profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallijā uzvar Korge, lielisks sniegums Feldmanim/Velmem (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 17.02.2014 - 06:56 Igaunijas rallijā uzvar Korge, lielisks sniegums Feldmanim/Velmem (VIDEO)
Feldmanis/Velme. Foto: Timo Anis

Svētdien tika dots starts Igaunijas rallija čempionāta pirmajam posmam, kurā uz starta izgāja 63 ekipāžas. Vienas dienas laikā sportistiem bija jāveic astoņi posmi, no kuriem pēdējie divi notika diennakts tumšajā laikā.


Rallija uzvarētājs Timu Korge. Foto: Maanus Purga

Pēc diviem ātrumposmiem vadībā atradās Rolands Murakas, kuram četras sekundes tobrīd zaudēja Markus Abrams un Timu Korge. Otrajā posmā kļūdu pieļāva Sīms Plangi, kurš kopvērtējumā zaudēja 53 sekundes un atkrita uz 12.vietu.


Rauls Jēts. Foto: Marko Jakobi

Pirms pēdējiem diviem nakts posmiem līderis bija Korge, kuram nepilnas sešas sekundes zaudēja Murakas. Arī nakts posmos ātrākais bija Korge, kurš beigās svinēja uzvaru. Otrais palika Murakas, bet trešajā vietā ierindojās Markus Abrams, kuram šis bija labākais rezultāts karjerā. Andris Ustups kopvērtējumā ieņēma 18.vietu.


Andris Ustups. Foto: Marko Jakobi

Ļoti labs rallijs padevās LMT Autosporta Akadēmijas ekipāžai Kristaps Feldmanis/Andris Velme. Visus posmus ekipāža aizvadīja ātri un stabili. Pēc sešiem ātrumposmiem tobrīd ekipāža klasē ieņēma otro vietu, no līdera Rasmusa Ūstulna atpaliekot nepilnas 12 sekundes. Tumsā Rasmus bija lēnāks, taču apsteigt viņu kopvērtējumā Kristapam neizdevās un finišā tika ieņemta 12. vieta absolūti, piektā 2WD klasē un otrā vieta savā klasē, no klases uzvarētāja atpaliekot tikai 1,2 sekundes.


EMV3 2WD 1600 klases uzvarētājs Rasmus Ūstulns. Foto: Marko Jakobi

Pēdējā posmā no Feldmaņa klases tehnisku defektu dēļ izstājās spēcīgais Sanders Pērns, kurš pagājušā gada sezonu aizvadīja WRC. Taču jau sākot no pirmā posma šis ātrais braucējs, kurš šajā rallijā startēja ar jaunu stūrmani, kopvērtējumā bija aiz Kristapa.

''Ļoti nepatika tas, kas arī nedaudz izsita no līdzsvara, ka bija mainīgi laikapstākļi. Ja servisa parkā un pilsētā bija +3 grādi, kur bija ūdens un peļķes, tad, aizbraucot 15 kilometrus tālāk uz ātrumposmu, tur bija ļoti daudz sniega. Līdz ar to bija vairāk cīņa pašam ar sevi, jo kļūdīties un izslīdēt no trases bija ļoti viegli,'' pēc rallija sarunā ar portālu Go4speed stāsta Kristaps Feldmanis. ''Taču prieks, ka finišējām, jo viegli tiešām nebija. Prieks, ka izdevās apsteigt Pērnu, kurš diemžēl beigās bija spiests izstāties. Arī ar klases uzvarētāju mums bija laba cīņa, kuru nakts posmos gandrīz jau apdzinām. Kopumā rallijs aizritēja labi, tikai vienā posmā bija problēmas ar galvu, kur nevarēju laicīgi saslēgties, kā arī vienreiz noslāpām. Temps bija labs, bet ne ļoti ātrs – braucām uz kādiem 80%.''


Feldmanis/Velme. Foto: Edgars Leonovs

''Prieks par aizvadīto nakts posmu, kurš bija ļoti grūts. Sākām braukt pa granti, bet pēc tam ceļš jau bija klāts ar sniegu, kā arī vietām putināja un bija migla. Guvām vērtīgu pieredzi. Šis noteikti bija mūsu šīs sezonas viens no veiksmīgākajiem rallijiem, jo mašīnai pēc rallija nebija nevienas skrambiņas,'' priecīgi nobeidz Feldmanis.

Rallija rezultāti:
1. T.Korge Ford Fiesta R5 57:06.5
2. R.Murakas  Mitsubishi Lancer Evo X +16.0
3. M.Abram Mitsubishi Lancer Evo X 
+54.3
4. S.Plangi Mitsubishi Lancer Evo X  +1:09.3
5. R.Jeets Ford Fiesta R5 +2:18.3
6. H.Kers Mitsubishi Lancer Evo V
+2:41.5
... ... ... ...
11. R.Uustulnd  Ford Fiesta R2 +4:35.7
12. K.Feldmanis  Ford Fiesta R2 +4:36.9
16. A.Ustups Mitsubishi Lancer Evo IX  +5:44.3

Võru Talveralli
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png