profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somu un igauņu braucējs: 2014. gadā noteikti gribam braukt Liepājas ERČ rallijā

Mārtiņš Jankovskis 20.11.2013 - 15:35 Somu un igauņu braucējs: 2014. gadā noteikti gribam braukt Liepājas ERČ rallijā
Martins Kangurs. Foto: rallifotod.eu

Pasaules rallija čempionāta (WRC) un Eiropas rallija čempionāta (ERČ) 2013.gada sezona nu jau oficiāli noslēgusies. Šobrīd gan braucēji, gan komandas sāk strādāt pie paša atbildīgākā darba - kur braukt, ar ko braukt un cik daudz braukt 2014. gadā.

Taču domāt ilgi laika nav, jo ERČ sezona sāksies jau pēc pusotra mēneša, bet WRC - pēc diviem mēnešiem. Kā vakar portālam Go4speed atklāja Margus Kīvers, tad viens no talantīgākajiem igauņiem Martins Kangurs, kurš tikai šīs sezonas vidū pārsēdās uz pilnpiedziņas automašīnu, nākamsezon plāno startēt ERČ čempionātā. No šī gada četriem startiem ar Ford Fiesta R5 automašīnu labāko rezultātu 21 gadus vecais sportists uzrādīja auto24 Igaunijas rallijā, kur tika izcīnīta piektā vieta.


Martins Kangurs Kurzemes rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Mūsu mērķis 2014.gadam ir starts ERČ ar 4WD mašīnu,'' iesāk Martins Kangurs, kurš pirms tam četrus gadus brauca ar Honda Civic Type-R R3. ''Mūsu budžets šobrīd nav pilnīgs, bet mēs pie tā strādājam. Šobrīd nezinām, kuros posmos brauksim, bet mēs noteikti gribam braukt Liepājas rallijā, auto24 rallijā Igaunijā un Ipras rallijā Beļģijā. Šobrīd man lielākā pieredze ir uz sniega un grants rallijiem, tāpēc ir jāizmanto šī iespēja. Tāpat šobrīd meklējam komandu un pienācīgu mašīnu. Komandai, ar kuru strādāsim, mums jāpiedāvā augstākā līmeņa 4WD automašīna, kā arī testi starp rallijiem. Esam runājuši ar daudzām vienībām, taču sarunas vēl turpinās,'' nobeidz sportists, kurš piezīmēja, ka savu ERČ sezonas pirmo startu plāno aizvadīt Latvijā, lai arī pirmais ziemas posms notiks Austrijā.


Soms Riku Tako šī gada Somijas WRC rallijā otro reizi brauca ar Mini Cooper WRC automašīnu. Foto: ewrc.cz

Tāpat pastāv iespēja, ka Liepājas rallijā redzēsim lidojošo somu Riku Tako. ''Ļoti ceru, ka man 2014. gada sezonā izdosies startēt ERČ čempionātā, kas ir piemērots manai rallija attīstībai. ERČ redzu kā lielisku veidu, kur parādīt savas prasmes. Šī sezona man nebija no tām labākajām, taču esmu priecīgs, ka uzlaboju savu ātrumu. Ja mēs runājam par sponsoriem, tad man ir daudz jaunu ideju, kā viņiem pateikties, ne tikai izmantojot viņu uzlīmes uz mašīnas bampera,'' saka sportists.

''Būtu ārkārtīgi priecīgs braukt Latvijas un Igaunijas ERČ rallijos. Igaunijā esmu braucis vairākas reizes (šogad Tallinas rallijā (Mitsubishi Lancer Evo X) absolūti septītā vieta, N4 klasē - sestā), tāpēc zinu, ka viņi ralliju uztaisa par īstiem motorsporta svētkiem,'' nobeidz somu sportists.

Tāpat atgādinām, ka nākamgad pilnu ERČ sezonu plāno aizvadīt SRT komandas pilots Vasīlijs Grjazins.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png