profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ketomā: Nezinu, vai SRT mani vēl kādreiz aicinās, jo sasitu viņu mašīnu (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 23.09.2013 - 22:54 Ketomā: Nezinu, vai SRT mani vēl kādreiz aicinās, jo sasitu viņu mašīnu (FOTO)
Jari Ketomā un SRT komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Pēc igauņu pilota Sīma Plangi diskvalifikācijas, par rallijs Latvija uzvarētāju tika kronēts Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe, kurš aiz sevis atstāja Jāņa Feldmaņa un Kaspara Koitlas ekipāžu.

''Jā, līdz pirmajai vietai nedaudz pietrūka, taču jāsaka, ka pirms Ķemeriem nemaz necerējām uz uzvaru, jo mūs no pirmās vietas šķīra 16 sekundes,'' pirms paziņojuma par Plangi diskvalifikāciju portālam atzina Jāņa Vorobjova stūrmanis Artūrs Žeibe. ''Taču pilsētu nobraucām no sirds. Jā, brīžiem likās, ka ir ļoti ātri, taču Jānis gribēja nobraukt ar glanci (smaida). Kopumā rallijs aizritēja bez lielām kļūdām. Kopumā jāsaka, cik slikti sezona iesākās, tik labi viņa beidzās,'' nobeidz Žeibe, kurš atzīmēja, ka šis ekipāžai kopā šogad neesot pēdējais rallijs, jo plānos ir startēt vēl Vācijas rallijā.


Vorobjovs/Žeibe. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

''Pirmais rallijs kopā un uzreiz pirmais pjedestāls - tā tam jābūt. Kārtībai ir jābūt,'' smejoties saka Jānis Feldmanis. ''Protams, varēja just, ka sen neesmu braucis, jo dažās bīstamās un ātrās vietās bija jūtams, ka trūkst pārliecības. Sadarbības ar stūrmani? Perfekta.''

Tikmēr Elīna piebilda, ka tētis viņu esot klausījis un viņš brauca, kur bija jābrauc. Jautāts, vai nebija bail, Elīna atbildēja īsi. ''Nav''. Uz jautājumu, vai ekipāžu šādā sastāvā redzēsim vēl kādā rallijā, Jānis nobeidza. ''Iespējams, ka brauksim, jo stūrmanis labs un ar viņu var braukt kopā (smejas).''


Jānis un Elīna Feldmaņi. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

"Ņemot vērā, ka gadu nebijām braukuši, uzskatu, ka viss bija kārtībā,'' portālam atzīst rallija trešās vietas ieguvējs Kaspars Koitla. ''Ar katru nobraukto posmu centāmies braukt ātrāk un ātrāk. Protams, vienmēr jau gribas būt ātrākiem, taču ne šoreiz. Ja sestdien bija problēmas ar bremzēm un rokasbremzi, tad rallija otrajā dienā ar to viss bija kārtībā. Problēma bija manī,'' tā igauņu sportists, kurš nobeigumā atzina, ka viņa nākamais starts ar šo mašīnu paredzēts rallijā Sāremā.


Kaspars Koitla. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Rallija garākajā posmā nepaveicās somam Jari Ketomā, kurš piedzīvoja avāriju. "Bijām kādu pusotru sekundi aiz Plangi. Ņemot vērā, ka mans uzdevums bija uzvarēt, braucu ļoti ātri. Gribējās atgūt laiku un pirms pilsētas posmiem būt vadībā, taču viens labais līkums manā stenogrammā bija atzīmēts nedaudz par ātru un mēs noskrējām no ceļa. Gribu paslavēt Plangi, kurš tiešām bija ātrs. Viņš bija pelnījis uzvarēt. Vai vēl kādreiz braukšu Latvijas rallijā? Jā, gribētos, jo šeit mani viss apmierina. SRT bija sagatavojuši ļoti labu mašīnu, taču šobrīd nezinu, vai viņi mani vēl kādreiz aicinās braukt SRT komandā, jo es sasitu viņu mašīnu,'' tā pēc rallija atzina Jari Ketomā.


Ketomā automašīna pēc avārijas. Foto: No sportista privātā arhīva

Diemžēl ar izstāšanos rallijs beidzās zviedru braucējam Fredrikam Ālinam. ''Jā, rallijs nebeidzās tā, kā gribētos, jo vienā posmā manas mašīnas panelī sadegās visas lampiņas. Gluži kā ziemassvētku eglīte. Diemžēl Ziemassvētki mums atnāca ātrāk un mēs bijām spiesti izstāties,'' smejoties iesāk zviedru sportists Fredriks Ālins. ''Kopumā rallijs bija labs. Neskatoties uz to, ka braucu ar jaunu stūrmani un jaunām riepām, bija jautri. Rallija pirmajā dienā centāmies turēt līdzi vietējo R2 klases braucēju tempam, taču dažādu iemeslu dēļ (regulējumi) mēs nevarējām būt tik ātri, cik viņi,'' nobeidz zviedru sportists, kurš piebilda, ka pēc divām nedēļām debitēs pie Škoda Fabia S2000 mašīnas stūres.


Fredriks Ālins. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Rallija Latvija kopvērtējuma rezultāti:
1. Jānis Vorobjovs (N4) 58:27.23
2. Jānis Feldmanis (R4) +44.89
3. Kaspars Koitla (N4) +47.21
4. Rauls Jēts (N4) +2:06.27
5. Staņislavs Travņikovs (N4) +3:01.50
6. Aleksandrs Grīva (A+) +3:40.51
7. Taras Kravčenko (N4) +3:45.77
8. Aleksandrs Mihailovs (R4) +4:38.76
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png