profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gross Kurzemē triumfē absolūti, A. Neikšāns kļūst par čempionu (video)

Go4speed 27.08.2011 - 15:26 Gross Kurzemē triumfē absolūti, A. Neikšāns kļūst par čempionu (video)
Foto: Aigars Tīdmanis

Kurzemes rallijs 2011 noslēdzies ar Georga Grosa/Raigo Maldera ekipāžas uzvaru. Šoreiz īsti neviens nespēja pienācīgi konkurēt ar igauņu „Ford Focus WRC" automašīnu. Otrajā vietā absolūtajā kopvērtējumā jau WRC savu vārdu izcīnījušais Ots Tanaks ar stūrmani Kuldaru Siku („Ford Fiesta S2000"). Tanaks izcīnīja arī uzvaru N4 klasē, aizsteidzoties priekšā ātrākajiem Latvijas braucējiem.

Trešajā vietā absolūti un otrajā vietā N4 klasē Jānis Vorobjovs ar Guntaru Zicānu („Mitsubishi EVO X"). Tālāk Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kas nodrošināja Latvijas čempiona titulu. Šai ekipāžai apsteigt Vorobjovu neļāva tehniskas ķibeles rallija otrajā dienā.



A plus klasē pēc Grosa uz goda pjedestāla kāpa Mārtiņš Svilis ar Aivi Aizsilnieku („Mitsubishi EVO VIII") un Matīss Mežaks/Arnis Ronis („Subaru Impreza"), kas pirmo reizi cīnījās ar šo automašīnu.

2WD klasē pārliecinoši pirmais finišu sasniedza pirmās dienas līderi Egons Kaurs/Avo Kristovs („Ford Fiesta R2"), kas savus tuvākos sekotājus klasē Markusu Abramu/Jarvo Vosu apsteidza par vairāk nekā 50 sekundēm.  Izcīnot trešo vietu klasē, pārsteigumu sagādāja Uldis Briedis/Monvīds Austrums, kas ar savu „Renault Clio" spēja apsteigt vairākus spēcīgus sportistus.

Otrajā dienā sportistiem bija jāveic gandrīz pilnīgi jauni un nebraukti ātrumposmi, kas nozīmēja to, ka cīņas būs sīvas un interesantas. Otrās dienas pirmajā dopā ātrākais bija Jari Ketomā, kurš, novērsis pirmās dienas defektu, atgriezās trasē. Nākamajos trijos posmos ātrs bija Gross, kurš pēc septiņiem posmiem Tanaku apsteidza par 24 sekundēm. Tikmēr ļoti sīva cīņa norisinājās starp A.Neikšānu un Vorobjovu, kurus tobrīd šķīra viena sekunde.



Pilsētā ātrākais bija Tanaks, taču turpat blakām bija Gross. Jāatzīmē, ka pilsētas posma vienā līkumā (no bruģa jātrāpa ap stūri) ļoti daudz sportistu kļūdījās un izslīdēja no trases, tādējādi zaudējot vērtīgas sekundes. Lai arī A.Neikšāns šajā posmā uzrādīja ceturto ātrāko laiku, pēdējā līkumā pirms finiša viņš pārsita riteni.

Devītais posms bija garākais šajā rallijā - tā garums bija 25 kilometri. Visātrāk šo dopu veica Ketomā, kuram nepilnas četras sekundes zaudēja Tanaks, bet sešas - Gross. Pēc šī posma Vorobjovs jau kopvērtējumā apsteidza A.Neikšānu, kurš pēc posma atzina, ka rezultātu šajā dopā, visticamāk, esot ietekmējis piekares defekts, kas tika piedzīvots pilsētas posmā.



Desmitajā ātrumposmā labākais rezultāts bija Tanakam, kamēr Vorobjovs vēl vairāk palielināja pārsvaru pār A.Neikšānu. Pēdējā pilsētas posmā nekas būtiski vairs nemainījās un otro gadu pēc kārtas šajā rallijā uzvaru svinēja Gross. Otrais palika Tanaks, bet trešie - Vorobjovs ar Zicānu. Lai arī ceturtie palika Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, viņi varēja līksmot, jo ekipāža priekšlaicīgi kļuva par N4 klases čempioniem. 2WD klasē pārliecinoši ātrākais bija WRC Akadēmijas līderis Egons Kaurs, kurš par 50 sekundēm apsteidza citu igauni Markusu Abramu. Trešie šajā klasē - Uldis Briedis/ Monvīds Austrums.

 

Kurzemes rallija rezultāti:

1.

Georg Gross / Raigo Mõlder

Ford Focus WRC

A plus

54:42.45

2.

Ott Tänak / Kuldar Sikk

Ford Fiesta S2000

N4

+15.96

3.

Jānis Vorobjovs / Guntars Zicāns

Mitsubishi EVO X

N4

+1:03.88

4.

Andis Neikšāns / Pēteris Dzirkals

Mitsubishi EVO X

N4

+1:16.77

5.

Raul Jeets / Andrus Toom

Mitsubishi EVO IX

N4

+1:48.34

6.

Mārtiņš Svilis / Aivis Aizsilnieks

Mitsubishi EVO VIII

A plus

+1:49.24

7.

Aivis Egle / Andis Dauga

Mitsubishi EVO X

N4

+1:58.62

8.

Māris Neikšāns / Ringolds Bērziņš

Mitsubishi EVO X

N4

+2:27.21

9.

Jānis Dūcis / Guntis Kampe

Mitsubishi EVO IX

N4

+2:34.34

10.

Matīss Mežaks / Arnis Ronis

Subaru Impreza WRC

A plus

+2:45.47

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png