profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Russo Baltic Racing' komanda gatava vēsturiskajam Montekarlo rallijam

Go4speed 17.12.2013 - 15:32 'Russo Baltic Racing' komanda gatava vēsturiskajam Montekarlo rallijam
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Latvijas un Krievijas kopējā komanda „Russo Baltic Racing Team" janvārī jau ceturto gadu pēc kārtas dosies iekarot Montekarlo vēsturisko ralliju. Svētdien, 15. decembrī, komanda Biķernieku trasē prezentēja savu šī gada sastāvu, pastāstīja par pašu ralliju, kā arī atsevišķus viesus ar vēsturiskajiem Jaguar sacīkšu spēkratiem izvizināja pa Biķernieku kartinga trasi.

Uz „Monte-Carlo Historique 2014" jeb Montekarlo vēsturisko ralliju „Russo Baltic Racing Team" komanda janvāra vidū dosies četru ekipāžu sastāvā: Iļja Kašins/Krišjānis Caune, Mihails Tjurins/Edgars Svencis, Aleksandrs Gensis/Igors Cagajevs un Dmitrijs Lukovnikovs/Sergejs Kuzins. Tjurins un Svencis sacīkstēs startēs ar 1964. gada Jaguar MK2 sedanu, bet pārējās trīs ekipāžas brauks ar leģendārajiem 1968. gada Jaguar E-Type.


Jaguar MK2. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Vēsturiskā rallija starts tiks dots 22. janvārī Reimsā (Francija), bet finišs 25. janvārī paredzēts Montekarlo. Kā atzīst „Russo Baltic Racing Team" īpašnieks un vadošais pilots Iļja Kašins, tad visgrūtākais būs tieši pats pirmais posms, kas norisināsies naktī: „Rallija „Monte-Carlo Historique" starts parasti noteik plkst. 20:00, un pēc tam dalībniekiem jābrauc gandrīz diennakti bez pārtraukuma un atpūtas - tādi ir noteikumi. Vēl grūtāk ir mehāniķiem - mašīnas taču jāsagatavo kārtējam posmam laicīgi. Tātad atpūsties viņiem sanāk vēl mazāk."

„RussoBalticRacing" direktors Andris Štāls uzsver, ka ne tikai pilotu, stūrmaņu un mehāniķu meistarība spēlē galveno lomu rallijā: „Svarīgi ir arī tas, kā ir aprīkots auto. Mums šajā ziņā ir paveicies - „Russo Baltic Racing Team" Jaguar spēkratiem būs virsū „Kumho" riepas un dzinējos būs ielieta speciālā „Motul" eļļa klasiskajiem automobiļiem".


Krišjānis Caune (pa labi). Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Savās atklāsmēs par vēsturisko Montekarlo ralliju dalās latviešu rallija pilots Krišjānis Caune, kurš šajā komandā pilda Kašina stūrmaņa funkcijas: „Ja ekipāža tiešām grib uzvarēt - viņiem noteikti ir vairāk iespēju izdarīt to, it īpaši salīdzinājumā ar dalībniekiem, kuri vienkārši atbrauc uz Montekarlo pavizināties. Jā, būs grūti - mēs negulēsim diennaktis, brauksim pa bīstamiem kalnu ceļiem, riskēsim. Bet tā ir īsta bauda cilvēkiem, kuriem ir benzīns asinīs."

Pasākuma ietvaros dažus vārdus pateica arī Rīgas Motormuzeja direktors, bijušais Rīgas mērs Aivars Aksenoks. Viņš novēlēja sportistiem veiksmi un izturību, ka arī apsolīja, ka Rīgas Motormuzejs un „Russo Baltic Racing Team" turpinās savu sadarbību.


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Vēsturiskais Montekarlo rallijs norisinās jau kopš 1998. gada, un janvārī sacensības notiks jau 17. reizi. Šajā rallijā var piedalīties tikai tie vēsturiskie spēkrati, kuru analogi piedalījušies Montekarlo rallijā laika posmā no 1955. līdz 1980 gadām. Šogad rallijā piedalīsies vairāk nekā 300 automašīnas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png