profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmača un Ķenava konkurents pārsteidz rallija pasauli (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 04.07.2013 - 05:33 Sirmača un Ķenava konkurents pārsteidz rallija pasauli (FOTO)
Elfins Evans. Foto: Kataras M-Sport rallija komanda

Pagājušā gada nogalē Anglijā norisinājās ikgadējās "Fiesta Sporting Trophy Shootout" sacensības, kurās piedalījās 11 sportisti no sešām valstīm. Patīkami, ka toreiz starp šiem 11 sportistiem bija arī divi jaunie latviešu rallija talanti - Ralfs Sirmacis un Mārcis Ķenavs.


Sirmacis un Ķenavs "Fiesta Sporting Trophy Shootout" sacensībās. Foto: Okartes Autosporta Akadēmija

Sacensībās uzvarēja tā gada WRC Akadēmijas čempions Elfins Evans, kurš braukšanā nebija tas ātrākais pilots. ''No malas likās, ka Evans brauc tāpat, kā mēs, bet, ja jau mēs viņu pārspējām braucienos, tad jau viņš nav nemaz tik ātrs kā visi domā (smejas). Domāju, ka mēs varētu būt tikpat ātri, cik viņš arī pasaules rallijos," toreiz portālam Go4speed teica Mārcis Ķenavs.


"Fiesta Sporting Trophy Shootout" uzvarētājs Evans (pa labi) un M-Sport boss Vilsons (vidū). Foto: M-Sport

Lai vai kā, bet Evans tika pie galvenās balvas - iespēju gadu strādāt kopā ar M-Sport komandu, kā arī piedalīties testos un sacensībās. Šogad Evans startē WRC 2 čempionātā. Īsi pirms Sardīnijas rallija pilotam, kurš pirms tam testēja jauno R5 modeli, pavērās fantastiska iespēja - piedalīties Sardīnijas WRC rallijā ar Ford Fiesta RS WRC automašīnu, tādējādi aizstājot Naseru Al-Atiju.


Elfins Evans Sardīnijas rallijā. Foto: Kataras M-Sport rallija komanda

Sagatavoties debijai ar WRC mašīnu sportistam nebija laika, tāpēc viņš brauca ar Al-Atijas mašīnu un viņa stūrmani. Un Evans pārsteidza ne tikai sevi, bet arī visu WRC pasauli - savā debijas reizē pie WRC mašīnas stūres viņš finišēja sestajā vietā!

''Mēs izdarījām pareizo izvēli, dodot viņam iespēju startēt šajā rallijā,'' mājas lapā autosport.com saka Kataras M-Sport komandas boss Malkolms Vilsons. ''Viņa sniegums bija satriecošs. Šis Evansam bija ļoti grūts rallijs - pirmā reize pie WRC mašīnas stūres, pirmā reize šajā rallijā un pirmā reize ar jaunu stūrmani. Taču viņš savu darbu paveica izcili. Domāju, ka šī pieredze, ko viņš ieguva, viņam ļoti noderēs Somijas WRC rallijā.''


Elfins Evans Sardīnijas rallijā. Foto: Kataras M-Sport rallija komanda

''Zināju, ka mūs sagaida smags rallijs, taču ar katru posmu braucām aizvien ātrāk un ātrāk. Paldies visiem, kuri palīdzēja, jo šī bija lieliska pieredze. Pirms starta pat nesapņoju, ka finišēšu Top 6. Es pat domāju, ka netikšu līdz finišam. Nezinu, kā šis rallijs ietekmēs manu turpmāko karjeru, taču tagad esmu guvis vērtīgu pieredzi. Tas ir vienreizēji. Es joprojām smaidu,'' pēc rallija teica Elfins Evans, kurš piezīmēja, ka pēc viena šāda posma viņš ir iemācījies ļoti daudz jaunu lietu.

Sardīnijas rallija kopvērtējums:

1. S.Ožjē Volkswagen Polo R WRC 
3:22:57.9
2. T.Noivils Ford Fiesta RS WRC +1:16.8
3. J.M.Latvala Volkswagen Polo R WRC +1:48.0
4. D.Sordo Citroen DS3 WRC +3:19.2
5. M.Prokops Ford Fiesta RS WRC +8:34.1
6. E.Evans Ford Fiesta RS WRC +11:51.8
7. M.Koščuško Ford Fiesta RS WRC +11:52.7
8. M.Ostbergs  Ford Fiesta RS WRC +13:21.5
9. R.Kubica Citroen DS3 RRC +16:47.6
Komentāri
Crabis 04.07.2013 22:40
Izšaut var arī ķirbis. Kad nobrauks 3-4 rallijus ar WRC tehniku un savu stūrmani, tad varēs spriest. Pagaidām - viena veiksmīga gonka.
Mārtiņš Jankovskis 04.07.2013 21:57
Nu bet tā ir 1ā reize! Viss svešs, jauns auto, stūrmanis, rallijs..
Polis, kuram tas 6 rallijs ar WRC, finišēja aiz muguras, bet čehs, kuram šis bija 25 rallijs ar WRC auto, principā nedaudz priekšā...

Pieļauju, ka jau nākamajā rallijā ar WRC auto viņš dažas min nomestu nost un varētu pacīnīties ar Prokopu..

Nesaku, ka baigais monstrs viņš, bet nūģis arī nav
faateris 04.07.2013 21:42
Nevienu viņš nepārsteidza, vienīgi viņš spēja vienā ritmā bez kļūdām nobraukt ralliju. Bez kļūdām, bet atpalikt 12 minūtes!!!!! Jau 5 minūtes būtu gaismas gadi!!! Wilsons mēģina atrast attaisnojumu, kāpēc Evans var turpināt kā savējais(jo dēlam, laikam, vairs nespīd) braukt lielo vīru barā......
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png