profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: Tik augstu nevarēja lekt (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 21.05.2013 - 06:38 Lukjaņuks: Tik augstu nevarēja lekt (FOTO)
Talsu rallija ātrākie braucēji - Aleksejs Lukjaņuks un Ots Tanaks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Svētdien ar igauņu sportista Ota Tanaka uzvaru noslēdzās Talsu rallijs. Vēl pirms izšķirošā posma vadībā atradās ASRT komandas pilots Aleksejs Lukjaņuks, taču kļūda pēdējā posma sākumā maksāja ļoti dārgi. Portāls Go4speed piedāvā jums vadošo braucēju komentārus pēc aizvadītā rallija.


Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Pēdējā posmā nedaudz sabojājām mašīnu un zaudējām ralliju. Pēdējā posma pašā sākumā diezgan stipri uzlecām tramplīnā, ko nevarēja darīt. Tā bija mana kļūda. Pēc tā lēciena sabojājās aizmugurējais ritenis un mēs nespējām vairs braukt savā tempā.''


Lukjaņuka automašīnas aizmugure pēc kļūdas. Foto: Go4speed

''Žēl, ka tā, bet kopumā rallija bija labs. Bija interesanta un sīva cīņa ar Tanaku. Nevarēja ne sekundi atslābināties. Šāda situācija, ka jābrauc ātri uzreiz no paša sākuma, man bija pirmo reizi. Kopumā rallijs grandiozs, daudz cilvēku un lieliska atmosfēra. Paldies organizatoriem,'' tā pēc rallija teica Aleksejs Lukjaņuks.


Tanaks uzvaru izrāva tikai pēdējā ātrumposmā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Labs rallijs, taču ļoti grūts. Lukjaņuks brauca ļoti ātri, tāpēc mēs visu laiku braucām uz pilnu. Diemžēl viņš beigās pieļāva kļūdu. Kopumā rallijs bija lielisks ar daudz skatītājiem. Atmosfēra bija forša un bija ļoti jautri. Vai šogad braukšu vēl Latvijā? Nezinu, tad redzēsim. Pagaidām man nav konkrētu nākotnes plānu. Taču ir patīkami braukt Latvijā, tāpēc, skatīsimies,'' pēc rallija teica uzvarētājs Ots Tanaks.


Arī Korge Talsos bija ļoti ātrs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Ļoti labs rallijs. Fantastisks. Man patika ceļi. Tas ir neticami, cik daudz skatītāju bija ātrumposmos. Kas pietrūka, lai būtu ātrāks? Vairāk pieredzes. Tanaks ir citā līmenī un viņam bija jābūt tik ātram. Nē, es nebraucu maksimāli ātri. Braucām pēc sajūtām un lai noturētos uz ceļa,'' nobeidz Timu Korge, kurš piebilda, ka startēs arī visos pārējos Latvijas čempionāta (LRČ) posmos, jo viņš šogad startē LRČ ieskaitē.


Raimonds Kisiels pēc diviem ātrumposmiem bija līderis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Pirmā rallija diena sākās labi, taču Strazdes posmā trāpījām lielajā lietū un krusā. Aizsvīda logi, ceļš pludoja, kā arī bija citas ķibeles, kas mani izsita no līdzsvara. Pēc tam saņēmos, taču kļūdījos vienā pilsētas posma līkumā, kur zaudējām pāris sekundes. Otrā diena bija laba, tikai pēdējā posmā noķērām Lukjaņuju, kur zaudējām daudz laika. Vai braukšu vēl šogad? Pagaidām nezinu un nevaru neko apsolīt, jo ir daudz darba,'' smejoties stāsta Raimonds Kisiels.


Mārtiņš Svilis finišēja uzreiz aiz goda pjedestāla. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Pirmajā dienā mums nedaudz par sliktu nospēlēja laikapstākļi, kuriem nebijām īsti sagatavojušies. Otrajā dienā braucām savā tempā. Arī mašīnai nekādu problēmu nebija. Jūtam, ka esam atguvuši formu. Kļūdas? Pilsētas ātrumposmā, braucot no kalna lielā ātrumā, nedaudz kļūdījāmies, taču veiksmīgi mūs atsvieda atpakaļ un varējām turpināt braukt,'' saka Mārtiņš Svilis.

Absolūtais Rally Talsi kopvērtējums:
1. O.Tanaks (N4) 1:00:53,62
2. T.Korge (N4) +26,90
3. R.Kisiels (A+) +31,4
4. M.Svilis (A+) +1:06,13
5. D.Butvilas (R4) +1:09,56
6. V.Švedas (R4) +1:15,88
7. J. Vorobjovs (N4) +1:15,91
8. A.Egle (N4) +1:53,4
0
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png