profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svilis: Ceru, ka ar šo informāciju par R5 neesam nevienam nodarījuši pāri

Mārtiņš Jankovskis 10.01.2014 - 16:32 Svilis: Ceru, ka ar šo informāciju par R5 neesam nevienam nodarījuši pāri
Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pirms pāris dienām Latvijas rallija sabiedrību pāršalca priecīga vēsts - rallijsprintā Alūksne ar Ford Fiesta R5 startēs Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Taču, kā vēlāk noskaidrojās, tad šī informācija šoreiz vairāk ir jāuztver kā tāds joks, kurā, kā izrādās, zināma patiesība ir.

Lai arī sākotnēji šo rindu autors mēģināja sazināties ar Mārtiņu, lai par šiem plāniem saistībā ar R5 noskaidrotu kaut ko vairāk, sazināties ar Svili nesanāca, taču šodien sportists atzvanīja un izstāstīja visu par šo joku un par sezonas plāniem kopumā.


Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pastāsti, lūdzu, kas tad īsti bija domāts ar to R5 Alūksnes rallijsprintā? Tikai joks, vai arī daļa patiesības tur ir?
Nav tā, ka mēs tīri tā aiz neko darīt nolēmām tādu joku izspēlēt, jo doma ir kādu ralliju nobraukt ar šādu R5 mašīnu. Bet, runājot par Alūksnes ralliju un R5, tur sanāca vairāk kā tāda rallija virtuves pamodināšana. Lai arī ziema vēl nav, ceru, ka vismaz kaut kāda kustība tagad sāksies, jo šobrīd ar ralliju ir tik skumji, ka neviens par to vairs īsti nerunā, un arī sportistu vairs nav. Gribējām nedaudz visus pamodināt.

Cik zinu, tad daudzi par šādu joku ir vīlušies, bet dažiem tas patīk...
Cerams, ka nevienam ar šo mūsu informāciju par R5 neesam nodarījuši pāri (smejas), taču daudzi atzīst, ka tas ir pozitīvi, ka vismaz kaut kas notiek saistībā ar ralliju. Arī rallija organizatori priecīgi, ka viņiem tikusi uzmanība. Nav jau tā, ka mēs par to R5 nedomājam, jo tāds mērķis ir (izbraukt kādā rallijā) un uz to arī tieksimies. Cerams, ka vismaz ar šādu lietu esam autosportam panākuši kaut kādu uzmanību. Vismaz šobrīd par to cilvēki runā un domā. Protams, mēs jau tā nedarīsim turpmāk. Un tas arī nebija pliks joks, jo tas tiešām ir mūsu mērķis. Arī ja brauktu ar tādu mašīnu, gan jau būtu cilvēki, kuriem tas nepatiktu (smejas). Ceru, ka fani nav dusmīgi!


Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Foto: Artūrs Igaveņš, ASRTmedia

Kādi pašiem šīs sezonas plāni?
Par čempiontilu nevienā klasē šogad necīnīsimies. Nav tāds mērķis uzstādīts. Domājam labāk izmēģināt spēkus tādā starptautiskā līmenī. Kaut vai arī tā būs viena sacīkste, bet gribas nobraukt ar kaut ko jaunu un ātru. Protams, tādā vienā sacīkstē nebūs jau uzreiz tas augstākais rezultāts, bet gribas izbraukt ar kaut ko citu. Vismaz pamēģināt gribās.

Tad sanāk, ka plānojat kādā rallijā iziet uz starta ar R5 mašīnu?
Vēl šis tas ir procesā, bet plānos ir kaut kādā rallijā izbraukt ar R5. Šogad plānojam pabraukt arī ārpus Latvijas, bet Igaunijas ERČ gan mēģināsim uz starta iziet ar R5, lai varētu samērīt savus spēkus ar citiem braucējiem, kuru tur ar tādu tehniku varētu būt daudz.

Latvijā Jūs brauksiet?
Tajos rallijos, kuros startēsim, visticamāk turpināsim braukt ar Mitsubishi, kuram pēc aizvadītās sezonas ir veiktas visas nepieciešamās apkopes.

Vai Jūsu ekipāžu redzēsim Liepājas ERČ?
Pagaidām 50 uz 50. Šobrīd ir vairāki faktori, kas vēl neļauj pieņemt pozitīvu lēmumu. Šobrīd neredzu lielu jēgu šajā rallijā braukt un cīnīties savā A+ klasē, kur konkurentu diemžēl nav. Pastāv iespēja, ka Liepājā varētu izbraukt ar N grupas mašīnu, kur konkurence būs daudz sīvāka. Taču laika ir maz, tāpēc pagidām tas viss ir zem jautājumu zīmes.


Jācer, ka kādu dienu Svilis/Pūķis būs redzami pie šādas Ford Fiesta R5 stūres. Foto: flickr.com/photos/segam

Kāpēc negribat ar R5 braukt Liepājā?
Protams, ka gribētu, ja būtu sniegs. Šobrīd īrēt R5 uz Liepājas ralliju būtu ļoti bīstami, jo pie šādas ziemas nav zināms, kā tur viss beigsies un kādi būs ceļi rallija laikā. Ja, piemēram, ziema neatnāks, tad ar tādu R5 mašīnu tur nebūtu liela kaifa braukt.

Arī īre tādam R5 vasarā noteikti būtu mazāka...
Jā, jo šobrīd R5 īre ir ļoti augsta. Manuprāt, tās cenas ir uzpūstas. Nedaudz jāpagaida un tad jau varēs redzēt un domāt tālāk.

Var jau Igaunijā izbraukt ar S2000 mašīnu, kas ir lētāka par R5. Tā arī būs ātra mašīna
Gribētos jau tomēr braukt ar turbomašīnu (R5). Lai ir lielāks kaifs (smejas).

Alūksnes rallijsprintā laikam jau mērķis viens – uzvarēt
Jā, iesim uz starta ar vienu domu – uzvarēt, taču sen nav braukts, tāpēc redzēs, kā viss izvērtīsies.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png