profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēteris Neikšāns: Pagaidām viss iet pēc plāna

Mārtiņš Jankovskis 24.01.2014 - 07:01 Pēteris Neikšāns: Pagaidām viss iet pēc plāna
Pēteris Neikšāns. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Otrdien tika prezentēta ''LMT Autosporta akadēmijas'' rallija komanda, kas pagājušajā gadā saucās ''OKartes Autosporta Akadēmija''. Šosezon šīs komandas sastāvā brauks Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs un Kristaps Feldmanis/Andris Velme.

Lai nodrošinātu sportistu izaugsmi un profesionālu treniņprocesu, ''LMT Autosporta akadēmija” piesaistīja treneri Pēteri Neikšānu, kurš katru dienu strādā ar jauniešiem, organizējot profesionālus fiziskās sagatavotības un braukšanas treniņus, kā arī stenogrammas sastādīšanas treniņus.

''Mārtiņš Dzenītis man izteica piedāvājumu ņemt šefību pār jaunajiem sportistiem, lai palīdzētu jaunajiem braucējiem uzlabot braukšanas prasmes. Šajos desmit gados, pirms tam vadot LMT rallija komandu, ir iegūta pieredze un zināšanas, tāpēc domāju, ka ar šīm zināšanām varēšu palīdzēt arī šiem jauniešiem sasniegt labākus rezultātus. Par piemēru varu minēt tā laika sportistus (brāļus Neikšānus), kuri ir sasnieguši zināmus rezultātus un līmeni,'' iesāk Pēteris Neikšāns, kurš piebilda, ka tieši pirms desmit gadiem šajā pašā telpā tika parakstīts pirmais līgums, kas bija saistīts ar rallija sacensībām.


Šogad sportistiem būs daudz laika jāpavada treniņos. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Pēteris atzīst, ja darbs patīk un to mīl, tad var pārvarēt visas grūtības. ''Jā, brīžiem liekas, ka darbs ir smags un grūts, bet, ja tas patīk un interesē, tad tas nemaz nav tik smagi. Jāsaka, ka ar lielāko prieku esmu iesaistījies komandas darbā un ceru, ka kopā mēs sasniegsim labus rezultātus.''

Bez braukšanas komanda šogad lielu uzmanību pievērš fiziskajai sagatavotībai. Kā preses konferencē smejoties atzina Feldmaņa stūrmanis Velme, tad treniņi brīžiem esot tik smagi, ka sajūta tāda, it kā komanda gatavotos Soču Olimpiskajām spēlēm. "Ko mēs darām? Piecas reizes nedēļā ejam uz zālīti un vingrojam (tai skaitā baseins un citas nodarbības), bet sestdienās un svētdienās braucam uz treniņiem,'' turpina Pēteris.


''LMT Autosporta akadēmijas'' rallija komanda. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

''Lai labāk sagatavotos Liepājas ERČ posmam, mēs brauksim uz treniņsacensībām Lietuvā, kā arī turpināsim braukt treniņos. Pagaidām viss iet pēc plāna. Šobrīd ir saplānots ziemas periods, bet par vasaru vēl pāragri runāt. Šobrīd man viss ir skaidrs, pie kā jāstrādā. Šajā 1,5 mēnesī viens otru esam iepazinuši, tāpēc man jau ir skaidrs, kuram kas jādara. Kam jāstrādā pie domāšanas, kam pie fiziskā un citām lietām,'' nobeidza Neikšāns, piebilstot, ka viņš cer, ka vasaras vidū parādīsies labi rezultāti.

Nobeigumā uz "Autosporta programma Nr.1" raidījuma veidotāja Mareka Ivana jautājumu sportistiem, kurš var vairāk no krūtīm uzspiest svaru stieni, atbildi smejoties sniedza Pēteris, kurš atzina, ka pagaidām vairāk pie fiziskā strādājot stūrmaņi, bet viņš cerot, ka tas drīz mainīsies.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png