profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nauris Bruņinieks: šāds iznākums mums pašiem likās pilnīgi neticams

Go4speed 24.07.2013 - 11:10 Nauris Bruņinieks: šāds iznākums mums pašiem likās pilnīgi neticams
N.Bruņinieks/E.Grīns. Foto: ANB Rally Team

Otepes pilsētas apkārtnē Igaunijā noslēdzies Latvijas Rallija čempionāta 5.posms - "Auto24 Rally Estonia 2013". Rallija kopvērtējumā savu pirmo uzvaru R2 klasē izcīnīja ''ANB Autosports” ekipāža Nauris Bruņinieks un Edgars Grīns. Otrajā vietā ierindojās Emīls Blūms un Andris Mālnieks, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Kristaps Feldmanis un Artis Štrauss.

Diemžēl Otepes rallija otrā diena Okartes Autosporta Akadēmijas komandai (OAA) nesākās veiksmīgi. Jau pirmajā dienas ātrumposmā no cīņas par uzvaru atvadījās Ralfs Sirmacis - viņa mašīnai nolūza ātrumpārslēgs. Par uzvaru turpināja cīnīties Nauris un Emīls, kur šoreiz veiksmīgāks bija pirmais.

''Esam ļoti gandarīti par izcīnīto uzvaru, jo šāds iznākums priekš mums pašiem ir pilnīgi neticams! Rallijs nebija viegls, sākumā nevarēju atrast savu tempu, bija grūti koncentrēties un kopumā neesmu īpaši apmierināts ar savu sniegumu šajā rallijā. Tomēr pēdējos divos ātrumposmos uzņēmām labu tempu, uzticējos stūrmanim un viss izdevās lieliski," savu uzvaru komentē Nauris Bruņinieks.


Nauris Bruņinieks un Edgars Grīns. Rally Estonia publicitātes foto

OAA pilots Emīls Blūms, kurš uzvarēja Latvijas čempionāta posmā Junioru klasē, nepārdzīvo par zaudējumu: "Otrās dienas sākumā nevarēju sakoncentrēties braukšanai, jo traucēja spēcīgas muguras sāpes. Visas dienas garumā bija savstarpējas nesaprašanās ar stūrmani, noslēdzošajā ātrumposmā pat pazuda stenogramma. Tur zaudēju daudz laika. Bija interesanta cīņa ar N.Bruņinieku! Bet mērķis noteikti nebija lieki riskēt, lai vinnētu LRČ ieskaitē. Galvenais bija finišēt visu sacīksti. Kopumā ļoti ātrs un pieredzes bagāts rallijs. Esmu priecīgs būt finišā, bet rezultāts varēja būt labāks."


E.Blūms/A.Mālnieks. Foto: Guntars Stupelis

Ar aizvadīto ralliju apmierināts ir OAA jaunākais pilots Kristaps Feldmanis, kuram šis bija pirmais rallijs ārpus Latvijas robežas un pirmā sacīkste ar jauno stūrmani A. Štrausu. Kristaps Feldmanis: "Otro rallija dienu iesākām labi. Ar katru ātrumposmu centos kāpināt savu tempu. Uzskatu, ka septītajā dopā tas jau bija ļoti konkurētspējīgs. Sapratu, cik ātri šobrīd varu braukt. Neliels piedzīvojums bija piektajā ātrumposmā, kur sanāca misēklis ar roteri - vienkārši aizšļūcu tam garām. Noslēdzošos dopus aizvadīju bez lieka riska, jo galvenais bija finišēt. Mērķis nākošajām sacīkstēm - ievērojami uzlabot rezultātus un konkurēt ar saviem komandas biedriem! "


K.Feldmanis/A.Štrauss.
Foto: Guntars Stupelis

Ne tik veiksmīgs šis rallijs izvērtās Ralfam Sirmacim, kuram otrās dienas pirmajā pusē nolūza ātrumu pārslēdzējs. Šī iemesla dēļ klases līderiem tika zaudētas divas minūtes. Ralfs Sirmacis: "Viss bija labi līdz brīdim, kad nolūza ātruma pārslēgs. Visu piekto ātrumposmu nācās braukt ar vienu ātrumu. Tas arī izslēdza mani no cīņas par uzvaru. Servisa zonā defekts tika novērsts, bet visu turpmāko sacīksti uztraucos, ka var notikt vēl kaut kas, un tas traucēja braukt. Kopumā esmu apmierināts, ka finišējām un ieguvām punktus LRČ kopvērtējumam. Uzskatu, ka šāds iznākums ir labs motivators nākošajā rallijā iet uz visaugstāko rezultātu!"

Kopvērtējums pēc 5.posma
1. R.Sirmacis 71
2. E.Blūms 59
3. K.Feldmanis  41
4. N.Bruņinieks 37
5. M.Ķenavs 26

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png