profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mežaks: Bija iespēja prasīt atpakaļ līdzekļus vai tos iztērēt caur izpūtēju

Mārtiņš Jankovskis 06.06.2013 - 12:09 Mežaks: Bija iespēja prasīt atpakaļ līdzekļus vai tos iztērēt caur izpūtēju
Matīss un Miķelis Mežaki. Foto: Matīss Riekstiņš

Talsu rallijā ar apmēram 200 Zs jaudīgu Opel Ascona uz starta izgāja Matīss Mežaks, kurš visus skatītājus priecēja ar plašām un garām sānslīdēm. Diemžēl finišēt Matīsam neizdevās, jo desmitajā posmā nācās izstāties tehnisku defektu dēļ. Taču patīkamā ziņa ziņa ir tā, ka Mežaks šajā nedēļas nogalē startēs arī rallijsprintā ''Gulbis''.


Mežaki pilsētas posmā.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

"Mums bija vienošanās par Talsiem, taču ne manas vainas dēļ mašīna netika tālāk un mēs nevarējām sasniegt finišu,'' sarunā ar portālu Go4speed saka Matīss Mežaks. ''Bija iespēja prasīt atpakaļ līdzekļus vai tos iztērēt caur izpūtēju (smejas). Ņemot vērā, ka tie līdzekļi tāpat bija domāti sportam, nāksies vēl braukt. Un nav jau tā, ka man nepatīk (smejas).''

Jautāts, kā bija braukt ar Ascona automašīnu Talsos, Mežaks turpina. "Bija sarežģītāk braukt nekā ar pilnpiedziņu, bet tas viss to padarīja tikai foršāku. Protams, lielu lomu nospēlēja tas, ka pirms tam nebiju braucis divus gadus, tāpēc bija jāpaiet zināmam laiciņam, lai atcerētos visu. Bet kopumā bija jautri."


Vīrs un vārds. Matīss apsolīja Talsos sānslīdes, un tās arī bija. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Ja Talsos Matīsa stūrmanis bija brālis Miķelis, tad rallijsprintā ''Gulbis'' stūrmaņa loma uzticēta Edgaram Svencim. ''Jā, šajā rallijā man būs cits stūrmanis, ar kuru pirms tam neesmu braucis kopā, taču domāju, ka visam jābūt labi. Brālis strādā ārzemēs, tāpēc viņš nevar katru otro nedēļu braukt un palīdzēt man (smejas). Domāju, ka ar Edgaru nebūs problēmu, jo viņš ir profesionālis tajā jomā un tik daudz es viņam varu uzticēties,'' stūrmaņa maiņu komentē Matīss.


Mežaki lido Strazdes tramplīnā. Foto: Fotodarius.lt

Lai arī   Andis Neikšāns sarunā ar portālu atzina, ka šajā rallijsprintā gribētu līdzināties Matīsa Mežaka laikiem, Mežaks uzskata, ka Andis būšot ātrāks. ''Ar Andi diez vai būs baigais duelis, jo viņš beidzamā laikā tomēr ir braucis daudz vairāk par mani. Arī mašīnas jaudas parametri atšķiras diezgan radikāli, jo viņa BMW būs par apmēram 140 Zs vairāk. Taču mēģināsim gādāt to, lai abi brauktu ātri un smuki (smejas). Protams, braukšu sava un skatītāju prieka pēc,'' nobeidz Matīss, kuram piešķirts 25 starta numurs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png