profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks Latvijā šogad nebrauks, plānos starti Krievijā un WRC

Mārtiņš Jankovskis 27.01.2014 - 08:57 Lukjaņuks Latvijā šogad nebrauks, plānos starti Krievijā un WRC
Ainārs Igaveņš un Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Alexey Udartsev

Diemžēl šogad Latvijas rallija čempionāta posmos mēs neredzēsim šī brīža vienu no pašiem ātrākajiem pilotiem Baltijā Alekseju Lukjaņuku. Šobrīd zināms, ka šis krievu sportists, kurš ar savu ātro un agresīvo braukšanu kļuvis slavens ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, startēs septiņos Krievijas rallija čempionāta posmos un dažos WRC posmos.

''2014. gada rallija sezonā mums ieplānoti septiņi posmi Krievijas rallija čempionātā. Daudzi posmi gan man, gan manam stūrmanim būs jauni. Pirmais rallijs paredzēts 1.februārī Jekaterinburgā. Ceļi būs pilnīgi nezināmi, taču, jo interesantākas būs sacīkstes. Ceru, ka Urāli mūs sagaidīs ar labu laiku,'' tā Lukjaņuks.


Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pagājušās nedēļas ceturtdienas vakarā portāls Go4speed sazinājās ar jauno ASRT komandas vadītāju Mārci Ķenavu, kurš pastāstīja, ka uz pirmo Krievijas čempionāta posmu dosies jau piektdien.

''Jau rīt (pagājušo piektdien) dodamies ceļā uz Urāliem. Lai arī rallijs notiks tikai 1. - 2. februārī, līdz norises vietai jābrauc 3000 kilometri, kā arī vēl jāierēķina muita, ar kuru var būt problēmas. Rallijā startēsim ar divām ekipāžām - Aleksejs Lukjaņuks (Mitsubishi Lancer Evo X) un Petrs Turkins (Citroen DS3 R3T),'' stāsta Mārcis Ķenavs.


Top jaunā Citroen DS3 R3T dizains. Foto: Aldis Sārna, ASRT Media

Uz jautājumu, cik lielā sastāvā komanda uz tādu posmu dosies, Mārcis turpina: "Brauksim ar diviem treileriem sešu cilvēku sastāvā. Ņemot vērā, ka šis posms ir ļoti tāls un arī ļoti dārgs, ne klients, ne mēs paši neesam ieinteresēti baigi tērēties, tāpēc galvenais aizbraukt, labi nostrādāt un atpakaļ uz mājām. Tad, kad ralliji būs tuvāk, tad arī būs vairāk cilvēku un lielāks serviss.''

Jautāts par Lukjaņuka mērķiem šajā rallijā, Mārcis uzreiz atbildēja. ''Tur nav jautājumu. Tikai un vienīgi pirmā vieta apmierinās gan viņu, gan mūs.''


Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Fotodarius.lt

Tāpat pagājušās nedēļas nogalē ar portālu sazinājās ASRT īpašnieks Ainārs Igaveņš, kurš paskaidroja iemeslus, kāpēc Lukjaņuks nebrauks Latvijā. ''ASRT noslēdza līgumu ar vienu Krievijas sponsoru un Lukjaņuku. Šis sponsors Lukjaņuku grib redzēt tikai un vienīgi Krievijas čempiona godā, kā arī dažos pasaules čempionāta posmos. Tā kā Lukjaņuks ar Citroen R5 būs redzams dažos WRC posmos. Latvijā mēs Lukjaņuku redzēsim varbūt tikai tādā gadījumā, ja būs nepieciešamība pēc kaut kādiem treniņiem, bet šobrīd visi līdzekļi ir novirzīti startam Krievijā un pasaulē. Protams, ka gribētos, lai viņš brauc arī Latvijā, taču, kam ir nauda, tas arī komandē parādi,'' nobeidz Igaveņš.  

Lukjaņuka labākie momenti Igaunijas rallijā                            
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png