profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu sportista panākumu formula - nomesti 44 kilogrami liekā svara

Mārtiņš Jankovskis 24.09.2013 - 16:22 Igauņu sportista panākumu formula - nomesti 44 kilogrami liekā svara
Martins Kangurs. Foto: facebook.com/MartinKangurFanpage

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Polijas posmā uzvarēja mājinieks Kajetans Kajetanovičs. Pirms pēdējā ātrumposma tikai savā trešajā rallijā ar pilnpiedziņas mašīnu (Ford Fiesta R5) astotajā vietā atradās 20 gadus vecais igauņu sportists Martins Kangurs, taču pēdējā ātrumposmā tika pārsists ritenis, kas beigās Kanguru kopvērtējumā atsvieda uz 14. vietu. Kā vēlāk noskaidrojās, tad Kangurs pēc šī rallija iekļuva ERČ vēsturē kā jaunākais ERČ ātrumposma uzvarētājs. Pavisam kopā pilots ātrāko laiku uzrādīja divos ātrumposmos.


Martins Kangurs pirms liekā svara nomešanas. Foto: www.honda.ee

Jāatzīmē, ka līdz šim Kangurs visu laiku (kopš 2009. gada) startēja ar Honda Civic Type-R automašīnu, taču šovasar sportists pirmo reizi iesēdās pilnpiedziņas mašīnā. Taujāts par viņa panākumiem autosportā un lielisko rezultātu, Kangurs saka: ''Šobrīd man ir personīgais treneris, ar kuru kopā trenējos jau kopš pagājušā gada decembra. Trenējoties katru dienu (trenažieru zālē un skrienot pa mežiem), no sava svara esmu nometis apmēram 44 kilogramus. Tas man ļauj atrasties labā fiziskā kondīcijā,'' fiaerc.com mājas lapā saka sportists, kurš Kurzemes rallijā pēc desmit ātrumposmiem kopvērtējumā atradās ceturtajā vietā, taču tad pilots avarēja.


Martins Kangurs pagājušā gada Rumānijas ERČ rallijā. Foto: ewrc.cz

Šobrīd nav zināms, kādi būs sportista tālākie plāni. Arī turpmākā sadarbība ar MM-Motorsport šobrīd nav panākta. ''Rallija laikā ar komandu mēs tikai pārrunājām mašīnas regulējumus, kā arī saņēmu vērtīgus padomus. Protams, ir patīkami braukt tādā komandā, jo Marko Martins (komandas īpašnieks un bijuši igauņu rallija zvaigzne) bija zvaigzne, kad es vēl biju ļoti jauns. Šajā laikā, ko pavadīju MM-Motorsport komandā, viņš man deva vērtīgus un noderīgus padomus kā braukt,'' nobeidz Kangurs, kurš atzina, ka pagaidām viņam nav plānos braukt vēl kādā ERČ posmu MM-Motorsport komandas sastāvā.


Martins Kangurs Polijas ERČ rallijā. Foto: ewrc.cz

Nākamais ERČ posms šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts Horvātijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png