profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Balodim jauns auto un krāšņs dizains (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 27.01.2014 - 00:24 Balodim jauns auto un krāšņs dizains (FOTO)
Edgars Balodis, Inese Akmentiņa un Zigmārs Lapa. Foto: No komandas personīgā arhīva

Pagājušais gads 2WD klases čempionam Edgaram Balodim nebeidzās tā, kā gribētos, jo Igaunijas Sāremā rallijā tika piedzīvota avārija. Beidzoties sezonai, Edgars atzina, ka 2014. gadā grib sevi izmēģināt citā klasē. Un tā ir arī noticis, jo Balodis šogad startēs ne tikai citā klasē, bet arī ar citu automašīnu. Par visu plašāk šajā sarunā.

Edgar, pēc pagājušās sezonas ieminējies, ka gribi sevi izmēģināt citā klasē un ar citu auto. Kāpēc radās tāda doma?
Tā īsti nezinu. Vienkārši gribējās pamēģināt kaut ko citu, jo parasti viss, kas notiek, notiek uz labu. Tā nu es izdomāju izmēģināt spēkus ar Honda automašīnu.

Cik zinu, tad tava iepriekšējā mašīna joprojām paliek pie tevis
Viss sanāca tā, ka manas komandas otrajam braucējam Zigmāram Lapam, kurš vēl tikai sper pirmos soļus autosportā, bija nepieciešama automašīna, tāpēc es iegādājos Hondu, bet viņam atdošu savu iepriekšējo.


Tā Balodim/Akmentiņai beidzās Sāremā rallija. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Pastāsti, kurš ir tavs komandas biedrs un kur viņš šogad startēs?
Zigmārs pagājušajā sezonā brauca Supersprintā, kur kopvērtējumā izcīnīja godalgotu vietu. Šogad viņš sezonas sākumā plāno braukt minirallijā, tāpēc nonācām pie tā, ka Zigmārs savas autosporta gaitas turpinās ar manu Renault Clio, bet es pārkāpšu uz Hondu. Abi startēsim manā Ramus Rally Team, kas ir maza privāta komanda, kas pieder Edgaram Balodim (smejas).

Zigmāram arī virziens ir rallijs?
Jā, ceru, ka vienā jaukā dienā viņš brauks rallijā. Kā jau teicu, tad šo sezonu viņš brauks Minirallijā un supersprintā, bet sezonas otrajā pusē, visticamāk, viņš izmēģinās spēkus rallijsprintā. Viņa stūrmanis? Šobrīd savu piekrišanu devis rallija sabiedrībā zināms stūrmanis Jānis Teteris.


Zigmars rallija treniņā. Foto: No komandas personīgā arhīva

Pēc avārijas Sāremā rallijā daudz darba bija jāiegulda, lai savestu kārtībā Clio?
Nu principā viņš tika uzbūvēts no jauna. Nopirkām donoru un ļoti nopietni pārbūvējām manu veco mašīnu.

Kur un no kā Tu nopirki Hondu?
Tā ir mazpazīstama mašīna no Igaunijas (Rakveres). Šī mašīna uz ziemas sezonu būs sagatavota ļoti minimāli. Lai to sagatavotu manām prasībām, ir vajadzīgs daudz laika, kura šobrīd nav. Uz vasaru tad jau domāsim un strādāsim tālāk. Tagad galvenais pierast pie Hondas, jo nobraukts ar to treniņos ir ļoti maz.

Vismaz šis auto būs jaudīgāks par iepriekšējo…
Jā, bet ir viens cits liels mīnuss – šī Honda būs krietni smagāka. Šī būs tīri N grupas automašīna, kurai būs par kādiem 200 kg vairāk nekā Clio. Tas ir daudz.


