profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns: Braucot ar šo BMW, brīžiem pat nobiedēju sevi (FOTO, VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 06.06.2013 - 06:29 A.Neikšāns: Braucot ar šo BMW, brīžiem pat nobiedēju sevi (FOTO, VIDEO)
Andis Neikšāns un Aivis Aizsilnieks testu laikā. Foto: No Anda Neikšāna privātā arhīva

Portāls jau ziņoja, ka rallijsprintā ''Gulbis 2013'' ar aizmugures piedziņas BMW M3 automašīnu, kas ir aprīkota ar 350 Zs lielu jaudu, uz starta izies Andis Neikšāns, kuram stūrmanis būs bijušais Mārtiņa Sviļa pārinieks Aivis Aizsilnieks. Trešdien pirmos testus ar jauno stūrmani un jauno mašīnu aizvadīja Andis Neikšāns.


Foto: No Anda Neikšāna privātā arhīva

Kā sarunā ar portālu Go4speed atzina Andis, tad sajūtas pēc pirmajiem testiem ar BMW esot vienreizējas. ''Jā, viss ir savādāk. Bija daudz jāpierod. Uz šo brīdi daudz maz jau esam apraduši un varēsim braukt, taču līdz startam vēl ir jānovērš pāris tehniskas lietas - ģeometrija, bremžu sistēma u.c.," iesāk Andis Neikšāns, kurš testos kopā veica 80 kilometrus.


Foto: No Anda Neikšāna privātā arhīva

Šajā rallijā Andim būs ne tikai jauna automašīna, bet arī jauns stūrmanis - Aivis Aizsilnieks. ''Ar Aivi esam veikuši tikai pirmos testus. Man viņš ir jauns stūrmanis, kurš pirms tam strādājis savādāk. Tas, kā viņš strādāja agrāk un tas, ko prasu es, atšķiras. Vajadzīgs laiks, lai saprastos ļoti labi, taču domāju, ka viss būs kārtībā," sadarbību ar jauno stūrmani komentē Andis.


Neikšāns/Aizsilnieks trasē. Foto: No Anda Neikšāna privātā arhīva

Pilots piebilda, ka, braucot ar šo BMW, treniņos iznācis pašam sevi nobiedēt. ''Kā gāja pirmajā treniņā? Nosvīdis, noņēmies un pat brīžiem nobiedējis sevi, taču finišā smaids līdz ausīm. Patīkams process. Līdz šim vispār nebiju braucis ar aizmugures piedziņas automašīnu. Ir tur kaut kāda rozīnīte, kas braukšanu padara par lielu kaifu."


Foto: No Anda Neikšāna privātā arhīva

Jautāts, kādas ir galvenās atšķirības no Mitsubishi Evo, Andis turpina: ''Tas, ko šobrīd esmu iemācījies, tad pirms līkuma ir labu laiku jāpiebremzē, tad jāizsecina ar kādu ātrumu braukt un tālāk jau visu vada sānslīde. Jā, maziņš driftiņš sanāk (smejas).''


Foto: No Anda Neikšāna privātā arhīva

Sarunas nobeigumā Neikšāns piebilda, ka ir nedaudz pārsteigts par augsto starta numuru gaidāmajā rallijsprintā. ''Jā, esmu pārsteigts par augsto starta numuru (smejas). Taču mēs galvenais brauksim sava prieka pēc, bet, ja runājam par rezultātiem, tad gribētos līdzināties Matīsa Mežaka laikiem. Taču negribas sev uzstādīt uzdevumus un mērķus. Gribas vienkārši pakaifot un gan jau rezultāts neizpaliks,'' nobeidz Andis.

Video no pirmajiem testiem

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png