēsim braucam?
Primāri brauksim pēc saviem plāniem un vēlmēm, taču, ja mūsu klasē kādā posmā būs interesants un spēcīgs dalībnieku sastāvs, tad vēlme tur braukt būs krietni lielāka. Skatīsimies pēc situācijas. Pagaidām gan nav zināms, cik daudz un kur braukšu, bet noteikti, ka kaut kur jau izbrauksim.


Antona Kuzmenkova un Tarasa Kravčenko automašīnas. Foto: Jānis Avotiņš, Dynamic Sport

Un ar to pašu nu jau iemīlēto BMW...
Jā, tieši tā. Šobrīd es šo auto nevaru apgūt pilnībā (Andis vēl nav izmantojis visas šīs mašīnas jaudu), tāpēc, lai šo BMW apgūtu pilnībā un to pārvaldītu, kā pienākas, aizies vismaz vēl viena sezona. Šobrīd tur visa kā ir par daudz priekš manām braukšanas prasmēm (smejas). Auto arī bez maksimālajiem uzlabojumiem ir jaudīgs.

Cik šogad liela būs tava Dynamic Sport komanda?
Šobrīd vēl grūti precīzi pateikt, taču domāju, ka trīs līdz pieci braucēji varētu būt manā komandā, taču šeit būs gan tādi, kas brauc tikai zem komandas karoga, gan arī tādi, kurus mācīšu.


Jaunais Evo X būvēšanas procesā. Foto: Jānis Avotiņš, Dynamic Sport

Kuros rallijos Dynamic Sport plāno braukt un vai ir doma startēt kādā lielākā rallijā?
Šobrīd nevaru pateikt, kur katrs brauks, bet pagaidām neizskatās, ka startēsim kādā WRC posmā. Ir braucēji, kuri par to domā, bet tam vajag lielas izmaksas.

Eiropas rallija čempionāta posms Igaunijā?
Jā, tas gan ir plānā vairākiem braucējiem.


Neikšāna BMW tiek gatavots sezonai. Foto: Jānis Avotiņš, Dynamic Sport

Cik šogad liels ir tavas komandas autoparks?
Šobrīd būvējam jaunu N grupas Evo X, taču pagaidām nezinu, ko ar to darīsim. Iespējams, pārdosim, bet varbūt atstāsim sev un izīrēsim kādam to. Tad mums vēl ir ukraiņu rallija braucēja Tarasa Kravčenko vecā EVO IX un jaunā Evo X, Rolanda Jaunzema Evo VIII, mūsu vecais Evo X un BMW M3. Ir ko darīt un darba pietiek.


Andis Neikšāns trasē. Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

P.S.
Nesen šo rindu autoram izdevās nedaudz parunāt ar vienu no Neikšāna skolniekiem Rolandu Jaunzemu, kurš atzina, ka šie treniņi Anda vadībā esot ļoti pārdomāti, sistemātiski un profesionāli, kas Rolandam kā braucējam ir devis ļoti lielu labumu. Pats braucējs atzīst, ka tagad viņam uz ralliju ir pavisam cits skatiens, jo, salīdzinot ar pagājušo gadu, progress ir liels.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png