profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rakveres rallijs iesākas ar lietu, zibeni un pārplūdušiem ceļiem, vadībā izvirzās Gross

Mārtiņš Jankovskis 05.07.2013 - 21:57 Rakveres rallijs iesākas ar lietu, zibeni un pārplūdušiem ceļiem, vadībā izvirzās Gross
Ots Tanaks. Foto: Facebook

Piektdienas pēcpusdienā Igaunijas pilsētā Rakverē tika dots starts Igaunijas rallija čempionāta trešajam posmam. Rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāaizvada divi grants ātrumposmi un divi pilsētas superspeciālie posmi, kas notika uz asfalta. Kopā pirmajā dienā sportistiem bija jāveic 20 kilometri.

Pirmajos divos posmos ātrākais bija Gross, kura rīcībā bija WRC tehnika. Pēc diviem posmiem otrais bija Tanaks, bet trešais - Timu Korge. Tikai piektais bija Aleksejs Lukjaņuks, kurš, iespējams, nebrauca ar pilnu jaudu, lai tādējādi rīt trasē nebūtu jādodas vēl pa neattīrītu trasi.

Arī pilsētā abos posmos ātrākais bija Gross, kurš tādējādi pēc pirmās dienas tuvāko sekotāju Tanaku apsteidz par 25 sekundēm. Trešais pēc pirmās dienas ir Korge, kuram seko Lukjaņuks.


Georgs Gross pilsētas ātrumposmā. Foto: twitter.com/marguskiiver

Labi ralliju iesākušas visas četras mūsu ekipāžas. Visaugstāk absolūtajā kopvērtējumā (18. vieta) atrodas Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe, kuri E11 klasē ir otrie, no klases līdera atpaliekot tikai 4,6 sekundes. 23. vietā absolūti, bet ceturtie A8 klasē ir Rolands Jaunzems/Oskars Kaņeps-Kalniņš, kuri no savas klases trešās vietas atpaliek24 sekundes.

''Trase ātra, segums bieži mainās. Ir interesanti, taču trūkst pieredze. Ir vēl daudz jāmācās. Laiks? Mēs tieši finišējām un tad sāka gāzt lietus. Stūrmanis? Oskaram ir pieredze, tāpēc arī viņš labi lasa stenogrammu. Tikai jādod virsū un jābrauc. Rītdienas posmi? Šodien bija daudz asfalta, bet rīt būs tikai grants. Ceru, ka rīt mums izdosies saķert otro un trešo vietu. Pagaidām viss ir labi - jānovērš savas kļūdas un ir tikai jābrauc. Ir vēl kur strādāt,'' tā pēc pirmās rallija dienas sarunā ar portālu Go4speed atzina Rolands Jaunzems.

A6 klasē pēc pirmās dienas ceturtais ir Emīls Blūms/Andris Mālnieks, kuri otrajā posmā noķēra sev priekšā esošo ekipāžu, bet ceturtajā posmā sākās negaiss un zibens, kas posmu lika veikt piesardzīgi. Sestajā vietā A6 klasē ir Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons.


Spēcīgais lietus nolija ar servisa zonā. Foto: Dynamic Sport

''Pirmajā posmā nebiju braucis pa tādu dolomīta segumu, tāpēc bijām piesardzīgi. Otrajā posmā braucām jau drošāk, taču pēdējos divus kilometrus redzamība bija ļoti apgrūtināta, jo tieši pirms mums viena mašīna bija sagriezusies. Tajā vietā, kur mums bija jābrauc ar piekto pārnesumu, braucām ar trešo, jo redzamība (putekļi) bija praktiski nulle. Pirmajā pilsētas posmā sāka līt, bet otrajā reizē sāka kārtīgi zibeņot un gāzt. Uz ceļa bija izveidojusies upe, un nevarēja saprast, kur bremzēt, kur braukt. Kopumā ar pirmo dienu esmu apmierināts, bet žēl, ka otrajā posmā sanāca pazaudēt daudz. Jācer, ka rīt nebūs nekādu blakus apstākļu, lai arī mums šis rallijs ir kā treniņš, jo mēs braucam ar vecām riepām. Mērķis ir 100% finišs, bet, ja būs nepieciešamība nedaudz pabraukt ātrāk, darīsim to,'' tā portālam Go4speed atzina Emīls Blūms.


Jaunzems/Kaņeps-Kalniņš šķērso starta stakādi. Foto: Dynamic Sport

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic septiņi posmi, kas kopā sastādīs gandrīz 90 kilometrus.

Rezultāti pēc pirmās dienas:
1. G.Gross Ford Focus WRC 12:23.0
2. O.Tanaks Subaru Impreza +25.5
3. T.Korge Mitsubishi Lancer Evo IX  +29.1
4. A.Lukjaņuks  Mitsubishi Lancer Evo X  +31.4
5. R.Jēts Mitsubishi Lancer Evo X  +39.1
6. R.Aus Mitsubishi Lancer Evo IX
+39.9
7. R.Murakas Mitsubishi Lancer Evo X
+43.3
... ... ... ... ...
18. J.Vorobjovs BMW M3 +1:14.1
23. R.Jaunzems Mitsubishi Lancer Evo VIII 
+1:31.9
31. E.Blūms Ford Fiesta R2 +2:01.5
42. G.Lielkājis Ford Fiesta R2 +2:46.5

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png