profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2013. gada rallija spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa (FOTO, VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 26.12.2013 - 18:02 2013. gada rallija spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa (FOTO, VIDEO)
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jau drīz būs jaunais gads, tāpēc portāls Go4speed piedāvā Jums kopā atskatīties uz aizvadīto Latvijas autosporta sezonu, kura bija ļoti krāšņa un notikumiem bagāta. Pirmajā no apskatiem piedāvājam Jums ielūkosimies, kas labs bija noticis ziemas rallijos.

Alūksnes rallijsprintā debiju rallijā piedzīvoja nu jau 18 gadus vecais Kristaps Feldmanis. Pēc ceturtā posma jaunais sportists 2WD klasē ieņēma sesto vietu, taču piektajā posmā pēc iebraukšanas kupenā Kristapam nācās izstāties. Taču kopumā Feldmanim šī ir ļoti laba sezona, jo sezonas kopvērtējumā R2 klasē izcīnīta trešā vieta, bet sezonas pēdējā Latvijas posmā jaunais sportists izcīnīja pirmo uzvaru karjerā.


Kristaps Feldmanis. Foto: Mārtiņš Jankovskis/Go4speed 

Pēc Alūksnes sekoja Liepāja-Ventspils rallijs, kas bija otrais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms, kā arī pirmais un otrais Latvijas rallija čempionāta posms. Šajā rallijā uz starta izgāja vairāki zināmi rallija braucēji, kuru vidū bija viena no rallija leģendām – Fransuā Delakūrs. Sportists beigās izcīnīja augsto trešo vietu, tādējādi apliecinot, ka viņš savos 50 gados vēl ir gana ātrs. 


Fransuā Delakūrs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šo ERČ ralliju plaši atspoguļoja ne tikai latviešu mediji, bet arī daudzi ārvalstu žurnālisti. Protams, pārsvarā filmēšana notiek stāvot kādā labā skatupunktā, bet, lai video piedotu īpašāku garšu, lietā ir jāliek izdoma. Šajā fotogrāfijā redzams, kā interesantā veidā Vitālija Puškara ekipāžu iemūžina Go4speed video operators Haris Katlaps. Lielisks un līdz šim vēl neredzēts kadrs.


Vitālijs Puškars un video operators Haris Katlaps. Foto: Mārtiņš Jankovskis/Go4speed 

Protams, rallijs bez faniem nav iedomājams. Ir redzētas vairākas bildes, kad vasarā rallija fani pārsvarā saviem draugiem, kuri tobrīd startē rallijā, kādā no trases līkumiem rāda atkailinātas pēcpuses. Taču, kā izrādās, arī ziemā var atkailināties. Ja ne sportistiem, tad vismaz pašiem noteikti par to ir prieks.


Foto: Inga

Daudziem rallija faniem, kuri nav bijuši rallijos ārpus Latvijas, patīkamas emocijas sagādāja helikopteri, kuri Liepāja-Ventspils rallijā bija vairāki. Šajā kadrā redzams, kā viens no helikopteriem filmē šī rallija uzvarētāju Jari Ketomā.


Jari Ketomā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Liepāja-Ventspils rallija pēdējais posms notika Ventspils kalnā. Visa rallija laikā par ''0'' ekipāžu brauca Liepājas mērs Uldis Sesks, kuram stūrmanis bija Gunārs Francis. Taču pēdējā posmā Seskam līdzās sēdās Ventspils mērs Aivars Lembergs. Pēc finiša abu sejās bija vērojams liels un plats smaids.


Aivars Lembergs un Uldis Sesks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Latvieši ir izpalīdzīga tauta un, ja kādam vajag palīdzību, tad to arī piedāvā. Šajā kadrā redzams, kā palīdzība, stumjot automašīnu, tiek sniegta Elvisam Hermanim, kurš tālāk paša spēkiem vairs nevarēja tikt.


Elviss Hermanis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Ātrumposmi tumsā vienmēr rallijam dod īpašu odziņu. Sarmas rallijā tumsas posms tika aizvadīts, kad termometra stabiņš bija noslīdējis krietni zem nulles. Taču tas neatturēja gan jaunus, gan vecus rallija līdzjutējus doties un vērot ralliju klātienē. Ugunskuri, lielas kupenas un ātras automašīnas – ko vēl var vēlēties?


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Dizainu savam Mitsubishi Evo X Sarmas rallijā pamainīja Jānis Vorobjovs, kurš cerēja, ka tādējādi tiks pārvarēta melnā josla, kura vilkās kopš 2012.gada beigām. Taču, nekā, jo būdams trešajā vietā, Jānis priekšpēdējā posmā bija spiests izstāties.


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Iespaidīgs lēciens Sarmas rallijā padevās lietuvietim Ričardam Baubinam, taču diemžēl šis lēciens notika jau ārpus trases. Jāatzīmē, ka šis iespaidīgais lēciens izcīnīja pirmo vietu Autosporta programmas Nr.1 rīkotajā Gada balvas aptaujā. 


Foto: Māris Bahmanis

Sarmas rallija 1.diena:

Sarmas rallija 2.diena:

Drīzumā portāls Go4speed piedāvās rallija atskata otro daļu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png