profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rally Talsi pēc pirmās dienas ātrākais Aleksejs Lukjaņuks (FOTO, VIDEO)

Go4speed 18.05.2013 - 20:08 Rally Talsi pēc pirmās dienas ātrākais Aleksejs Lukjaņuks (FOTO, VIDEO)
Lukjaņuks Strazdes tramplīnā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Mainīgos laika apstākļos un ar aizraujošām cīņām ir iesācies šīgada Talsu rallijs. Pēc pirmās dienas sešiem ātrumposmiem ar 3,3 sekundēm rallija kopvērtējumā vadībā izvirzījies krievu pilots Aleksejs Lukjaņuks ar Mitsubishi Lancer Evo X, kurš tikai pēdējā dienas ātrumposmā apsteidza igauni Otu Tanaku (Subaru Impreza).

Jau ar pirmajiem ātrumposmiem bija skaidrs, ka cīņas par šīgada Rally Talsi uzvaru būs skarbas. Pirmajā un otrajā ātrumposmā uzvarēja Raimonds Kisiels ar Mitsubishi Lancer WRC automašīnu. Viņam sekoja igauņu braucējs Ots Tanaks un latviešiem jau zināmais krievu pilots Aleksejs Lukjaņuks. Tālu neatpalika vēl divi igauņu braucēji - Rainers Aus un Timu Korge.


Ots Tanaks Strazdes tramplīnā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Trešajā ātrumposmā sportistus pārsteidza pamatīgs lietus un krusa. Līderpozīciju šajā ātrumposmā pazaudēja Raimonds Kisiels, finišējot vairāk kā 22 sekundes aiz ātrumposma uzvarētāja Ota Tanaka. Līdz ar to igaunis Tanaks pārņēma rallija vadību. Vissīvākās cīņas Tanakam jau no paša rallija sākuma norisinājās ar Alekseju Lukjaņuku, taču 3. un 4. ātrumposmā viņš spēja pierādīt savu meistarību un pārliecinoši finišēja pirmais, nokļūstot kopvērtējuma vadībā ar 8,16 sekundēm.

Pēdējie divi pirmās dienas ātrumposmi norisinājās Talsu pilsētas ielās, kuros pārliecinoši ātrāks bija Aleksejs Lukjaņuks. Vēl pirms dienas noslēdzošā ātrumposma rallija vadībā ar 1,12 sekundēm ātrāks bija Ots Tanaks. Tikai pēdējā ātrumposmā Lukjaņukam izdevās Tanaku apsteigt arī kopvērtējumā. 20 sekundes aiz abiem līderiem pēc pirmās dienas atrodas igauņu braucējs Timu Korge.

"Īstā cīņa ar Lukjanuku sāksies rīt," pēc pirmās dienas komentē Ots Tanaks.


No kreisās - Aleksejs Lukjaņuks un Ots Tanaks pirms rallija starta. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Ātrākais no latviešu braucējiem pēc pirmās dienas ir Raimonds Kisiels, kurš ieņem 5. pozīciju, savukārt 7. vietā kopvērtējumā atrodas Mārtiņš Svilis. Tikai 9. pozīcijā pēc pirmās dienas atrodas Jānis Vorobjovs, kurš šoreiz rallijā startēja ar Mitsubishi Lancer Evo IX.

Savukārt Haralds Šlēgelmilhs savu debiju rallijā uzsāka piesardzīgi, uzrādot tikai 52. rezultātu pirmajā ātrumposmā, taču, kā sportists pēcāk paskaidroja, tam par iemeslu bija arī sagriešanās īsi pirms rallija finiša. Kā bija sagaidāms, daudz labāk Šlēgelmilham veicās pilsētas ātrumposmos, kuros viņš uzrādīja piekto un trešo ātrāko rezultātu. Līdz ar to pēc pirmās dienas Šlēgelmilhs atrodas 22. vietā kopvērtējumā.


Iespaidīgu lēcienu Strazdes tramplīnā demonstrēja Haralds Šlēgelmilhs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Čempionu cienīgas cīņas norisinās arī R2 klasē. Okartes Autosporta Akadēmijas braucēji ir ātrākie arī starp visām vienas ass piedziņas automašīnām. Lai gan grants ātrumposmos pārsvaru iekrāja Emīls Blūms, Ralfam Sirmacim uz asfalta izdevās viņu apsteigt un pēc pirmās dienas vadības groži ir viņa rokās, otrais Emīls Blūms (+ 3,14 sek.), savukārt trešais ir Mārcis Ķenavs ar Honda Civic automašīnu, kurš no Okartes ekipāžām atpaliek 27,89 sekundes. Jāpiemin, ka Ralfs Sirmacis 5. ātrumposmā uzrādīja iespaidīgu 3. (!!) ātrāko laiku absolūti.

Rally Talsi čempionu cīņās pēc pirmās dienas ātrākais igaunijas čempions Rainers Aus, kurš lietuvieti Deividu Butvilas apstedz par 17 sekundēm. Jau otrajā ātrumposmā dzinēja defekta dēļ no čempionu cīņām izstājās Slovākijas rallija čempions Tomaš Ondrejs.

Video: Iespaidīgākie lēcieni Strazdes tramplīnā (SS3, SS4):
 

Kopvērtējums pēc rallija 1. dienas:
1. A.Lukjaņuks (N4) 19:26,23
2. O.Tanaks (N4) +3,38
3. T.Korge (N4) +20,63
4. R.Aus (N4) +26,17
5. R.Kisiels (A+) +31,17
6. S.Plangi (N4) +40,56
7. M.Svilis (A+) +43,35
8. D.Butvilas (R4) +43,41

9. J.Vorobjovs (N4) +44,56
10. V.Švedas (R4) +54,01
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png