profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC Academy braucējs: Mērķis rallijā Latvija ir uzvarēt R2 klasē

Mārtiņš Jankovskis 17.09.2013 - 16:05 WRC Academy braucējs: Mērķis rallijā Latvija ir uzvarēt R2 klasē
Fredriks Ālins (pa labi). Foto: facebook.com/fredrik.ahlin.39

Rallijā Latvija R2 klasē uz starta izies septiņas ekipāžas, starp kurām būs arī 22 gadus vecs zviedru braucējs Fredriks Ālins, kura rīcībā būs Ford Fiesta R2 automašīnu. Lai arī pilots ir jauns, viņa pieredze starptautiskajā ārēnā ir diezgan liela, tāpēc viņš noteikti skaitīsies šī rallija viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru R2 klasē.

Lai uzzinātu nedaudz vairāk par šo braucēju, portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja zviedru braucēju, kurš par sevi pastāstīja nedaudz vairāk.

Kāda ir tava līdzšinējā rallija pieredze?
Rallijā braucu kopš 16 gadiem. Pavisam kopā esmu aizvadījis piecas sezonas, no kurām divas esmu pavadījis, startējot JWRC čempionātā R2 klasē.


Foto: Timo Anis

Kā tu nonāci līdz startēšanai WRC?

Kad man bija 19 gadi, uzvarēju Pirelli Star Driver, kā rezultātā par  tiem līdzekļiem 2010. gada sezonā varēju startēt JWRC čempionātā un  piedalīties vairākos rallijos.

Cik WRC posmos savas karjeras laikā esi piedalījies?
Pavisam kopā esmu piedalījies 14 WRC posmos.

Kādi ir tavi lielākie rallija sasniegumi?
Zviedrijas rallija vēsturē esmu jaunākais rallija uzvarētājs absolūtajā ieskaitē.

Šogad tu neesi braucis WRC, bet esi piedalījies Somijas, Zviedrijas un Norvēģijas rallija čempionāta posmos. Kādi ir bijuši tavi labakie sasniegumi?
Šogad divos Zviedrijas čempionāta rallijos esmu izcīnījis divas uzvaras (savā klasē), kā arī vienu uzvaru izcīnīju Somijas rallija čempionāta posmā.


Foto: ewrc.cz

Kā un kāpēc nolēmi piedalīties Latvijas rallijā?
Man bija piedāvājums no Dmack braukt Latvijas rallijā, kuru, protams, pieņēmu. Tas ir lielisks riepu ražotājs, tāpēc ceru, ka beigās varēšu uzrādīt rezultātu, ar kuru viņi būtu apmierināti.

Ko Tu zini par latviešu braucējiem?
Diemžēl neko daudz nezinu par viņiem, taču ticu, ka viņi šeit būs  ātri. Ja pareizi atceros, tad laikam Andis Neikšāns ir no Latvijas, ja?

Kāds ir tavs mērķis Latvijas rallijā?
Mērķis, protams, ir uzvarēt, kā jebkuros citos rallijos, taču zinām, ka tas būs grūti. Papildus visam šajā rallijā startēšu ar jaunu stūrmani. Būs grūti, taču cīnīsimies par uzvaru.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā šis sportists Somijas WRC posmā, tobrīd atrodoties trešajā vietā starp WRC Academy braucējiem, piedzīvoja diezgan iespaidīgu avāriju. Jāpizīmē, ka 2012. gada sezonā no sešiem WRC posmiem pilots četros izstājās, kas beigās ar izcīnītiem 22 punktiem deva astoto vietu WRC Academy kopvērtējumā.

Zviedru sportista avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png