profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurzemes rallija organizatoru pārsteigums - uz starta trīs WRC un Tanaks

Go4speed 24.08.2011 - 14:34 Kurzemes rallija organizatoru pārsteigums - uz starta trīs WRC un Tanaks
Foto:Jānis Asaris

Līdz Kurzemes rallija startam atlikušas vairs tikai trīs dienas. Trešdien vkarā tika publicēts starta saraksts, kurā ar pirmo numuru trasē dosies soms Jari Ketomā.

Jau pirms Vācijas WRC rallija „Kurzeme 2011" direktors Uldis Hmieļevskis portālam „Go4speed" atzina, ka ļoti smagi tiek strādāts pie tā, lai šajā posmā skatītāji varētu redzēt vienus no spēcīgākajiem igauņu braucējiem - Otu Tanaku un Egonu Kauru. Jāsaka, ka visi jautājumi, kas pārsvarā saistījās ar loģistiku, ir sakārtoti un mēs uz starta redzēsim gan Kauru, gan Tanaku, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijas rallijā bija ātrākais starp visiem SWRC klases braucējiem.

Pavisam kopā rallijam pieteikušies 111 dalībnieki, kas ir jauns dalībnieku rekords. Kā pirmais trasē dosies spēcīgais somu rallija braucējs Jari Ketomā („Mitsubishi Lancer Evo 10 R4"). Aiz viņa brauks Georgs Gross („Ford Focus WRC"), bet trešais starta numurs - Otam Tanakam („Ford Fiesta S2000"). Tikai kā ceturtais trasē dosies šī brīža N4 klases līderis Andis Neikšāns („Mitsubishi Lancer EVO 10").

Jāpiemin, ka šajā rallijā spēcīgi pārstāvēta būs A plus grupa, kurā startēs trīs WRC klases automobiļi - „Mitsubishi Lancer WRC" (Raimonds Kisiels), „Subaru Impreza WRC" (Matīss Mežaks) un „Ford Focus WRC" (igaunis Georgs Gross). Tāpat pirmo reizi Latvijā redzēsim uzreiz divas R4 grupas „Mitsubishi Lancer EVO X" automašīnas, ar kurām brauks jau pieminētais Ketomā un Jānis Feldmanis. Prieks, ka pēc ilgāka pārtraukuma trasē varēsim redzēt Jāni Kārkliņu („Honda Civic Type-R").

Rallija starts šoreiz tiks dots piektdien, kur pirmo posmu paredzēts veikt 18:30. Kopā pirmajā dienā sportistiem būs jāveic trīs posmi, no kuriem pēdējais, Vecpils ātrumposms, tiks aizvadīts pa tumsu. Galvenie notikumi risināsies otrajā dienā, kur sportistiem būs jāveic vēl astoņi posmi, kas tādējādi kopā sastādīs 106 kilometrus. Rallija pēdējā posma starts paredzēts 19:14, bet apbalvošana un nakts koncerts - 20:30.

Ar rallija programmu, dalībniekiem, ātrumposmu aprakstiem, kartēm un naktsmājām var iepazīties šeit: https://www.rallykurzeme.lv

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png