profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļi Bergmaņi būs spiesti izlaist abus LRČ posmus Liepājā

Mārtiņš Jankovskis 20.01.2014 - 22:22 Brāļi Bergmaņi būs spiesti izlaist abus LRČ posmus Liepājā
Edijs Bergmanis. Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Kā pēc rallijsprinta Alūksne portālam pastāstīja Edijs Bergmanis, tad ekipāža stūrmaņa veselības problēmu dēļ būs spiesta izlaist pirmos divus Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posmus, kas janvāra beigās un februāra sākumā risināsies Liepājas pusē.

''Jā, tā sanāca, ka brālis šoreiz Alūksnes rallijsprintā brauca būdams slimis. Pirms rallija jau likās, ka viss ir izārstēts un viņš būs vesels, taču rallija laikā atkal bija drebuļi un temperatūra, tāpēc bija jābrauc saudzīgi. Diemžēl šī saslimšana ir ieviesusi korekcijas arī mūsu nākotnes plānos, tāpēc mēs nestartēsim pirmajos divos LRČ posmos Liepājā. Šoreiz veselība pirmajā vietā, bet uz Sarmas posmu centīsimies būt atpakaļ ierindā,'' saka Edijs Bergmanis, kurš iepriekš bija atzinis, ka ekipāžas plānos ir startēt visos LRČ posmos, kā arī tajos rallijsprinta posmos, kas nepārklāsies ar ralliju.


Brāļu Bergmaņu automašīnai Alūksnes rallijsprintā bija jauns dizains. Foto: Viesturs Lācis, Go4speed

Paturpinot sarunu par pirmajiem diviem LRČ posmiem Liepājā, Edijs atklāja, ka šie divi posmi ir ļoti dārgi un ne visiem pa kabatai, par ko arī liecina mazais dalībnieku skaits (LRČ posmam pieteikušās 33 ekipāžas). ''No vienas puses jau gribējās braukt, taču tajā pašā laikā šis rallijs ir ļoti dārgs. Nav zināms, kādi būs laikapstākļi šogad, bet, ja tie būs tādi, kā pagājušajā gadā (pārsvarā sasalusi grants), tad no riepu viedokļa šis rallijs ir ļoti, ļoti dārgs. Ja nav ledus un sniegs, tad riepas šausmīgi ātri nolietojas."


Foto: Krists Andersons, ewrc.cz

Lai noskaidrotu, cik tas ir dārgi, Edijs, nesaucot konkrētus uzvārdus, turpina. ''Riepu komplekts maksā 1 200 eiro bez PVN. Pagājušajā gadā viens latviešu braucējs Liepājas ERČ iztērēja 24 riepas jeb sešus komplektus. Pareizinām to ar 1 200 eiro un mums sanāk 7 200 eiro bez PVN. Tikai riepas. Alūksnes rallijā mums aizgāja viens komplekts. Var jau ziemas rallijā braukt ar lietotām riepām, taču brīdi, kad tās beidz strādāt, tu nevari paredzēt. Un tad no braukšanas nav baudas. Piemēram, vasaras rallijā var tikt cauri ar četrām - astoņām riepām," nobeidz Edijs.

Veselību Kārlim, un novēlam pēc iespējas ātrāk atgriezties trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png