profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M.Neikšāns atgriežas pie Evo X stūres, nākotnes plānos kaut kas interesants

Mārtiņš Jankovskis 04.09.2013 - 18:56 M.Neikšāns atgriežas pie Evo X stūres, nākotnes plānos kaut kas interesants
Māris Neikšāns. Foto: Vladimirs Čugajevs

Šajās brīvdienās Pleskavā tiks aizvadīts noslēdzošais 19. Krievijas kausa posms rallijā. Tajā pavisam kopā uz starta izies 72 ekipāžas, starp kurām ar pirmo starta numuru trasē dosies Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš. Pēdējo lielo ralliju šī ekipāža kopā aizvadīja rallijā "Sarma 2012" (3.vieta). Kopš tā laika gan Māris, gan Ringolds visas pūles velta Neiksans Rally Sport komandā, kas nodrošina pilnu servisu rallija ekipāžām - sākot no sporta automašīnu būvniecības, beidzot ar sportistu individuālo apmācību. 


Māra Neikšāna komandas Evo X. Foto: No sportista privātā arhīva

Lai uzzinātu, kas pamudināja abus sportistus atkal iziet uz starta, portāls Go4speed sazinājās ar Māri, kurš pastāstīja interesantus jaunumus. "Jā, tā ir taisnība, ka atkal kopā ar Ringoldu startēsim rallijā. Šobrīd plānā ir nobraukt Krievijas rallija čempionāta finālposmu, kas notiks septembra beigās. Ņemot vērā, ka pēdējos divus gadus tā normāli nav braukts, tad kopā ar Ringoldu tīri treniņa pēc nolēmām piedalīties šajā Krievijas kausa posmā. Uzreiz jāsaka to, ka šo ralliju tiešām vairāk uztversim kā treniņu - meklēsim pareizos regulējumus un citas lietas. Brauksim ar mūsu komandas Evo X mašīnu, ko mēs izīrējam citiem. Pie reizes pārbaudīsim to un centīsimies atrast piemērotākos regulējumus, kurus varēs izmantot tālāk," iesāk Māris Neikšāns.

Uz jautājumu, vai nebūs nepierasti pēc tik ilga laika atkal braukt ar sporta automašīnu, Māris saka: "Zini kā, braukts jau ar sporta auto ir (testos, treniņos), bet ilgi nav braukts kaujas apstākļos pēc stenogrammas. Sākumā noteikti būs nedaudz nepierasti, bet gan jau ātri atradīsim kopēju valodu.'' Jāpiezīmē, ka šogad Māris ar Ringoldu kopā startēja Maskavas rallija šovā (uz asfalta seguma), kur ekipāža izcīnīja ceturto vietu absolūti, bet pirmo N4 klasē.


Māris Neikšāns/Ringolds Bērziņš Maskavas rallija šovā. Foto: Aleksejs Udarcevs

Jautāts, kādi ir ekipāžas un komandas nākotnes plāni, Neikšāns turpina. "Ir dažādas domas par nākamo gadu. Protams, mana un Ringolda braukšana šobrīd ir atlikta otrajā plānā, jo pirmajā vietā mums ir komanda un mūsu klienti. Mūsu plānos nav tikai braukšana Baltijā un Krievijā, jo ir doma startēt Ukrainā un arī Eiropā. Šī iemesla dēļ darba ir daudz, tāpēc savas izprieces jānoliek otrajā plānā. Bet nav jau tā, ka negribas braukt (smejas).''
 

Neiksans Rally Sport komanda servisa parkā. Foto: No sportista privātā arhīva

''Bet jāsaka, ka šis tas interesants uz nākamo gadu ir padomā. Domāju, tas būs tikpat interesanti kā Anda starts ar BMW. Arī mums ir kaut kas padomā, ko varētu uzbūvēt uz nākamo gadu. Ja pieķersies tam klāt, tad viss sanāks un viss būs labi, bet šobrīd ir cits jautājums - vai mums tam pietiks laika. Viss atkarīgs no nākamā gada plāniem,'' noslēpumaini nobeidz Māris, kurš piebilda, ka šobrīd viņa komandā ir sešas ekipāžas, taču uz nākamo gadu plānojas nelielas izmaiņas. Kaut kas nāks klāt, bet kāds vairs nebrauks komandā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png