profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallijā iespaidīgs dalībnieku sastāvs, organizatori vēl cer uz kādu WRC ekipāžu

Mārtiņš Jankovskis 09.07.2013 - 11:39 Igaunijas rallijā iespaidīgs dalībnieku sastāvs, organizatori vēl cer uz kādu WRC ekipāžu
Pagājušajā gadā Georgs Gross šajā rallijā finišēja trešajā vietā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jau nākamās nedēļas nogalē Igaunijas pilsētā Otepē startēs ceturtais Igaunijas un piektais Latvijas rallija čempionāta posms - rallijs ''auto24 Rally Estonia''.    Lai arī pieteikumu termiņš rallijam beidzās 2. jūlijā, ik pa laikam starta sarakstā parādās vēl kāda ekipāža. Uz otrdienas rīta starta sarakstā atrodamas 143 ekipāžas, no kurām 23 būs latviešu ekipāžas. Vēsturisko automašīnu ieskaitē dalību apstiprinājušas 40 ekipāžas, no kurām lielākā zvaigzne, protams, WRC pilots Jari Mati Latvala, kurš brauks ar vēsturisko Audi Quattro.

Taču šis, visticamāk, vēl nav gala dalībnieku saraksts, jo, kā sarunā ar portālu Go4speed atzina šī rallija preses sekretārs Margus Kīvers, tad rallija organizatori cer, ka rallijam vēl pieteiksies kāda spēcīga ekipāža, tai skaitā, iespējams, kāds no WRC braucējiem. Ja pagājušajā gadā šajā rallijā startēja vairāki WRC braucēji (Mads Ostbergs, Tjerī Noivils, Martins Prokops), tad šogad no šiem braucējiem neviens sportists nav apstiprinājis dalību minētajā rallijā.


Arī šogad Igaunijas rallijā brauks Jazīds Al-Radži. Foto: ewrc.cz

Lai arī pirms pieteikuma termiņa beigām tika runāts, ka šajā rallijā uz starta ar WRC tehniku varētu iziet šī brīža ātrākais igauņu braucējs Ots Tanaks, viņa vārds šobrīd starp dalībniekiem nav atrodams, taču Kīvers atzina, ka joprojām pastāv iespēja, ka Tanaks tomēr startēs šajā rallijā (visticamāk, ar Subaru automašīnu).

Šobrīd skaļu uzvārdu šajā rallijā nav, taču ir braucēji, kuri spēkus izmēģinājuši WRC. Šajā rallijā debiju piedzīvos divas jaunās Ford Fiesta R5 mašīnas, ar kurām brauks igauņi Martins Kangurs un Karls Krūda.


Ford Fiesta R5 automašīnas vēl M-Sport bāzē. Foto: M-Sport

Šogad šī rallija jaunums ir tāds, ka desmit ātrākās ekipāžas (pēc organizatoru ieskatiem) 18. jūlija vakarā aizvadīs kvalifikācijas braucienu, bet 19. jūlija pēcpusdienā šie desmit braucēji pēc kvalifikācijā uzrādītā laika izvēlēsies sev starta pozīcijas rallija pirmajai dienai. Līdz ar to var teikt, ka gala starta sarakstu mēs varēsim uzzināt tikai īsi pirms rallija.

Divās dienās dalībniekiem būs jāveic deviņi ātrumposmi, kas kopā sastādīs 143 kilometrus, bet tām ekipāžām, kas cīnīsies Latvijas rallija čempionātā, ieskaitē skaitīsies septiņi posmi, kas kopā sastādīs 121 kilometru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png