profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurzemes rallijā varētu startēt kāds jaudīgs auto no Vācijas WRC

Go4speed 22.08.2013 - 06:09 Kurzemes rallijā varētu startēt kāds jaudīgs auto no Vācijas WRC
Arī šī gada rallijsprinta čempioni brāļi Bergmaņi startēs Kurzemes rallijā. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Nākamās nedēļas nogalē startēs septītais Latvijas rallija čempionāta posms - ''Rallijs Kurzeme 2013", kura ietvaros tiks aizvadīts arī Igaunijas rallija čempionāta posms. Lai noskaidrotu pēdējos jaunumus saistībā ar gaidāmo ralliju, portāls Go4speed sazinājās ar rallija direktoru Uldi Hmieļevski, kurš pastāstīja vairākas interesantas lietas.


Arī šogad Kurzemes rallijā būs nakts dopi. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Uz jautājumu, kādi šogad būs rallija ātrumposmi, Uldis atzina, ka šogad būs klasiskie Kurzemes rallija ātrumposmi. ''No visiem posmiem jauns būs tikai viens ātrumposms, kuru no esošajiem braucējiem līdz šim neviens nav braucis. Šogad trasi taisījām no vecajiem klasiskajiem ātrumposmiem, kuri vairums sportistiem ir zināmi - Vecpils, Podnieki, Kalvene u.c. Lielākais jaunums ir tāds, ka vienā ātrumposmā esam savienojuši visu, ko vien var savienot, kas kopā veido 32 kilometrus. Mums pat sanāca 50 kilometrus garš posms, taču beigās nospriedām, ka tas sportistiem varētu būt pārāk smagi. Kopumā ceļi ir gatavi un gaida sportistus. Vēl tikai piespicēsim tramplīnus,'' iesāk Uldis Hmieļevskis.


Arī šogad rallijā būs vairāki tramplīni. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Protams, daudzus interesē dalībnieku sastāvs. "Ņemot vērā, ka šis būs gan Latvijas, gan Igaunijas rallija čempionāta posms, sagaidāms, ka būs daudz dalībnieku. Visticamāk, pāri 100. Uz starta bez latviešiem un igauņiem plāno iziet arī vairāki spēcīgi lietuvieši, taču viņu starpā nebūs Vitautas Švedas, kurš gatavojas Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmam Polijā,'' turpina Uldis, kurš piebilda, ka viņaprāt par uzvaru cīnīsies 6 - 7 ekipāžas.


Sīva cīņa sagaidāma R2 klasē. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Lai arī Uldis vēl precīzus uzvārdus nesauca, pēc ierakstiem twitter varēja noprast, ka rallijā startēs gan Ots Tanaks, gan Georgs Gross. Intrigai Kurzemes rallija direktors piezīmēja, ka šajās brīvdienās būs jāseko līdzi Vācijas WRC rallijam, jo, ja viss būs labi (nebūs problēmas ar tehniku), tad Kurzemes rallijā uz starta varētu parādīties kāds jaudīgs auto.

Hmieļevskis atzīst, ka ļoti labi nostrādājusi pagājušā gada reklāma, kad trīs latviešu ekipāžas startēja Vācijas rallijā, jo šogad uz Liepāju nolēmis doties septiņkārtējais Vācijas rallija čempions, kura rīcībā būs vēl Latvijā neredzēts rallija auto - Škoda Octavia WRC. ''Šī ekipāža Latvijā plāno aizvadīt ne vienu vien ralliju. Domāju, ka īsā nākotnē mēs redzēsim vēl vairākas vācu ekipāžas.'' 


Dalību jau apstiprinājis Vasīlijs Grjazins. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Arī šogad rallija organizatori padomājuši par dalībniekiem, jo rallijs notiks piektdien un sestdien. ''Arī šogad mēs domājam ne tikai par skatītājiem, bet arī par pašām ekipāžām. Uzreiz pēc finiša sportisti varēs nolikt automašīnas un doties uz īpašu ložu dalībniekiem, kur katram sportistam mēs uzsauksim glāzi alus. Tālākā vakara programma būs atkarīga no katra paša, bet būs kur atpūsties visiem,'' nobeidz Uldis.

Šobrīd (trešdienas vakarā) rallijam dalību apstiprinājušas 45 ekipāžas.
Komentāri
jancuxx73 24.08.2013 09:45
Šajā nedēļas nogalē Vācijā notiek ADAC RALLYE DEUTSHLAND. Tad jau skribentiem būtu jāraksta, ka nākošās nedeļas nogalē Liepājā notiks Kurzemes WRC rallijs, divi sportisti taču ir pieteikušies ar WRC klases auto.
jancuxx73 23.08.2013 08:19
Nez kas tas par Vācijas WRC ralliju. Gribētos uzzināt ko vairāk.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png