profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divas latviešu ekipāžas Sieviešu dienā startēs Somijas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 04.03.2014 - 00:05 Divas latviešu ekipāžas Sieviešu dienā startēs Somijas rallijā
Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Dienā, kad tiks atzīmēta sieviešu diena, startēs Somijas rallija čempionāta trešais posms SM Itaralli 2014, kurā uz starta starp gandrīz 150 dalībniekiem plāno iziet arī divas LMT Autosporta Akadēmijas ekipāžas – Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs un Kristaps Feldmanis/Andris Velme. Taču, kā vēlāk portālu painformēja Kristaps Feldmanis, tad viņš personīgu iemeslu dēļ šajā rallijā, visticamāk, tomēr nebrauks.


Pagājušā gada SM Itaralli rallija uzvarētājs Juha Salo. Foto: rallism.fi

Kā pagājušajā nedēļā portālam Go4speed atklāja LMT Akadēmijas pārstāvis Mārtiņš Dzenītis, tad: ''varu atklāt, ka 8.martā mēs ar abām ekipāžām startēsim Somijas rallijā SM Itaralli 2014. Ņemot vērā, ka atcēlās Sarmas rallijs, kā arī to, ka jauniešiem palika pāri ziemas riepas, tika nolemts pieteikties šim rallijam. Vēl kas būtiski – netika pabeigts treniņprocess, kas bija plānots, tāpēc arī nolēmām doties uz Somiju. Būs ļoti interesanti paskatīties, kā šādā rallijā izskatīsies mūsu jaunieši, kur konkurence būs ļoti sīva.''


Spēcīgais Jonas Lindros pagājušajā sezonā trīs Somijas rallija čempionāta posmos uzvarēja R2 klasē, tai skaitā arī ''SM Itaralli'' rallijā. Foto: rallism.fi

Šobrīd zināms, ka rallijā, kurš notiks 8.martā, kopā būs jāveic astoņi ātrumposmi ar kopējo garumu 92 kilometri. Lai arī šobrīd nav publicēts starta saraksts, zināms, ka rallijam pieteikušās gandrīz 150 ekipāžas, kas ir šī posma rekords.

Šobrīd rallija norises vietā sniega nav daudz, kas daudziem liek bažīties par to, vai rallijs tiks aizvadīts pienācīgos ziemas apstākļos, taču, kā ziņo rallija organizatori, tad šonedēļ gaidāmi gan mīnusi, gan sniegputenis.


Kristaps Feldmanis/Andris Velme. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Lai arī nav zināms starta saraksts, dalībnieku ar skaļiem uzvārdiem šeit netrūkst, jo uz starta izies gandrīz visi spēcīgākie pašmāju rallija braucēji. Uz starta bez divām mūsu ekipāžām izies arī vairākas igauņu ekipāžas, kuru vidū būs Karls Krūda un Kaspars Koitla. Nesen vēl starta sarakstā bija Dynamic Sport ukraiņu ekipāžas Tarasa Kravčenko vārds, taču, kā portālam atklāja Andis Neikšāns, tad, ņemot vērā notikumus Ukrainā, ekipāža  nolēmusi rallijā tomēr nestartēt.

R2 klasē, kurā startēs arī Sirmacis un Feldmanis, uz starta plāno iziet 16 ekipāžas, kuru vidū būs arī Ari Vatanena dēls Maks Vatanens.

Ar rallija dalībniekiem var iepazīties ŠEIT
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png