profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oficiāli: Arī nākamgad Latvijā notiks Eiropas rallija čempionāta posms

Mārtiņš Jankovskis 14.09.2013 - 18:53 Oficiāli: Arī nākamgad Latvijā notiks Eiropas rallija čempionāta posms
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā šodien paziņojuši Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) rīkotāji, tad nākamgad ERČ sezona sāksies ar diviem ziemas rallijiem - Austrijā un Latvijā. Šobrīd paredzēts, ka rallijs varētu notikt no 31. janvāra - 2.februārim. Tāpat pastāv iespēja, ka varētu notikt arī trešais ziemas rallijs, taču pagaidām sacensību organizētāji neatklāj tā rallija norises vietu.

''Tas, ka šobrīd varam paziņot pirmos divus 2014.gada ERČ ziemas posmus, ļaus gan dalībniekiem, gan faniem jau laicīgi sākt gatavoties jaunajai ERČ sezonai. Kamēr Austrijas posms tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem ziemas rallijiem, tikmēr Latvijas posms šogad sevi pierādīja vienreizēji labi. Ja mums vēl izdosies noorganizēt trešo ziemas ralliju, tad 2014.gada sezonas sākums būs graujoši iespaidīgs,'' saka ''Eurosport Events" Motorsporta attīstības direktors Fransuā Ribeiro.

Atgādināsim, ka Liepāja un Ventspils šī gada februārī uzņēma ERČ šīs sezonas otro posmu, pēc tam izpelnoties ļoti augstu novērtējumu no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) un ERČ pārstāvjiem. Eurosport Events" pārstāvji pēc rallija norises atklāja, ka labprāt vienotos par ilgtermiņa sadarbību ar biedrību ''RA Motosport", kas vienlaicīgi arī nozīmētu ''Rally Liepāja-Ventspils" nostiprināšanos Eiropas rallija čempionāta kalendārā.

Pēc ilgākām pārrunām augusta sākumā valdība piešķīra Izglītības un zinātnes ministrijai 210 000 latus pārskaitīšanai Latvijas Automobiļu federācijai (LAF), lai tā segtu ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta posma (ERČ) rīkošanu Latvijā 2014.gadā saistītos licences maksājuma izdevumus.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png