profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs: Darīsim visu, lai brāļiem igauņiem neatdotu punktus

Mārtiņš Jankovskis 14.08.2013 - 12:20 Vorobjovs: Darīsim visu, lai brāļiem igauņiem neatdotu punktus
Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe. Foto: No sportista privātā arhīva

300 ezeru rallijā Lietuvā paralēli norisinājās arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posms. Tajā uzvaru izcīnīja Jānis Vorobjovs ar stūrmani Artūru Žeibi, bet otrie palika Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis. Ja Vorobjovs uzvarēja gan absolūti, gan N4 klasē, tad Svilim pirmā vieta A+ klasē, kas kopsummā deva čempiontitulu A+ klasē.

''Rallijs aizritēja ļoti mierīgi, jo mums šis posms bija kā tāds treniņš un sastrādāšanās," sarunā ar portālu Go4speed saka Jānis Vorobjovs. ''Tagad mūsu uzdevums ir startēt visos atlikušajos čempionāta posmos un krāt nobrauktos kilometrus, lai mēs kopā ar Artūru varētu vēl labāk sastrādāties.''


Foto: Artūrs Igaveņš, ASRTmedia

Kopumā šajā rallijā bija daudz tramplīnu. Kā atzīst Jānis, tad šajos tramplīnos esot lēkts piesardzīgi. ''Pirms katra lielā tramplīna mēs piebremzējām, lai tālu nelēktu un lai neriskētu sabojāt automašīnu. Taču, neskatoties uz to, prieks, ka mūsu uzrādītais temps bija tik ātrs, lai mēs varētu cīnīties par augstākajiem rezultātiem arī ciemos. Bijām turpat aiz līderiem, taču, kā jau minēju, visās bīstamajās un šaubīgajās vietās mēs piebremzējām un saudzējām mašīnu."

Vorobjovs atzīst, ka ar katru nobraukto ralliju sadarbība ar jauno stūrmani ir labāka, taču tā vēl nav 100%. ''Artūram tas ir liels pārbaudījums, tāpēc tā pieredze vēl nav tik liela. Viņam vēl ir daudz jāmācās, bet jebkurā gadījumā viņš ir parādījis, ka var būt stūrmanis. Domāju, ka uz nākamo sezonu viss būs kārtībā."


Foto: fotodarius.lt

Ekipāžas nākamais rallijs paredzēts Kurzemē. Lai arī iepriekš bija plānots, ka Vorobjovs/Žeibe kādā no tuvākajiem posmiem uz starta varētu iziet ar Mitsubishi Evo X, šobrīd Jānis vēl nezina, ar ko brauks. ''Godīgi sakot, nezinu, ar kuru auto brauksim Kurzemes rallijā. Jebkurā gadījumā Kurzemes rallijā brauksim ātrāk nekā Lietuvā. Zināmāki ceļi? Ja godīgi, tad tas mūs neiespaido, jo es braucu maksimāli pēc stenogrammas, nevis atmiņas. Protams, daudzi posmi ir zināmi, taču katru līkumu tu tāpat nevari precīzi atcerēties. Ja gribi būt ātrs un cīnīties par uzvaru, jābrauc pēc stenogrammas."

Lai arī pēc šī rallija Vorobjova ekipāžai ir parādījušās cerības N4 klasē pacīnīties par vietu uz goda pjedestālu, Jānis par punktiem šobrīd nedomā. ''Kopvērtējumā par punktiem neesam domājuši. Ļoti ceram, ka Aivim Eglem viss izdosies un viņš kļūs par Latvijas čempionu. Darīsim visu, lai brāļiem igauņiem neatdotu liekus punktus. Paši nobrauksim sezonu un tad skatīsimies, kas mums kopvērtējumā sanāks."


Foto: Artūrs Igaveņš, ASRTmedia

Lai arī LRČ sezonā atlikuši vēl divi posmi, jau priekšlaicīgi titulu sev A+ klasē nodrošinājis Mārtiņš Svilis ar stūrmani Ivo Pūķi. ''Grūti kaut ko komentēt, jo tik daudz dažādu notikumu šajā rallijā bija. Pašiem rallijs nebija viegls, bet kopumā esam apmierināti ar izcīnīto vietu un beigu rezultātu - Latvijas čempiontitula izcīnīšanu A+ klasē! Protams, gribās jau būt vēl ātrākiem, taču, nebraucot treniņus, laikam augstāku rezultātu ir grūti izcīnīt," sarunā ar portālu Go4speed iesāk Mārtiņš Svilis.

''Pirmo reizi startēju šajā rallijā. Sākumā likās, ka pēc Igaunijas posma šeit būs vieglāk, taču patiesībā šis bija sarežģītāks rallijs nekā Igaunijā. Tur bija ceļi ātrāki, bet Lietuvā - sarežģītāki. Bieži bija mainīgi apstākļi, bet man pašam patika. Ja organizatori vēl pacenstos nepieļaut tās mūžīgās kļūdas (piem. nevar uzspēt uz laika kontroli), tad rallijs būtu bijis vēl labāks. Ja viņiem tas tā ir pieņemts un tas patīk, tad ko mēs tur varam izdarīt? Mēs tikai varam izvēlēties braukt vai nebraukt," turpina Svilis.

Foto: fotodarius.lt

Arī Mārtiņš piebilda, ka tramplīnu esot bijis daudz, taču tie esot veikti piesardzīgi. ''Nevar teikt, ka baigi traki lidojām, bet izlēkājāmies gan daudz."

Svilis atzīst, ka šobrīd nav pilnīgi droši skaidrs, vai ekipāža startēs Kurzemes rallijā. "Jā, tituls kabatā, bet, kas būs tālāk, pagaidām nav skaidrības. Ātri viss jāsaliek pa plauktiņiem un tad skatīsimies. Šobrīd ir liels nogurums un grūti kaut ko pateikt. Šobrīd lielākās problēmas ir ar laiku. Gribas pirms rallija aizvadīt arī treniņus, taču visu paspēt nevar. Ja man tagad jāatbild par to, vai brauksim Kurzemē, tad jāsaka, ka pašreiz to vēl neesmu izlēmis. Ātri jāizvēdina galva un domāsim tālāk,'' nobeidz Svilis.

N4 klases kopvērtējums:
1. A.Egle 68
2. A.Lukjaņuks  59
3. R.Jēts 42
4. T.Korge 40
5. J.Vorobjovs  
34

A+ klases kopvērtējums:
1. M.Svilis 79
2. R.Kisiels  45
3. M.Daunoravičus  43
4. A.Grīva 34
5. J.Aršanskijs 25
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png