profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ko Rakveres rallijā mums sarūpēs Tanaks un Lukjaņuks? (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 05.07.2013 - 06:28 Ko Rakveres rallijā mums sarūpēs Tanaks un Lukjaņuks? (VIDEO)
Ots Tanaks. Foto: rallifotod.eu

Piektdienas pēcpusdienā piektajā lielākajā Igaunijas pilsētā - Rakverē - tiks dots starts Igaunijas rallija čempionāta trešajam posmam. Piektdien sportistiem būs jāaizvada divi grants ātrumposmi, bet vēlāk vakarā tiks dots starts diviem pilsētas superspeciālajiem posmiem. Sestdien sportistiem būs jāveic atlikušie septiņi posmi. Rallija kopējais garums ir 110 kilometri.


Pilsētas posma tramplīns. Foto: Twitter

Pavisam kopā dalību šim rallijam apstiprinājušas 62 ekipāžas. Pirmais starta numurs piešķirts Georgam Grosam, kurš šajā rallijā atkal brauks ar Ford Focus WRC. Aiz viņa trasē dosies Ots Tanaks un Aleksejs Lukjaņuks, kuri pēdējos divos rallijos parūpējušies par fantastisku cīņu visa rallija laikā. Noteikti, ka šie trīs piloti arī būs galvenie favorīti uz uzvaru kopvērtējumā, taču nedrīkst aizmirst arī par citiem pašmāju braucējiem, kuri arī pie noteiktiem apstākļiem būs gatavi pacīnīties ne tikai par pjedestālu, bet arī par uzvaru.

 
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: rallifotod.eu

Patīkami, ka no visām ekipāžām uz starta izies arī četras latviešu ekipāžas. Augstākais starta numurs (23.) piešķirts Jānim Vorobjovam/Artūram Žeibem, kuri brauks ar BMW M3. 33. starta numurs Emīlam Blūmam un Andrim Mālniekam, 34. starta numurs Guntim Lielkājim/Vilnim Miķelsonam, bet nepamatoti zems starta numurs piešķirts Rolandam Jaunzemam/Oskaram Kaņepam-Kalniņam, kuri trasē dosies kā pēdējie.


Jānis Vorobjovs/Artūrs Žeibe. Foto: Vladimir Chugay 

Pagājušajā gadā šajā rallijā sīvā cīņā uzvarēja Rainers Aus, kurš aiz sevis atstāja Timu Korgi (+7,1) un Rolandu Muraku (+29.3). Uzreiz aiz pjedestāla pagājušajā gadā finišēja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.

 
Rainers Aus. Foto: rallifotod.eu

Rallija dokumenti atrodami ŠEIT, starta saraksts apskatāms ŠEIT, bet rallija karte, pateicoties Blūma/Mālnieka ekipāžai, atrodama ŠEIT.

2012. gada Viru rallija apskats:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png