Balodis/Akmentiņa testos. Foto: No komandas personīgā arhīva

Esi jau šo auto izmēģinājis trasē?
Pabraucu šodien (svētdien) slēgtā, nelielā trasē, bet uz pirmo brīdi likās, ka Clio ātrāk paātrinās un ātrāk bremzējas. Redzēs, kā būs sacensību trasē. Bet nu jau šobrīd ir skaidrs, ka tā būs pilnībā savādāka mašīna. Jaudas tai ir daudz, bet neesmu drošs, ka pirmajā rallijā spēšu uzrādīt labu rezultātu.

Tad sanāk, ka šogad startēsi R2 klasē?
Jā, jo nav vairs interesanti braukt tajā Latvijas kausā 2WD klasē. Kausu esmu izcīnījis un pietiek. Cik es viņus krāšu? Ir jāiet uz lielākiem mērķiem. Saprotu, ka jaunajiem līdzi netikšu, bet vismaz būs kāda cīņa. Labāk cīnīties ar čempioniem nekā būt pirmajam pagalmā.

Kurš būs tavs stūrmanis un kur Jūs šogad plānojat startēt?
Turpināšu braukt ar Inesi Akmentiņu. Šobrīd plānojam startēt Latvijas un Igaunijas čempionātā. Protams, daudz kas būs atkarīgs no finansēm, bet mērķis ir startēt abos čempionātos.


Foto: No komandas personīgā arhīva

Kāds būs Jūsu ekipāžas šīs sezonas mērķis?
Visi jau cīnās par čempiontitulu (smejas), bet, reāli skatoties, šobrīd nav tādas iekšējās pārliecības, kurā brīdī šī Honda būs labāka par Clio. Taču centīšos šo auto izkost tā, lai nākamsezon varētu būt daudz konkurētspējīgāks. Visam ir vajadzīgs laiks.

Aplūkojot tavas mašīnas dizainu, jāsaka, ka ļoti skaists. Kam un kā radās šī ideja?
Īsti nezinu. Man jau sen bija senlolots sapnis par to, kā es gribētu, lai izskatītos šī mašīna. Man bija apnicis, ka viņa ir balta kā ledusskapis, kas aplīmēta ar pāris uzrakstiem. Ar baltu skaudību skatījos uz tiem braucējiem, kam auto bija aplīmēts daudz interesantāk. Bija idejas, bija krāsas un elementi, kurus gribēju redzēt. Pēc vairākām skicēm beigās sanāca šādi.

Cik ilgi līmējāt šos auto?
Tad, kad viss bija sagatavots, tad līmēšana aizņēma trīs pilnas dienas, jo auto ir nolīmēts pilnībā viss. Protams, tas nebija viegli, jo, saistībā ar sponsoriem, bija jāievēro zināmas krāsas. Viens ir tad, kad pašam patīk, bet otrs – kad sponsors ir apmierināts. Viegli nebija, tas gan.


Foto: No komandas personīgā arhīva

Ja jau plāno startēt Latvijā un Igaunijā, tad izskatās, ka nākamās nedēļas nogales tev būs ļoti smagas…
Jā, šogad laikapstākļu dēļ tas kalendārs ir ļoti piesātināts, jo sanāk viens rallijs pēc otra. Var nelolot ilūzijas par brīviem vakariem un gulētām naktīm. Paralēli vēl Zigmārs jāaizvedā uz treniņiem un sacensībām, tāpēc brīžiem liekas, ka 24h ir par maz.

Zinu, ka Tu gribi pateikt lielu paldies arī saviem mehāniķiem, bez kuriem laikam mēs tevi rallijā neredzētu...
Jā, galvenais, ka man ir mehāniķu atbalsts, un ka ir Ivars ar Juri visu laiku blakus. Viņi man ir kā klinsakmeņi. Ja viņu nav, tad ir skaidrs, ka viss ir galīgi slikti. Viņi man nozīmē ļoti daudz.

Un arī bez sponsoriem noteikti neiztikt…
Jā, paldies Auto Starts un Aivaram Lapam, kā arī Motul un Aivaram Žeikaram.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png