profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Uz Liepāju neesam atbraukuši pēc otrās vietas (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 28.08.2013 - 18:19 Tanaks: Uz Liepāju neesam atbraukuši pēc otrās vietas (FOTO)
Preses konferences dalībnieki. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Trešdien norisinājās Rallija ''Kurzeme 2013" preses konference, kurā piedalījās rallija direktors Uldis Hmieļevskis,  septiņkārtējais Vācijas rallija čempions Matiass Kāle un viņa stūrmanis Kristians Doers, šī brīža N4 klases līderis Aivis Egle, šī brīža R2 klases līderis Ralfs Sirmacis, kā arī Ots Tanaks un Georga Grosa stūrmanis Raigo Molders. 


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Kā atzina Aivis Egle, tad šajā rallijā uzvaras laurus plūks stabilākais braucējs. "Šobrīd esam N4 klases līderi, tāpēc turpinājumā centīsimies braukt tikpat ātri un tikpat stabili. Ņemot vērā, ka Liepājas ceļi mums ir zināmi, tas, iespējams, mums dos kaut kādas priekšrocības, kas ļaus pabraukt ātrāk. Prognozēt, kurš uzvarēs šajā posmā, nevarēšu, bet noteikti uzvarēs tas, kurš būs ātrs un stabils."


Aivis Egle. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Pēc uzvaras Kurzemes rallijā atbraucis WRC pieredzi guvušais Ots Tanaks, kurš sarunā ar portālu Go4speed atzina, ka, lai arī mašīna viņam nebūs tā stiprākā, mērķis esot viens - uzvara. ''Centīsimies braukt maksimāli ātri un cīnīsimies par pirmo vietu absolūti, jo neesam šeit atbraukuši pēc otrās vietas. Katram braucējam, stājoties uz startu, mērķim jābūt vienam - cīnīties par uzvaru. Ja būs labas sajūtas un ja mašīnas regulējumi būs pareizi, uzskatu, ka tad mums jābrauc līderu tempā. Tas, ka vairākos posmos cīnos līdzīgs ar līdzīgu ar Grosu, ir tikai normāli, jo man ir lielāka pieredze, lai arī viņam ir labāka mašīna. Bet, ja viņam viss iet no rokas, tad ar viņu ir grūti cīnīties. Kurzemes rallija ceļi? Jā, tie man patīk - skaisti un ātri ceļi. Tramplīni? Būtu WRC, lektu ar pilnu jaudu, bet tagad skatīsimies pēc situācijas. Ja būs nepieciešamība, tad arī leksim ar pilnu."


Ots Tanaks un Georga Grosa stūrmanis Raigo Molders. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Septiņkārtējais Vācijas čempions Matiass Kāle, kurš startēs ar ''Škoda Octavia WRC" automašīnu, atzina, ka uz uzvaru necer, tāpēc viņa galvenais uzdevums sagādāt prieku sev un skatītājiem ''Centīsimies braukt ātri, bet rezultāts mums šoreiz nebūs svarīgs, jo brauksim ar vecu mašīnu. Būs jautri, jo Kurzemes ceļus nekad neesam redzējuši. Esam šeit pirmo reizi, taisnā ceļā no lidostas. Spriežot pēc redzētā internetā, jāsaka, ka Kurzemē ir ļoti ātri ceļi. Taču šī rallija galvenais uzdevums - lai būtu jautri, tāpēc brauksim plaši un ar skaistām sānslīdēm, jo šī mašīna ļauj to darīt. Tramplīni? Ja tramplīns būs labi pārredzams, tad leksim ar pilnu. Nākotnes plāni? Nākamgad plānojam startēt vairākos Baltijas rallijos," sarunā ar šo rindu autoru stāsta Matiass Kāle un viņa stūrmanis Kristians Doers.


Kāle (pa kreisi) un Doers. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

R2 klases līderis Ralfs Sirmacis atzina, ka šajā rallijā viņš, iespējams, ies uz maksimumu. "Ņemot vērā finansiālos apstākļus, kas, iespējams, aizliegs braukt pēdējā posmā, šajā rallijā nepieciešams izcīnīt pēc iespējas vairāk punktus. Šī iemesla dēļ šajā rallijā, visticamāk, tiks iets uz maksimumu, ko iepriekš neesam darījuši. Būs interesanti. Noteikti centīsimies pacīnīties ar igauni Sanderu Pērnu, kurš ir ļoti ātrs.''


Ralfs Sirmacis. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Ātruma Festivāls rallistiem sāksies ar testa ātrumposmu 29. augusta vakarā, bet oficiālā atklāšana paredzēta piektdien, 30. augustā, plkst. 16:00. Pēc tās rallisti dosies uz starta, lai pirmajā sacensību dienā kopā veiktu septiņus rallija ātrumposmus Aizputes un Skrundas novadā. Sestdien, 31. augustā, Liepājas Ostas promenādē pulksten 10:00 tiks dots starts rallija otrajai dienai. Ātruma Festivāla noslēdzošajā dienā skatītāji varēs vērot sešus rallija grants ātrumposmus: Nīcas un Rucavas novadā, kā arī Aizputes un Durbes novadā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png