profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūmam šosezon jauns stūrmanis un jauns auto (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 17.01.2014 - 18:37 Blūmam šosezon jauns stūrmanis un jauns auto (FOTO)
Reinis Vilsons un Emīls Blūms. Foto: Artūrs Enkurs

Rallijsprintā ''Alūksne 2014'' startēs jauna ekipāža - Emīls Blūms ar stūrmani Reini Vilsonu. Šogad Emīlu neredzēsim Autosporta Akadēmijas sastāvā, taču, ja sportists sevi labi pierādīs, iespējams, nākamgad Emīls atgriezīsies Autosporta Akadēmijā. Par to, kur un ar ko brauks jaunā ekipāža, kādi ir tās plāni, to portālam Go4speed pastāstīja Emīls Blūms.

Nedēļas nogalē startē jaunā rallija sezona, kurā tev būs jauna mašīna un jauns stūrmanis...
Jā, tā ir sanācis. Šogad mans stūrmanis būs Reinis Vilsons, kurš divus gadus brauca kopā ar Rūdolfu Grahoļski. Kopā ar Reini mācos vienā universitātē un vienā kursā. Jau pēc trešā treniņa kopā sapratāmies, tāpēc jācer, ka arī rallijā viss būs kārtībā. Reinī patīk tas, ka viņš grib pilnveidoties un mācīties, ko viņam stāsta citi.


Ekipāžas automašīna. Foto: No komandas personīgā arhīva

Ar kādu mašīnu brauksiet rallijos?
Vismaz gada sākumā brauksim ar Honda automašīnu, lai arī jāsaka, ka bija doma iegādāties Ford Fiesta R2. Brauksim ar to pašu Hoda automašīnu, kas man bija iepriekš, tikai tai būs cits krāsojums. Nav izslēgts, ka sezonas vidū mēs pārkāpsim uz kādu citu mašīnu. Šobrīd ar Hondu var pabraukt ātri. Tagad tik jācer, ka kopā ar jauno stūrmani sapratīsimies un viss būs kārtībā.

Cik noprotu, startēsi R2 klasē...
Jā, mašīna būs gatava R2 klasei, tāpēc varēšu cīnīties pret visiem saviem draugiem.

Kāda ir šīs mašīnas jauda?
Apmēram 205 Zs. Nekāds kosmoss jau nav, bet nedaudz ātrāk par Ford jau iet (smejas).


Ekipāžas automašīna. Foto: No komandas personīgā arhīva

Kā ar treniņiem?
Ar Reini kopā sākām braukt tikai decembra pirmajā nedēļā. Esam daudz laika pavadījuši, pilnveidojot un strādājot pie stenogrammas, kura šogad būs nedaudz savādāka. To mums pamāca Uldis Briedis, kurš ir daudz braucis ar priekšpiedziņas mašīnām. Ir neliela neziņa par to, kā mums ies sporta režīmā, jo laikapstākļu dēļ nav sanācis izbraukt.

Pagājušajā gadā tavs treneris bija Jānis Vorobjovs. Šogad tev būs cits treneris?
Nav tā, ka ar Jāni Vorobjovu mums kontakts būtu zudis, vienkārši Uldis, kurš ar priekšpiedziņu brauca ļoti ātri un daudz, mums pamāca dažādas svarīgas lietas, kas palīdzēs būt ātrākiem un kas izslēgs kļūdas. Viņš arī redz kļūdas mūsu stenogrammā, tāpēc kopā tās arī novēršam un cenšamies saprast, kāpēc tā.

Kādi ir Jūsu sezonas mērķi?
Brauksim visos Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posmos un tajos rallijsprinta posmos, kas nepārklāsies ar LRČ. Noteikti mēģināsim braukt Igaunijas ERČ posmā, kas notiks Otepē. Ceram, ka šajā posmā varēsim izbraukt ar citu mašīnu. Varbūt brauksim vēl kādā Igaunijas posmā. Viss atkarīgs no rezultātiem un finansēm, bet šobrīd plāns ir braukt daudz.


Pagājušajā sezonā Emīls brauca ar Ford Fiesta R2. Foto: Artūrs Igaveņš, ASRTmedia

Jūs ar Autosporta Akadēmiju esat šķīrušies uz visiem laikiem?
Ar Akadēmiju un Daināru Dambergu mums ir labas attiecības un kontakts nav zudis. Ja sevi labi pierādīšu, nav izslēgts, ka nākotnē turpināšu braukt viņu komandā. Dambergs man daudz ko pamāca un palīdz, par ko viņam liels Paldies.

Šis Alūksne rallijs laikam Jūsu jaunajai ekipāžai būs ļoti labs treniņš pirms Liepājas ERČ.
Organizatoriem jau nepatīk, ka saka, ka viņu rallijs būs kā treniņš, bet nu jā, šajā rallijā mums būs daudz uzdevumu, kas jāizpilda sporta režīmā, lai varētu sagatavoties Liepājai. Bet noteikti centīsimies Alūksnē cīnīties par uzvaru savā klasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png