profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Startē Igaunijas rallija čempionāts, dalībnieku vidū arī divas latviešu ekipāžas

Mārtiņš Jankovskis 14.02.2014 - 00:27 Startē Igaunijas rallija čempionāts, dalībnieku vidū arī divas latviešu ekipāžas
Rauls Jēts. Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

25. janvārī bija jāstartē Igaunijas rallija čempionātam, taču, ņemot vērā laikapstākļus un sniega trūkumu, igauņi pirmo ''Võrumaa Talveralli 2014'' posmu pārcēla uz 15. - 16.februāri. Interesanti, ka nedēļu pēc šī rallija startēs Sarmas rallijs, kas būs ne tikai trešais Latvijas rallija čempionāta posms, bet arī otrais Igaunijas čempionāta posms. Tādējādi igauņu sportistiem vienā nedēļā būs jāveic divi ralliji.

Pavisam kopā dalību rallijam apstiprinājušas 68 ekipāžas. Ja nesen starta sarakstā bija redzams Martina Kangura vārds (tika piešķirts pat pirmais starta numurs) un poļu braucējs Macejs Rezniks, tad, tuvojoties rallijam, šo braucēju vārdi no starta saraksta pazuda.


Sīms Plangi. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā portālam pastāstīja šī rallija preses sekretārs Margus Kīvers, tad ''poļu ekipāža savu dalību atcēla laikapstākļu dēļ. Pagājušajā gadā viņi šajā rallijā piedalījās, kad bija daudz sniega (9.v. absolūti un 1.v. R4 klasē), bet šogad, kad laikapstākļi nav tik piemēroti kārtīgam ziemas rallijam, viņi nolēma atcelt savu dalību. Ja mēs runājam par Kanguru, tad šobrīd nav zināms iemesls, kāpēc viņš nolēma atcelt savu dalību šajā rallijā''.


Timu Korge. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Uz jautājumu, vai rallija ātrumposmos ir sniegs, Kīvers atbildēja apstiprinoši. ''Pamatā visos ātrumposmos ir sniegs, taču dažās vietās sniega ir mazāk. Par laimi, šobrīd ir mīnuss grādi, kā arī sinoptiķi pirms rallija starta sola nelielu sniegu. Nav perfekti apstākļi, bet pārsvarā viss ir labi. Esam gatavi rallijam,'' nobeidz Kīvers, kurš piebilda, ka ātrumposmi ir gandrīz tie paši, kas bija pagājušajā gadā, taču būšot arī jauni ceļi.

Līdz ar to tagad pirmais starta numurs piešķirts Raineram Ausam, aiz kura trasē dosies Timu Korge un Sīms Plangi. Starp visiem dalībniekiem būs arī divas latviešu ekipāžas - Andris Ustups/Ints Marcinkevičs un Kristaps Feldmanis/Andris Velme.

K. Feldmanis: ''Esmu uztraucies par laikapstākļiem. Gribu aizvadīt pilnvērtīgu sacīksti, nevis nemitīgi uztrukties par ceļa segumu un riepām. Uzklausot treneri, esmu ieviesis nianses savā stenogrammā, tāpēc šajā rallijā mērķis ir saprast, ko tās maina manā braukšanā un rezultātā, lai būtu skaidrs, ko no visa izmantot rallijā “Sarma”, un pie kā vēl būs jāpiestrādā. Protams, centīšos būt ātrs un tāpat cīnīšos par ''savu vietu zem saules.''


Feldmanis/Velme. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pagājušajā gadā šajā posmā nepārspēts palika Georgs Gross, kurš par minūti apsteidza Timu Korgi, bet nepilnas divas minūtes zaudēja Sanders Pērns, kuram šogad šajā rallijā būs jauns stūrmanis.

Sestdien sportisti iepazīsies ar trasi, bet rallija starts paredzēts svētdien no rīta. Vienas dienas laikā sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi ar kopējo garumu 105 kilometri.

Ar rallija dokumentiem un dalībnieku sarakstu var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png