profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šlēgelmilhs: Domājām, ka saķere būs labāka, taču kļūdījāmies un bijām kājām gaisā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 22.05.2013 - 06:34 Šlēgelmilhs: Domājām, ka saķere būs labāka, taču kļūdījāmies un bijām kājām gaisā (VIDEO)
Andis Neikšāns pirms rallija starta Haraldam Šlēgelmilham dod pēdējos norādījumus. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Aizvadītajā Talsu rallijā debiju piedzīvoja Haralds Šlēgelmilhs un Artūrs Pumpurs. Līdz rallija finišam savās debijas sacensībās ekipāžu šķīra vien pāris kilometri, taču neliela kļūdiņa un rallijs bija beidzies ārpus ceļa. Taču, neskatoties uz šo neveiksmi, ekipāža ļoti nebēdāja, jo tā ieguva lielu pieredzi un guva lielu prieku no šīm sacensībām.

''Manuprāt, mēs kā debitanti vienā rallijā piedzīvojām visu to, ko citi sezonas laikā - pirmo reizi braucām pa lietu, pirmo reizi posmu veicām bez bremzēm, veicām lielāko lēcienu tramplīnā, pirmo reizi braucām pa asfaltu, pirmo reizi uzmetām kūleni, taču kopumā viss bija ļoti pozitīvi,'' sarunā ar portālu Go4speed.lv stāsta Haralds Šlēgelmilhs.


Šlēgelmilhs/Pumpurs Strazdes tramplīnā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jautājot, ka patika pilsētas ātrumposms, Haralds atzina, ka šo posmu varēja nobraukt ātrāk. ''Pilsētas posms patika. Pirmajā reizē mums nedaudz samisējās ar stenogrammu (izcīnīta 5. vieta), tāpēc pusi no ātrumposma veicām bez stenogrammas. Otrajā reizē jau sapratu, kā tā mašīna vadās uz asfalta un viss bija kārtībā (3. vieta), lai arī, protams, varēju arī nedaudz ātrāk,'' turpina Haralds.

Uz jautājumu, kas īsti notika pēdējā ātrumposmā, Šlēgelmihs teica: "Pēdējā posmā sanāca nedaudz apkrist. Pieredzes trūkuma dēļ mēs nebijām ņēmuši vērā to situāciju, ka pēc grants ceļa uzreiz sekojošais asfalts var būt slidens. Bijām domājuši, ka saķere uz asfalta būs labāka, taču tā nebija. Bija pretēji - bija slidens un mēs aizslīdējām līdz grāvim un bijām ar kājām gaisā.''


Pilsētā uz asfalta seguma Haralds apliecināja, ka ir ātrs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Debijas sacīkstes bija arī Šlēgelmilha stūrmanim Artūram. ''Haralds klausīja mani un brauca tur, kur liku. Pēdējā posmā bija problēmas ar stenogrammu - gan kavējos, gan skrēju pa tālu. Man pēc izjūtām likās, ka Haralds pēdējā posmā mēģināja braukt daudz ātrāk. Pēdējā līkumā, kur apkritām, iespējams, vajadzēja nedaudz ātrāk nolasīt to trijnieku,'' saka Artūrs Pumpurs.


Šlēgelmilhs/Pumpurs piedzīvo avāriju. Foto: Jānis Avotiņš

Artūrs, komentējot avāriju, atzina, ka galvenā vaina varēja būt tajā, ka ekipāžai trūkusi pieredze, taču Haralds pārtrauca stūrmani un atzina, ka vainas nebija un bija forša pieredze, no kuras jāizdara pareizie secinājumi.

Uz jautājumu, vai ekipāžu redzēsim vēl kādā Latvijas rallijā, Šlēgelmilhs noslēpumaini atbildēja: ''Mums ir uzstādījums, ka vajadzētu vismaz vienu ralliju nobraukt līdz galam, taču ir secinājums, ka uz asfalta mums tas padodas labāk. Lai brauktu Latvijā, būtu jānoasfaltē ļoti daudz līkumainu ceļu. Domāju, ka mēs noteikti brauksim vēl rallijā, tikai pagaidām nav zināms, kur un kad.''


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Sarunas nobeigumā ekipāža atzina, ka atbalsts šajā rallijā un atmosfēra esot bijusi vienreizēja. ''Pasākums bija fenomenāls. Tik lielu līdzjutēju atbalstu nebiju jutis nevienās sacīkstēs. Atmosfēra lieliska, cilvēki jauki. Un man ir labs stūrmanis (smejas). Manuprāt, mums bija skaistākā mašīna, tāpēc paldies Mogo.lv, Baltijas komunikāciju centram un pārējiem atbalstītājiem par to, ka viņi radīja šādu iespēju mums piedalīties rallijā. Lieliski pavadījām šīs divas dienas,'' nobeidz Haralds.

Šlēgelmilhs/Pumpurs piedzīvo avāriju:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png