profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai kāds rallijā Latvija spēs apturēt somu zvaigzni Ketomā?

Mārtiņš Jankovskis 20.09.2013 - 20:01 Vai kāds rallijā Latvija spēs apturēt somu zvaigzni Ketomā?
Jari Ketomā. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Nemanot pienācis Latvijas rallija čempionāta (LRČ) sezonas pēdējais posms - Rallijs Latvija 2013. Sestdien sportistiem Cēsu pusē būs jāaizvada pirmie četri ātrumposmi, bet svētdien Tukuma un Jūrmalas pusē sportistiem būs jāaizvada atlikušie seši posmi.

Lai arī pārsvarā rallija pēdējos posmos tiek noskaidroti čempioni, šogad šajā rallijā čempioni nebūs jānoskaidro, jo visi čempioni jau zināmi pēc iepriekšējā Kurzemes posma. ''Jāsaka, ka neatceros tādu gadījumu LRČ, kad pirms pēdējā posma mēz zinām visus čempionus. Neesam vēl paši tikuši skaidrībā par ko tas liecina, taču situācija ir tāda, ka šobrīd ir zināmi visi čempioni,'' saka rallija direktors Jānis Krastiņš.


Kristaps Feldmanis un Jānis Krastiņš. Foto: Go4speed

Iespējams, tieši šī iemesla dēļ daudzi spēcīgi braucēji šajā posmā nolēma nestartēt. Līdz ar to pavisam kopā ar rallijsprinta braucējiem trasē dosies 63 ekipāžas. Noteikti jāpiebilst, ka rallija pirmajā dienā Cēsīs trasē dosies tikai rallija braucēji, bet svētdien viņiem pievienosies rallijsprinta braucēji (pirmā rallijsprinta ekipāža trasē dosies pēc pēdējās rallija mašīnas). Kopā rallija braucējiem būs jāveic desmit posmi, bet rallijsprinta braucējiem - seši.

Ceturtdien un piektdien sportisti pierakstīja trasi. Kā šodien sarunā ar portālu Go4speed atzina Kaspars Šimkus, tad trase vietām esot ātra, taču interesanta. Un jā, šis noteikti būšot tas rallijs, kurā būs līdzi jāņem gumijnieki.


Foto: Rihards Baumanis/go4speed

''Cēsu Kārļu dops komentārus neprasa - klasisks un interesants posms. Pilsētā diezgan daudz 90 grādu līkumi, tāpēc vietējiem, kas dzīvo augšējo stāvu dzīvokļos, būs ļoti laba redzamība, jo sportistus varēs redzēt ilgu laiku. Tukuma pusē posmi ir gan jauni, gan arī braukti pretējā virzienā. Daži no tiem ir ātri, kur, ja būs precīza stenogramma, ātra mašīna un ja neraustīsies kāja, tad visam jābūt labi. Jāpiebilst, ka vietām jau pierakstu laikā bija ļoti dubļaina trase, tāpēc, ja līs vēl lietus, tad vietām būs ļoti grūta braukšana,'' pēc iepazīšanās ar trasi atzina Kaspars Šimkus.

Kā piektdienas vakarā savā twitter profilā ziņoja Atis Bruņinieks, tad septītajā posmā, pierakstot trasi, ekipāža esot ''nogrimusi'' dubļos.


Kaspars Koitla ir viens no braucējiem, kurš var paspēkoties ar Ketomā. Foto: Rihards Baumanis/go4speed

Runājot par šī rallija favorītiem, tad noteikti favorīts Nr.1 uz uzvaru šajā rallijā ir somu zvaigzne Jari Ketomā, kurš šī gada Somijas WRC rallijā, startējot ar jauno Ford Fiesta R5, izcīnīja septīto vietu absolūti, kā arī pirmo WRC2 klasē. ''Pēdējā laikā neesmu bieži braucis ar N4 grupas mašīnām. Ir ļoti jākoncentrējas gan braukšanas ziņā, gan arī laikapstākļu, jo ar šo mašīnu braukšana ir savādāka. Protams, braukšu tik ātri, cik varēšu, un cīnīšos par uzvaru,'' tā Jari Ketomā. Noteikti uz uzvaru pretendēs Kaspars Koitla, Jānis Vorobjovs u.c.


Jānis Vorobjovs. Foto: Rihards Baumanis/go4speed

Sīva cīņa gaidāma R2 klasē, kur viens no galvenajiem favorītiem ir zviedrs Fredriks Ālins, kurš uz Latviju esot atbraucis pēc uzvaras. Taču noteikti tā nedomā mūsu braucēji. ''Jāatzīst, ka satraukums ir mazāks, kā pirms citiem rallijiem, jo čempiona tituls jau ir izcīnīts. Taču konkurentiem tomēr būs ar mani jārēķinās, jo arī noslēdzošajā posmā cīnīšos par uzvaru. Gribu salīdzināt savus spēkus ar zviedru braucēju,'' tā pirms gaidāmā posma atzina Ralfs Sirmacis.

Rallija dokumentus, maršruta karti, dalībnieku sastāvu un citu ar ralliju saistītu informāciju var meklēt ŠEIT. Nobeigumā jāatzīst, ka organizatori nav padomājuši tikai un vienīgi par ralliju, tāpēc, ja kādam apniks vērot rallija mašīnas, tad viņš varēs padarīt kaut ko citu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png