profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurzemes rallijā noslēpumains pasaules līmeņa braucējs

Go4speed 04.08.2011 - 11:15 Kurzemes rallijā noslēpumains pasaules līmeņa braucējs

Foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

Ir zināms, ka augusta beigās notiekošajās autosporta sacensībās „Kurzeme 2011” startēs somijas rallija čempions Jari Ketomā, taču sacensību organizatori parūpējušies par intrigu – sacensībās uz starta izies vēl kāds pasaules līmeņa braucējs.

Kurš tas būs? To pagaidām organizatori tur noslēpumā un autosportista vārdu sola atklāt tad, kad rallijs būs pavisam tuvu. Taču ir skaidrs, ka rallijs pulcēs ne tikai autosportistus no Latvijas, bet būs vairāki ārvalstu sportisti, kuri metīs izaicinājumu vietējiem rallistiem.

Rallija pirmajā dienā, piektdien, 26. augustā, notiks slavenais Vecpils ātrumposms, taču atšķirībā no iepriekšējiem gadiem tas startēs pēc deviņiem vakarā, tātad tiks aizvadīts tumsas aizsegā. Latvijas autorallija čempionātā kas tāds nav piedzīvots ļoti sen.

Savukārt sestdien pilsētas ātrumposms dalībniekiem sola vēl nebijušu pieredzi, jo tas būs izvietots Liepājas ostas teritorijā starp ceļamkrānu kājām un pāri sliedēm. Organizatori norāda, ka šādas trases nav nekur citur Eiropā.

Pēc tam, kad pilsētas ātrumposms ostas teritorijā būs izbraukts otru reizi, būs zināmi rallija „Kurzeme 2011”  uzvarētāji un notiks apbalvošana.

"Kurzemes rallijam raksturīgi, ka parasti tiek izmantoti daudz braukti un labi zināmi ceļi. Šoreiz būs citādāk, jo vairāk nekā puse rallija ātrumposmu ies pa ceļiem, kas līdz šim rallijos nav izmantoti un līdz ar to būs jauni gan sportistiem, gan skatītājiem," uzsver rallija direktors Uldis Hmieļevskis.

Rallijs „Kurzeme 2011” 2011 Liepājas pilsētā un apkaimē sportistiem sāksies ar trases iepazīšanu un testa ātrumposmu ceturtdien, 25. augustā.

Bet 26. augustā notiks rallija „Kurzeme 2011” oficiālā atklāšana un pirmie ātrumposmi Liepājas pievārtē, tostarp arī nakts ātrumposms Vecpilī. Atlikušos ātrumposmus, tai skaitā divus pilsētas posmus Liepājas ostas teritorijā sporisti veiks sestdien, 27. augustā. Tūlīt pēc tam tad arī notiks rallija uzvarētāju apbalvošana un sāksies ātruma festivālu noslēdzošā, izklaidējošā daļa.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png