profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija līderim naktī apzināti sabojā mašīnu

Mārtiņš Jankovskis 26.02.2014 - 15:30 Rallija līderim naktī apzināti sabojā mašīnu
Salo automašīna pēc izstāšanās. Foto: saloracing.com

Pēc Lapzemes rallija pieciem ātrumposmiem pārliecinošā vadībā atradās daudzkārtējais Somijas rallija čempions Juha Salo. Taču nākamās dienas pirmajā posmā ekipāža izstājās pārkarsuša dzinēja dēļ. It kā nekas neparasts, jo rallijs ir tehnisks sporta veids, kur diemžēl izstāšanās notiek un notiks. Taču, kā atzīst pats sportists, tad šoreiz kāds ir pacenties, lai ekipāža izstātos no rallija.


Foto: M.Salonen

Pēc rallija pirmās dienas sportisti mašīnas novietoja apsargātā slēgtā parkā. Nākamajā rītā sportisti no slēgtā parka izņēma mašīnu un devās uz rīta servisa parku, kurš ilga desmit minūtes. Pēc tam ekipāža devās uz pirmo posmu, kur pēc nobrauktiem astoņiem kilometriem Salo bija spiests izstāties, jo pārkarsa mašīnas dzinējs (motora temperatūra uzkāpa līdz 140 grādiem). Pētot izstāšanās iemeslus, ekipāža konstatēja, ka radiatora augšējā šļauka ir pievilkta 60 mm no vietas, kur tai patiesībā būtu jābūt, kā rezultātā ātrumposmā pie lielas slodzes šī šļauka atvienojās un dzesēšanas ūdens noplūda, radot kaitējumu dzinējam.

Gan komandas pārstāvji, gan piesaistītie eksperti atzinuši, ka šis ir neparasts gadījums, jo viņi līdz šim nezina nevienu gadījumu, kad šļūtene pati atvienotos. Šie spriegotāji/savilcēji tiek izmantoti vairāk nekā desmit gadus.


Foto: M.Salonen

Pēc izstāšanās sportists par šo gadījumu informēja gan rallija organizatorus, gan policiju, kas arī izmeklē šo atgadījumu. Pēc šī atgadījuma komanda vērsās arī pie kompānijas, kuras teritorijā tika izvietotas rallija automašīnas. Lai arī kompānija atzina, ka izmeklēs šo gadījumu un pārskatīs videonovērošanas kameras, komanda atzīst, ka vēl nesen no šīs kompānijas netika saņemta nekāda atbilde.

Tikmēr kā atzīst citas komandas pārstāvji, tad pēc pirmās dienas izstāšanās, viņi savu automašīnu slēgtajā parkā novietoja 3:30 naktī. Tobrīd viņi pamanīja kādu tumšu automašīnu, kura pameta slēgto parku, lai arī tobrīd tur neviens cits, izņemot rallija mašīnas, atrasties nevarēja.

Jāatzīmē, ka pagājušajās brīvdienās tika aizvadīts otrais Somijas rallija čempionāta posms, kurā Salo izcīnīja uzvaru.
Komentāri
arrmanni 27.02.2014 10:11
Nu tā ir, ja siķeni neuzliek:)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png