profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ANB Autosports - pirmie latvieši Eiropā?

Go4speed 25.09.2013 - 11:25 ANB Autosports - pirmie latvieši Eiropā?
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Tikko noslēgusies Latvijas rallija sezona, kur R2 klasē 4. vietu kopvērtējumā izcīnīja "ANB Autosports" komandas ekipāža Nauris Bruņinieks/Edgars Grīns/Mārtiņš Vitkovskis. Lai arī pirmā rallija sezona ar jauno "Ford Fiesta" automašīnu nav rezultējusies pirmajā trijniekā sezonas kopvērtējumā, komanda ar rezultātu ir apmierināta.

"Ņemot vērā, ka izlaidām divus posmus un vēl vienā avarējām, ar rezultātu esam apmierināti. Protams, ka vēl daudz kas ir pašiem jāmācās un jāapgūst. Pietrūkst laika treniņiem, ko jūtam arī trasē un rezultātos. Šobrīd esmu gandarīts, ka sezona ir galā, jo ir liels nogurums. Esam veltījuši ļoti daudz enerģijas, lai varētu braukt ar šo automašīnu, par ko protams ir liels gandarījums," saka Nauris Bruņinieks.

Savukārt Ati Bruņinieku un stūrmaņus Edgaru Grīnu/Mārtiņu Vitkovski varam sveikt ar rallijsprinta 2WD Open klases vicečempiona titulu, kaut gan sezonā aizvadīti tikai 5 no 7 posmiem.

Rallijā "Latvija" Atis startēja kā stūrmanis Zigurda Kalniņa ekipāžā, gūstot jaunu skatījumu uz ralliju. „Šajā rallijā man bija iespēja paskatīties uz ralliju no cita skatu punkta. Ar Zigurdu ļoti ātri sastrādājāmies un pierādījām, ka varam būt pat ātrāki par Neikšānu, kas, protams, priecē," jauno pieredzi komentē Atis Bruņinieks. „Katrā ziņā sapratu, ka labprāt pats startētu rallijā ar jaudīgu BMW automašīnu," tā Atis. Ekipāža gan piedzīvoja izstāšanos 6. atrumposmā, kad to pievīla motors. Tobrīd Atis un Zigurds cīnījās par augsto otro vietu 2WD klasē.


Atis Bruņinieks un Zigurds Kaliņš rallijā "Latvija". Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Lai arī sezona tik tikko kā noslēgusies, komandai nākamajai sezonai ir lieli plāni: „Plānojam ar vienu ekipāžu daļēji startēt Eiropas rallija čempionātā. Šobrīd ir sponsori, kas mums ir noticējuši un ir ieinteresēti, lai latvieši tuvāko gadu laikā varētu kļūt par Eiropas čempioniem. Diemžēl pirmajā sezonā runa ir tikai par 4 līdz 6 rallija posmiem, bet ar to ir pietiekoši, lai mēs varētu runāt par iekļūšanu starp 10 labākajiem Eiropā. Protams, liels darbs vēl priekšā, jo meklējam uzņēmumus, kam tas varētu būt interesanti un kas mums noticētu," par komandas plāniem stāsta Gustavs Veitners, „ANB autosports" rallija komandas vadītājs.

Līdz šim cīņā par Eiropas rallija čempiona titulu nav iesaistījies neviens latvietis, tāpēc "ANB" komanda vēlas būt pirmie, kas to izdarīs tuvāko gadu laikā. "Šobrīd viss atkarīgs no sponsoriem, taču mēs paši esam gatavi dzīvot kaut vai teltīs, bet mēs tur būsim," kaujinieciski noskaņots ir Gustavs Veitners.

Komanda gan vēl nav pārliecināta, vai startēs ar tai piederošo "Ford Fiesta" automašīnu. "Ja būs labs piedāvājums, tad šo mašīnu pārdosim un gādāsim jaunu," nobeidz Nauris Bruņinieks.


Šī brīža ERČ čempionāta 2WD klases līderis. Foto: ewrc.cz

Šogad Eiropas rallija čempionātā ir iekļauti 12 posmi, no kuriem otrais tikai aizvadīts Latvijā. Pēc deviņiem posmiem pie punktiem 2WD klasē tikusi 81 ekipāža. Līderis šobrīd ir ungārs Zoltāns Besenjejs (Honda Civic Type-R R3), kurš, startējis sešos posmos, kopā ir sakrājis 122 punktus. Kopvērtējuma sarakstā ir arī trīs latviešu braucēji, kuri ERČ čempionātā startēja vienā posmā - Ralfs Sirmacis (23 pts., 23.v.), Emīls Blūms (5 pts., 56.v.) un Kristaps Feldmanis (3 pts., 68.v.).

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png