profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis aizvadīs testus ar pasaules līmeņa rallija tehniku (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 03.12.2013 - 19:10 Sirmacis aizvadīs testus ar pasaules līmeņa rallija tehniku (FOTO)
Ralfs Sirmacis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed 

Pēc pagājušās Latvijas rallija sezonas Ralfs Sirmacis un Mārcis Ķenavs devās uz Angliju, lai kopā ar 11 sportistiem no sešām valstīm piedalītos "Fiesta Sporting Trophy Shootout" sacensībās. Pēc mediju, psiholoģiskajiem un fiziskajiem pārbaudījumiem sportistiem sava meistarība bija jāpierāda, startējot ar Ford Fiesta R2 automašīnu. Abi mūsu braucēji bija starp līderiem, taču beigās par uzvarētāju kļuva Elfins Evans, kurš šosezon, braucot gan ar R5, gan ar WRC automašīnu, pierādīja, ka ir ļoti ātrs, tādējādi pārsteidzot daudzus.

Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad 19.decembrī Ralfs Sirmacis atkal dosies uz Angliju, lai veiktu testus ar Ford Fiesta R5 un, iespējams, jauno Ford Fiesta R200.


Iespējams, Sirmacim būs iespēja izbraukt ar šo Ford Fiesta R200 automašīnu. Foto: Twitter / minidan27 
 
"Visiem, kuri šogad savos čempionātos brauca ar Fiesta automašīnām un kuri ir R2 vai Fiesta Sporting Trophy čempioni, tie saņēma uzaicinājumu uz šo pasākumu testēt Ford Fiesta R5,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Mārtiņš Dzenītis. ''Pasākums, kas būs sadalīts divās daļās, notiks 19. decembrī. Pirmajā daļā ar Ford Fiesta R5 auto būs jābrauc pa bijušās lidostas teritoriju, kur segumu klās vecs asfalts. Šobrīd rakstīts, ka katrs sportists ar šo mašīnu varēs izbraukt apmēram 35 – 45 minūtes. Braucēju skolotājs būs tas pats Elfins Evans, kurš pagājušajā gadā uzvarēja Fiesta Sporting Trophy, kā arī šogad veiksmīgi debitēja gan WRC, gan WRC2 čempionātā. Otrajā daļā braucējiem būs tūre pa M-Sport lielo rūpnīcu.''


Ar šādu Ford Fiesta R5 mašīnu testus aizvadīs Sirmacis. Foto: Qatar M-Sport World Rally Team

Tāpat Dzenītis pieļāva iespēju, ka jauniešiem tiks dota iespēja izbraukt ar jauno Ford Fiesta R200 automašīnu. ''Ļoti iespējams, ka jauniešiem iedos izbraukt ar jauno Ford Fiesta R200. Šī mašīna pēc būtības ir tāda pati, kā R2, tikai tai ir dzelzs ieplūdes kolektors ar savādākām droselēm un 200 Zs.''


Elfins Evans pie Ford Fiesta R5 stūres Vācijas WRC rallijā. Foto: ewrc.cz

Šī pasākuma laikā Dzenītis piedalīsies R2 dīleru sanāksmē, kā arī, iespējams, tiksies ar M-Sport šefu Malkolmu Vilsonu. ''Šajā pasākumā vēl tikšos ar M-Sport biznesa attīstības direktoru, kā arī, iespējams, ar pašu Malkolmu Vilsonu, lai pārrunātu, kas mums jādara un kā būtu pareizāk attīstīt jauniešu karjeru, lai mēs vēl vairāk varētu palīdzēt viņiem attīstīties un nokļūt WRC,'' nobeidz Mārtiņš.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Priecīgs par šādu iespēju testēt jauno auto ir arī Ralfs Sirmacis. ''Protams, liels prieks. Gribās izbraukt ar pasaules klases automašīnu un saprast, cik laba tā ir. Nekādus mērķus neuzstādīšu - braukšu un izbaudīšu šo iespēju. Šī būs otrā reize, kad startēšu M-Sport rīkotajā pasākumā, tāpēc noteikti centīšos atstāt vislabāko iespaidu. Lēni jau nebraukšu, tas nu gan ir skaidrs,'' saka šī gada R2 klases čempions. 
Komentāri
Mārtiņš Jankovskis 03.12.2013 20:58
Ir un viss skaitās, bet - 2008. gads...
gt99 03.12.2013 20:32
Vai tad Ford Fiesta R2 nav pasaules klases tehnika? Auto ar kuru varēja izcīnīt JWRC pasaules čempiontitulu neskaitas "pasaules klases"?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png