profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas rallijā Sirmacim uzvara 2WD klasē, Feldmanim avārija (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 25.01.2014 - 15:20 Lietuvas rallijā Sirmacim uzvara 2WD klasē, Feldmanim avārija (FOTO)
Ralfs Sirmacis un Māris Kulšs - ātri, stabili un līdz galam. Foto: facebook.com/Zala.Racing

Lietuvā notiekošajā Halls Winter Rally otrajā dienā sportistiem bija jāveic atlikušie desmit ātrumposmi (89,90 km). LMT Autosporta Akadēmijas mehāniķiem izdevās savest kārtībā Kristapa Feldmaņa pirmajā dienā avarējušo automašīnu, tāpēc uz starta izgāja gan Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, gan Kristaps Feldmanis/Andris Velme.


Feldmanis/Velme trasē. Foto: facebook.com/Zala.Racing

Pirmajos divos posmos ar ātrākajiem laikiem apmainījās Vitautas Švedas un Ramunas Čapkauskas, kamēr starp abiem LMT Autosporta Akadēmijas braucējiem nedaudz ātrāks bija Feldmanis. Septītajā posmā jau ātrāks bija Sirmacis, bet diemžēl astotajā posmā Feldmanis pieļāva kļūdu un kādā ātrā līkumā izlidoja no trases.


Feldmaņa automašīna pēc izstāšanās. Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Kā atzina Mārtiņš Dzenītis, tad mašīnai nekas traks neesot noticis, bet vieta, kur sportists avarēja, esot bijusi ļoti ātra, tāpēc šoreiz esot paveicies, ka necieta ne ekipāža, ne auto.


Foto: facebook.com/Zala.Racing

Pēc 11.posma Švedas no otrās vietas bija atrāvies jau 22,6 sekundes, taču 12.posmā Švedas tehnisku iemeslu dēļ uz starta neizgāja un rallijs viņam bija beidzies. Tobrīd līderis bija Kvaracejus, kuram tikai četras sekundes zaudēja Ramūnas Čapkauskas.


Ramūnas Čapkauskas. Foto: facebook.com/Zala.Racing

Pēdējā ātrumposmā ļoti ātrs bija Čapkauskas, taču līdz uzvarai viņam nedaudz pietrūka. Līdz ar to par pirmā Lietuvas rallija čempionāta posma uzvarētāju tika kronēts Kvaracejus, kuram seko Čapkauskas (+4.3) un Samuitis (+1:16.9). Ļoti labs rezultāts Sirmacim/Kulšam, kuriem sestā vieta absolūti un pirmā 2WD klasē.


Foto: facebook.com/Zala.Racing

Kā pēc rallija portālam Go4speed pastāstīja LMT Autosporta Akadēmijas pārstāvis Mārtiņš Dzenītis, tad otrās dienas trešajā posmā Ralfa mašīnai riepu dēļ esot sākusi slīdēt priekša, taču kopumā viss rallijs esot pagājis bez nopietnām problēmām. Lai arī Feldmanim ralliju neizdevās finišēt, viņam sacensību organizatori piešķīra Spirit of the Rally balvu, bet Ralfs tika pie četrām jaunām Pirelli ziemas riepām (piešķir tai ekipāžai, kura brauc ar šīs markas riepām un kura izcīna visvairāk uzvaru 2WD klasē).


Feldmanis/Velme trasē. Foto: facebook.com/Zala.Racing

"Kopumā ar rezultātu esam apmierināti, jo ceļu apstākļu dēļ rallijs bija ļoti sarežģīts. Šis rallijs kļūdas nepiedeva, jo līdz ko tu izbrauc ārpus trases, tā tur sasaluši kukuržņi. Ar Ralfa sniegumu esam ļoti apmierināti, jo viņš izpildīja uzdevumu un sasniedza finišu. Feldmanis, savukārt, pierādīja savu ātrumu, taču jācer, ka turpmāk nāks klāt stabilitāte. Jebkurā gadījumā mēs zinām, ka Liepājā, ja arī nebūs sniega, ceļa apstākļi būs labāki, jo šeit tiešām bija izdzīvošanas gonka, jo tie kukuržņi bija ļoti daudz," stāsta Mārtiņš Dzenītis.

Jautājot, cik nopietni ir bojājumi Kristapa mašīnai, Mārtiņš saka: "Nomainīsim priekšējo piekari, aizmugurējo tiltu, uzliksim jaunus spārnu un buferus, un mašīna būs gatava. Nekādu testu vairs pirms rallija nebūs."

LMT Autosporta Akadēmija rallija pirmajā dienā:


Halls Winter Rally rezultāti:

1.
 
R.Kvaraciejus
Mitsubishi Lancer Evo X 
1:11:43.9
2.

R.Čapkauskas
Mitsubishi Lancer Evo IX  
+4.3
3.

M.Samuitis
Mitsubishi Lancer Evo X
+1:16.9
4. 
J.Orsak
Škoda Fabia S2000
+1:49.0
5. A.Tlustak Škoda Fabia S2000 +4:35.0
6. R.Sirmacis Ford Fiesta R2 +4:49.0
7. M.Hudec Mitsubishi Lancer Evo IX  +7:07.2
8. K.Raišys
BMW M3
+7:55.7
9. J.Pipiras Škoda Fabia R2 +9:11.0
10. R.Šeinauskas BMW 318
+9:27.9

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png