profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mežaks: Rezultātam ar WRC mašīnu noteikti jābūt labākam nekā ar „EVO IV”

Go4speed 24.08.2011 - 14:49 Mežaks: Rezultātam ar WRC mašīnu noteikti jābūt labākam nekā ar „EVO IV”
Foto:Facebook.com

Kurzemes rallijā uz starta otro reizi šogad izies Matīss Mežaks. Ja pagājušajā rallijā viņš startēja ar „Mitsubishi EVO IV", tad šoreiz sportists brauks ar „Subaru Impreza". Kas tā par mašīnu, to jautājām pašam vaininiekam.

Portāls jau vēstīja, ka rallijā „Latgale 2011" uz starta izgāja Matīss Mežaks, kurš, braucot ar „Mitsubishi EVO IV", kopvērtējumā ierindojās 32. vietā. Jāsaka, ka šis rezultāts nebija diez ko objektīvs, jo jau rallija pirmajā dopā ekipāža pārsita disku, kā rezultātā posma laikā nācās to mainīt, tādējādi zaudējot vairākas minūtes.

Toreiz intervijas laikā uz jautājumu, vai šī atgriešanās nozīmē to, ka mēs Matīsu šogad redzēsim vēl kādā rallijā, pilots atbildēja:Cerība ir, ka jūs mani šogad redzēsiet vēl kādā posmā (viltīgs smaids). Taču ne ar šo mašīnu, ar kuru braucu Latgalē. Ja braukšu, tad tas būts nedaudz savādāks auto. Nezinu, vai tas būs jaudīgāks, bet savādāks gan, bet pagaidām neko negribu teikt, kamēr nav 100% pārliecība."

Un te nu mēs esam - Mežaks brauks Kurzemē un, kā jau teica iepriekš, ar citu auto. „Jā, tā ir tā pati mašīna („Subaru Impreza WRC"), ar ko aizpagājušā gadā rallijā „Latvija-Kuldīgas Rudens 2009" brauca Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (toreiz šī ekipāža izcīnīja ceturto vietu absolūtajā ieskaitē). Tā nav mana mašīna, bet gan iedota lietošanā (smejas)."

Matīss atzīst, ka vēl tikai vakar pabeigti visi tehniskie darbi, tāpēc debija pie šīs WRC automašīnas stūres gaidāma tikai šodien pēcpusdienā. „Pēdējās dienās viņa tika taisīta un regulēta, tāpēc tikai vakar tā tika pabeigta. Līdz šim vēl neesmu aizvadījis testus, taču vēlāk pēcpusdienā izbraukšu un tad jau zināšu kas un kā."

Uz jautājumu, ko mēs no Mežaka varam sagaidīt šajā rallijā, pilots atbildēja: „Noteikti jābūt labāk nekā ar „Mitsubishi EVO IV". Pagaidām par vadāmību un tehniskajiem parametriem man grūti spriest, jo neesmu ar to braucis. Mērķis rallijam būs tāds pats, kā pagājušajā posmā - braukšu sava prieka pēc. Protams, ir savi uzstādījumi par konkrētām vietām, kuras izcīnot nebūšu laimīgs." 


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png