profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2013. gada rallija spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa (FOTO, VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 28.01.2014 - 13:51 2013. gada rallija spilgtākie mirkļi un atskaņas. II daļa (FOTO, VIDEO)
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Portāls Go4speed piedāvā Jums aplūkot II daļu no 2013. gada rallija spilgtākajiem mirkļiem. Pirmā daļa, kurā bija vērojami labākie kadri no ziemas rallijiem, ir redzama ŠEIT.

2013.gada vasaras rallija sezona sākās ar Talsu ralliju, kurā uz starta pieteicās 62 ekipāžas. Viena no ekipāžām, kura iemantoja daudzu skatītāju simpātijas, bija Matīss un Miķelis Mežaki, kuri startēja ar Opel Ascona automašīnu. Diemžēl Matīss, kurš pēc deviņiem posmiem bija līderis 2WD klasē, bija spiests izstāties.


Matīss un Miķelis Mežaki. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Debiju Talsu rallijā un rallijā vispār piedzīvoja latviešu ātrākais autosportists Haralds Šlēgelmilhs/Artūrs Pumpurs. Pēc desmit posmiem ekipāža kopvērtējumā ieņēma 20. vietu, taču nākamajā ātrumposmā ekipāža kļūdījās un piedzīvoja savu pirmo avāriju. Lai arī sportists nesasniedza finišu, ekipāža ar aizvadīto ralliju un jauno pieredzi bija apmierināta.


Haralds Šlēgelmilhs/Artūrs Pumpurs avārijas brīdī. Foto: Dace Dauksta

Arī pagājušajā gadā Talsu rallijā bija iekļauts pilsētas ātrumposms. Mainīgos apstākļos (posma sākumā lija lietus), ātrākais 5.posmā bija Aleksejs Lukjaņuks. 2,5 sekundes viņam zaudēja Rainers Aus, bet trešo vietu pārsteidzoši izcīnīja Ralfs Sirmacis, kurš startēja ar priekšpiedziņas automašīnu.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Neveiksmīgs pagājušā gada Talsu rallijs bija Ralfa komandas biedram Emīlam Blūmam/Andrim Mālniekam, kuri pamanījās kādā ātrumposmā lielā ātrumā piedzīvot avāriju. Vēlāk ekipāža spēja turpināt ralliju, taču finišā R2 klasē tika finišēts pēdējā vietā.


Blūms/Mālnieks avārijas brīdī. Foto: Aivis Veide

Talsu rallijā pagājušajā gadā uz starta izgāja viens no ātrākajiem Baltijas rallija braucējiem Ots Tanaks, kurš savu spēku parādīja arī trasē, izcīnot pārliecinošu uzvaru. Nepilnu pusminūti viņam zaudēja cits igauņu braucējs Timu Korge.


Talsu rallija uzvarētājs Ots Tanaks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Noteikti ilgu laiku sezonas pirmo vasaras ralliju Talsos atcerēsies Aigars Bajārs, kurš piedzīvoja iespaidīgu avāriju.


Foto: Reinis Grīnvalds

Talsu rallijs noteikti var lepoties ar ralliju, kuru apmeklē daudz skatītāju. Arī pagājušais gads nebija izņēmums. Šajā bildē redzams, kā ralliju Talsos vēro vietējie jaunieši, kuri, lai tuvāk redzētu sportistus, bija ieņēmuši autobusa pieturu.


Foto: Kaspars Poriņš

Viens no grandiozākajiem rallijiem 2013.gadā bija ''auto 24 Rally Estonia'', kurā startēja ļoti daudz dalībnieku. Paralēli tam šajā posmā norisinājās arī vēsturisko automašīnu rallijs, kurā uz starta izgāja veci un ļoti seni spēkrati. Viņu vidū bija arī šāds ekskluzīvs Lancia 037 auto.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Uzvaru absolūtajā ieskaitē Igaunijas rallijā izcīnīja Georgs Gross, kuram vienā no tramplīniem padevās iespaidīgs lēciens.


Foto: Reinis Grīnvalds

Tāpat šis rallijs nav iedomājam bez smagajām automašīnām, kuras skatītājus priecē ar ātru un skaistu braukšanu. Arī šajā līkumā, kur ceļš nemaz nebija tik plats, sportists pamanījās izbraukt sānslīdē, par to saņemot skaļas ovācijas.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Diemžēl ar avāriju šis rallijs beidzās Aleksandram Grīvam, kurš kādā līkumā iebrauca par ātru un uzmeta kūleni. Ne pilots, ne stūrmanis šajā avārijā necieta.


Foto: Guntars Stupelis

Drīzumā portāls Jums piedāvās III daļu.

Talsu rallijs 1.diena (Harijs Katlaps, Go4speed)


Talsu rallijs 2.diena (Harijs Katlaps, Go4speed)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png