profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurzemes rallijs sola sarežģītāko nakts ātrumposmu

Go4speed 11.08.2011 - 12:40 Kurzemes rallijs sola sarežģītāko nakts ātrumposmu
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

 

Dienām ritot, tuvāk nāk ilgi gaidītais rallijs „Kurzeme 2011”, kas, kā zināms, mums sola pārsteigumus. Kas par pārsteigumiem, ko mums sagaidīt nakts dopā un cik dalībnieku varētu iziet uz starta šajā rallijā, to portālam „Go4speed” stāsta rallija direktors Uldis Hmieļevskis.

 

Zināms, ka rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāaizvada posms tumsā, kas pēdējos gados nevienā rallijā nav braukts.

 

Protams, šādā posmā lielu lomu spēlēs tas, cik labi vai slikti pilots ar stūrmani sastādījuši stenogrammu. Jautājot, vai nav risks, ka posms putekļu dēļ varētu tikt atcelts (pirms pāris gadiem vienā rallijā nakts posms putekļu dēļ tika atcelts), rallija direktors stāsta.

 

„Ir atšķirība, kad nakts posmu taisa vasaras vidū (jūnijā vai jūlijā), kad ceļi ir izkaltēti un ilgi nav lijis lietus, vai arī augusta beigās, kad biežāk līst lietus,” portālam „Go4speed” stāsta Uldis Hmieļevskis. „Ja nu tiešām ceļi būs sausi un putekļi apgrūtinās redzamību, tad braucēji trasē dosies pēc divām minūtēm. Tā kā domāju, ka riska faktors tam, ka putekļi apgrūtinās redzamību, ir ļoti zems.”

 

Protams, nakts dops rezultātu tabulā varētu ieviest būtiskas izmaiņas, taču ar to jau rallijs ir arī interesants. „Nakts dopa garums būs apmēram 15 kilometri. Varu atklāt to, ka laikam būtu grūti atrast vēl sarežģītākus ceļus Kurzemē, kādi būs šajā nakts dopā. Uzskatu, ka šajā dopā ļoti daudz kas izšķirsies. Liela loma būs tam, kā sastādīta stenogramma. Gribētu pateikt to, ka sportistiem būs iespēja šo posmu pierakstīt pa nakti, jo naktī tomēr braukt ir savādāk nekā dienā. Viens, ko varu pateikt – nakts posmam ir pavisam cits skatīšanās šarms, jo viss, ko tu sākumā redzi, ir mašīnas priekšējie lukturi un gaismas. Tas būs pavisam cits rallijs.”

 

Šobrīd zināms tas, ka Kurzemes rallijā pēc ilgāka laika sacīkšu režīmā brauks bijušais Latvijas rallija čempions Viktors Lebedevs, kura rīcībā būs ļoti spēcīga un nopietna automašīna. „Jā, Viktors Ļebedevs brauks šajā posmā ar „MM motorsport” komandā gatavoto „Subaru” automašīnu, ar kuru pirms tam brauca Ots Tanaks.

 

 

 

Ar šo mašīnu igauņu pilots pēdējos divus gadus izcīnīja čempiontitulu Igaunijā. Tas, ka šī mašīna nonākusi Liepājā, nozīmē to, ka šīs Lebedevam nebūs tikai vienas sacensības. Plāns ir startēt regulāri. Protams, viņš nav ilgi braucis rallija ieskaitē (pēdējos gados sportists pildīja nullītes ekipāžas funkcijas), tāpēc pirmajās sacensībās no viņa nevajadzētu gaidīt pirmo vietu, jo tas nav šī rallija mērķis.”

 

Lai arī pēdējās dienās dzirdamas runas, ka Kurzemes rallija organizētāji vērpj intrigas un negrib laicīgi paziņot, kādas tad ārzemju zvaigznes brauks Latvijā, Uldis ar smaidu sejā stāsta, ka, ja par kādu sportistu būtu skaidrība par visiem 100%, tad svece zem pūra netiktu turēta, bet tagad baumot un solīt skaļus uzvārdus neietilpst rallija direktora plānos.

 

„Domāju, ka kopā ar rallijsprintistiem un Road klasi uz starta varētu iziet pāri 100 dalībniekiem. Paredzu, ka liels dalībnieku pieplūdums gaidāms pēc 300 ezeru rallija. Saprotu, ka daudzi grib dzirdēt vārdus, ar kuriem sportistiem tiek runāts, taču tā būtu lieka manīšana. Sarunas notiek, taču varu atklāt, ka ar WRC līderiem mēs nerunājam (smejas). Svarīgākais jau ir tas, ka tas, ko esam redzējuši Latvijā pēdējos gados, tad sīvākā cīņa parasti notiek starp Baltijas sportistiem, kuri ļoti labi pazīst šos ceļus. Mūsu mērķis nav aicināt tālus ārvalstu sportistus, kuri nevar cīnīties par pirmo sešinieku. Varu pateikt, ka būs Jari Ketomā, kurš vienā Somijas WRC ātrumposmā uzrādīja ātrāko laiku. Visticamāk, uz starta izies arī Georgs Gross, kurš jau pirms sezonas paziņoja, ka viņa mērķis braukt Latvijas čempionāta ieskaitē. Šobrīd daudz kas atkarīgs no dažādiem apstākļiem, taču noteikti rallijs būs interesants un sīvas cīņas neizpaliks. Līdz ko mums būs zināmi jaunumi par dalībniekiem, noteikti to ziņosim. Bet pagaidām – pacietību,” tā Hmieļevskis.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png