profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jauns un negaidīts karjeras pavērsiens Lietuvas rallija čempionam

Mārtiņš Jankovskis 21.02.2014 - 06:47 Jauns un negaidīts karjeras pavērsiens Lietuvas rallija čempionam
Subaru Poland Rally Team komandas automašīna pagājušajā gadā. Foto: sprt.pl

Daudziem bija pārsteigums, kad Lietuvas rallija čempionāta pirmajā posmā uz starta neizgāja divkārtējais Lietuvas rallija čempions, 24 gadus vecais Dominikas Butvilas. Taču, kā izrādās, tad lietuviešu braucējs šogad startēs Polijas rallija čempionātā.


Butvilas pēdējās sezonās bija redzams pie Mitsubishi Evo X stūres. Foto: Krists Andersons, ewrc.cz

Kā nesen atklāja Subaru Import Polska prezidents, tad Butvilas šosezon kļūs par vienu no Subaru Poland Rally Team (SPRT) komandas pilotiem (šī komanda pastāv kopš 2003. gada). ''Vienmēr gribu iet uz priekšu, tāpēc nebaidos no jauniem izaicinājumiem, kā arī negribu laist garām iespēju uzlabot savu sniegumu. Poļu rallija specifika ir pavisam savādāka nekā līdz šim biju braucis, jo šeit pārsvarā visi posmi norisinās pa asfalta segumiem. Man tas būs jaunums, tāpēc būs smagi jāstrādā, lai konkurētu ar pieredzējušajiem sportistiem. Taču es noteikti neatstāju Lietuvu, tāpēc ceru, ka fani mani arī turpmāk atbalstīs,'' portālā delfi.lt saka Dominikas Butvilas.

Kā atzīst Lietuvas rallija pārstāvji, tad šis bija ilgs process. ''Mēs strādājām ilgi un smagi, lai tas varētu notikt. Tagad mēs varam teikt, ka Butvilas kļuvis par pilotu vienā no spēcīgākajām poļu rallija komandām. Lai tas notiktu, bija smagi jāstrādā gan mums, gan arī pašam pilotam.''


Subaru Poland Rally Team komandas automašīna pagājušajā gadā. Foto: sprt.pl

Tiek ziņots, ka sākotnēji uz vietu šajā komandā pretendēja seši sportisti (pieci poļi un Butvilas). Pēc braukšanas testiem (testi notika ar vienu mašīnu un vienu stūrmani), poļu komanda izvēlējās Butvilu. ''Kad dzirdēju, ka Subaru Poland Rally komanda par savas vienības braucēju izvēlas mani, bija jāpaiet dažām dienām, lai atgūtos un spētu noticēt tam, kas noticis. Nespēju noticēt, ka tā ir realitāte,'' prieku neslēpj Butvilas, kurš vairākos posmos ir arī startējis Latvijā.

''Butvilas tika vērtēts pēc viņa talanta, tāpēc šī komanda viņu paņēma bez jebkāda budžeta. Taču tas nenozīmē, ka viņam nākotnē nebūs jārūpējas par budžetu un sponsoriem, jo šādā sporta veidā līdzekļi ir vajadzīgi lieli. Lai šis projekts varētu noritēt nepārtraukti, ceram arī uz Lietuvas atbalstu,'' saka poļu komandas vadība.


Butvilas pagājušā gada Talsu rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Šajā komandā ir pilnīgi viss – varēšu saņemt gan tehnisko atbalstu, gan vadības atbalstu, kā arī man vairs nebūs jārūpējas par vienkāršām lietām. Tagad pirms rallijiem mums būs testi, kas ļaus sagatavoties par visiem 100%. Tagad es pilnībā varēšu izbaudīt un koncentrēties braukšanai,'' turpina Butvilas.

Kā portālam Go4speed atzina sportists, tad "piekritu izmēģināt spēkus Polijā tāpēc, ka tur ir spēcīgāks līmenis un man tas būs jauns izaicinājums. Varēšu startēt visos septiņos posmos. Šī ir spēcīga komanda, kurā braukuši tādi braucēji kā Laszek Kuzaj (175 ralliji karjerā), četrkārtējais Polijas rallija čempions Kajetans Kajetanovičs un citi. Tas, vai braukšu kādos citos rallijos, vēl nezinu,'' nobeidz Butvilas.
Komentāri
faateris 21.02.2014 12:08
Nu jā, Baltijā jau viņam konkurentu nav.... :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png