profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļi Šimkusi iPhone nepirks, bet brauks rallijā Latvija

Mārtiņš Jankovskis 18.09.2013 - 20:02 Brāļi Šimkusi iPhone nepirks, bet brauks rallijā Latvija
Kaspars Šimkus. Foto: Gints Bērzinš, Go4speed

Rallijā Latvija pēc ilgāka pārtraukuma kopā atkal brauks brāļi Kaspars un Armands Šimkusi. Ekipāža, kura kopā nobraukusi ne vienu vien ralliju, startēs rallijsprinta ieskaitē, taču veiks lielo rallija distanci. Lai noskaidrotu, kāpēc ekipāža nolēma atgriezties rallijā, kādi ir ekipāžas mērķi, portāls Go4speed uz sarunu aicināja Kasparu, kurš arī pastāstīja pēdējos jaunumus.

Kaspar, sen rallijā nebija redzēta brāļu Šimkusu ekipāža, taču tagad rallijā Latvija Jūs atkal brauksiet kopā.
Jā, pēdējo reizi kopā braucām vienā no Latvijas rallijiem, kad braucām pa ''0" ekipāžu. Bet tā sacensību režīmā kopā pēdējo reizi braucām pirms apmēram trīs četriem gadiem. Ja es vēl pēdējā laikā kaut kur esmu braucis, tad brālis gan bija paņēmis lielāku pauzi.


Armands Šimkus ar savu dēlu. Foto: No sportista privātā arhīva

Nav bail pēc tik ilga laika braukt kopā un uzticēties tam, ko viņš tev saka?
Nav. Domāju, ka ar lasīšanu nebūs problēmas, jo brālis ir pieredzējis. Cik esam kopā braukuši, viņš ne reizi nav kļūdījies. Uzskatu, ka viņš savā jomā ir profesionālis, jo par stūrmani viņš bijis ļoti ilgi.

Laikam lasīt stenogrammu tik viegli nevar aizmirst...
Jā, ir tikai jāatsvaidzina un viss ir kārtībā. Ne velti viņam pirms neilga laika, lai arī viņš tobrīd ilgi nebija braucis, krievu braucēji bija ar mieru viņam visu sezonu maksāt algu, lai tikai viņš sēžot blakus un pamācot viņus. Taču tagad katram mums ir sava ģimenes dzīve, tāpēc tik daudz laika veltīt rallijam viņš nebija ar mieru.


Brāļu Šimkusu Subaru automašīna. Foto: No sportista privātā arhīva

Kaut kādus treniņus pirms rallija plānojat aizvadīt?
Jā, man vairākas reizes nedēļā ir treniņi...hokejā (smejas). Bet, ja nopietni, tad nē, rallija treniņiem laika diemžēl nav. Iekāpsim mašīnā un pirmais ātrumposms būs arī kā treniņš.

Kā jūs nonācāt pie slēdziena, ka jums rallijā Latvija atkal jābrauc kopā?
Es viņam jautāju, vai tev ir doma braukt. Armands īsti nezināja, taču tad viņam teicu: ''Klau, mums stāv mašīna. Kāpjam iekšā un braucam. Atsvaidzināsim iemaņas un labi pavadīsim laiku.'' Drīz vien sekoja atbilde - ''Labi, braucam''.

Un atkal brauksiet ar savu Subaru...
Jā, taču jāsaka, ka sezonas laikā bija doma pārdot šo mašīnu, taču tad sākām domāt, ko ar to naudu darīsim? iPhone pirksim (smejas)? Vēlak bija doma par to naudu iegādāties priekšpiedziņas mašīnu, taču tad sākām domāt, ka tāpat arī tur būs jāiegulda savas investīcijas, tāpēc beigās nolēmām tomēr nepārdot.


Simkusracing komandas sastāvā būs divas Subaru automašīnas. Foto: No sportista privātā arhīva

Cik zinu, tad tev bija doma šajā rallijā izbraukt ar priekšpiedziņas auto?
Jā, bija doma šajā posmā startēt ar Bruņinieku Ford Fiesta R2 automašīnu, taču beigās palikām pie Subaru.

Varbūt kādu citu dienu brāļi Šimkusi atkal brauks ar priekšpiedziņas mašīnu?
Tāda doma, ka kādu ralliju aizvadīsim ar priekšpiedziņu, joprojām ir aktuāla. Būtu interesanti salīdzināt savus laikus ar mūsu jaunajiem braucējiem. Iemaņas jau nav zudušas, tās ir tikai jāatsvaidzina.

Pagājušajā gadā tev rallijā Latvija sanāca uzrādīt ļoti labu rezultātu.
Jā, pieturējos ne pie sava braukšanas stila un rezultāts bija daudz labāks - piektā vieta absolūti un pirmā A+ ieskaitē. (smejas).

Tad jau šogad jāatkārto šāds rezultāts.
Uzreiz jāsaka, ka augsts rezultāts šoreiz noteikti nebūs, jo pēc tik lielas pauzes nevar uzreiz iekāpt mašīnā un uzrādīt labu rezultātu.


Kaspars Šimkus rallijsprintā Viduslatvija. Foto: Gints Bērzinš, Go4speed

Tad jau savs prieks tiks skatītājiem?
Jā, brauksim savu un skatītāju priekam. Būs kāds foršs un plašs līkums, uzbrauksim nedaudz plašāk. Tā teikt - skatītājiem.

Sarunas nobeigumā ir kāds, kam tu gribētu pateikt paldies par šo iespēju atkal startēt?
Protams, paldies visiem atbalstītājiem, ģimenēm, mehāniķiem, bet vislielāko paldies gribētu teikt Neft Almaz Gaz Prom Invest Solution Invest Bank (ilgi veselīgi smiekli).
Komentāri
OZijs24 19.09.2013 21:23
"Neft Almaz Gaz Prom Invest Solution Invest Bank" - gar zemi :D
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png